icon

Je napadnutie zamestnanca/kolegu dôvodom na okamžité skončenie pracovného pomeru?

21. sep 2022

Je napadnutie zamestnanca/kolegu,kolegyne dôvodom na okamžité skončenie pracovného pomeru?naozaj to tak funguje? Pytam sa preto lebo som dosť nervna a neznesiem aby ma nejaka kolegyňa,kolega šikanoval a v takom prípade sa neudržim a určite by som zo dve tri vrazila..zatial taký problém nemám s nikým,pytam sa čisto hypoteticky ako to je

pribinak
•
21. sep 2022

U nás áno. Akákoľvek fyzická forma násilia je zakázaná

Ak si nervacka, chod na psychoterapiu

melanta
•
21. sep 2022

Áno, je to dôvod, ale neznamená to, že to zamestnávateľ aj využije. Zároveň je potrebné myslieť na to, že napadnutý môže na teba podať trestné oznámenie. A taktiež pozor na to, že táto informácia sa rozšíri a budeš mať problém zamestnať sa.
Šikanu rieš s nadriadeným. Ak ťa šikanuje nadriadený, rieš to s jeho šéfom. Ak sa napriek tomu nič nedeje, zmeň zamestnanie.

autor
•
21. sep 2022

@melanta nie našťastie ma nikto nesikanuje to by som nedovolila a v takej robote okamžite skončila.. otázka je čisto hypoteticka..pytam sa preto lebo veľa ludi sa stazuje na kolektiv

viestta
•
21. sep 2022

U nás áno, hodinová vypoved

doriiis
•
21. sep 2022

Aj u nas...hodinova vypoved so zaznamom

solange7
•
21. sep 2022

Nasilie nieje v spolocnosti tolerovane vseobecne. Ak mas pocit, ze si agresivny typ, tak to ries so psychiatrom. Da sa na tom popracovat.

jaskolka
•
22. sep 2022

Tak ani nevieš, akých budeš mat kolegov, či vôbec niekto by sa správal zle k tebe a už riešiš sikanu a to, že by si mu vrazila dve-tri?
Áno, za prvé je to dôvod na okamžitu výpoveď, a za druhe, aj keby ta niekto náhodou sikamoval, tak prvé je obrátiť sa na vedenie s tým problémom, nie začať ho mlátiť.
Lebo trochu to na mňa pôsobí, že keď už vopred s takým postojom prídeš do prace, tak hlavný problém budeš ty.

alickapusinka
•
18. jún 2024

Aj u nás ukončenie pracovného pomeru zo zápisom hrubé porušene pracovnej discipliny.