Je normálne hľadať kvalifikovaného komunitného pracovníka za minimálnu mzdu?
Nie a keď nikto nebude reagovať tak to budú musieť zvýšiť
Poznám organizáciu tu v BA a chceli VS II. stupeň, aspoň 3 roky prax, vodicak, vedenie pokladne, legislatíva v olblasti na ktorú sa špecializujú, jazyk, čas na sprevádzanie a asistenciu a bum že minimálka
Inzerát mali uverejnený tak 3-4x ročne. Museli to dvihnúť, to sa nedá fungovať z minimálky
Nie a keď nikto nebude reagovať tak to budú musieť zvýšiť
Poznám organizáciu tu v BA a chceli VS II. stupeň, aspoň 3 roky prax, vodicak, vedenie pokladne, legislatíva v olblasti na ktorú sa špecializujú, jazyk, čas na sprevádzanie a asistenciu a bum že minimálka
Inzerát mali uverejnený tak 3-4x ročne. Museli to dvihnúť, to sa nedá fungovať z minimálky
@anonym_feee1b Hrozné už toto. Pani na upratovanie ma viac ako minimálku a teda nikto po nej nič nechcel. Bola milá, šikovná a hotovo. Skúsila, vydržala a je spokojná a vedúca tiež. Človek si hľadá prácu, ponúkne mi to známa a cítím sa ako.... Ani nepoviem čo radšej.
@anonym_feee1b Hrozné už toto. Pani na upratovanie ma viac ako minimálku a teda nikto po nej nič nechcel. Bola milá, šikovná a hotovo. Skúsila, vydržala a je spokojná a vedúca tiež. Človek si hľadá prácu, ponúkne mi to známa a cítím sa ako.... Ani nepoviem čo radšej.
@anonym_autor známej normálne povedz že s takýmto príjmom nedokážeš vykryť svoje výdavky a že ďakujes za ponuku
@anonym_autor známej normálne povedz že s takýmto príjmom nedokážeš vykryť svoje výdavky a že ďakujes za ponuku
@anonym_feee1b ano, možno zo zaujímavosti tam pôjdem, že čo to má byť. Alebo aspoň papiere pošlem 🙂 Ja prácu potrebujem dosť nutne, ale zase aj svoju dôstojnosť mám. Kebyže som možno hneď po škole, ale v tomto veku, ach.
@anonym_feee1b ano, možno zo zaujímavosti tam pôjdem, že čo to má byť. Alebo aspoň papiere pošlem 🙂 Ja prácu potrebujem dosť nutne, ale zase aj svoju dôstojnosť mám. Kebyže som možno hneď po škole, ale v tomto veku, ach.
@anonym_autor tak si jednoducho zhodnot čo vieš nevieš a vypytaj si viac
ano mám na to všetko čo požadujete mám ale potrebujem viac € aby som normálne žil
uprimne ano je do pod uroven chciet za to všetko čo píšeš dávat minimálku , skutočne pod uroven, však tu davaju nekvalifikovanym ludom čo zbieraju riad v oc
@anonym_autor tak si jednoducho zhodnot čo vieš nevieš a vypytaj si viac
ano mám na to všetko čo požadujete mám ale potrebujem viac € aby som normálne žil
uprimne ano je do pod uroven chciet za to všetko čo píšeš dávat minimálku , skutočne pod uroven, však tu davaju nekvalifikovanym ludom čo zbieraju riad v oc
@sara07 "ale potrebujem viac € aby som normálne žil"
To ale nie je dobrá argumentácia. Jeho nezaujíma koľko ty potrebuješ, čo on s tým má? Správna je že za to čo ponúkam chcem toľko a toľko. Ak to nevedia ohodnotiť tak bohužiaľ, idem inde kde si ma ocenia.
@sara07 "ale potrebujem viac € aby som normálne žil"
To ale nie je dobrá argumentácia. Jeho nezaujíma koľko ty potrebuješ, čo on s tým má? Správna je že za to čo ponúkam chcem toľko a toľko. Ak to nevedia ohodnotiť tak bohužiaľ, idem inde kde si ma ocenia.
@hiro nie je
ale oni vedia že ludia na sk su v prdeli , šlahaju o zem hlavou ohynaju chrbat za pracu , za pracu v odbore detto
a to nielen teraz že kriza ale celkovo
však stači si zobra uplne rovnaké pozicie aký maju v zahraniči plat , potom kolko im ostane v čistom vlastne ked že štát všade berie .. a sme dom a
Je normálne hľadať komunitného pracovníka, požadovať školu, skúsenosti, prax, potvrdenie o ukončení, diplom, referencie z predchádzaj.zamestnaní, rozumieť rómskemu jazyku najlepšie, pripadne iným. Výberové konanie a plat v hrubom minimálna mzda. Výberové konanie ako na niečo lukratívne a naposled čítam vetu o plate. Neviem, asi je to dnes ok.
@anonym_autor Ja som dnes videla inzerat. Firma hladala brigadnika,mali take poziadavky,ze az. Proste precizny,systematicky,spolahlivy clovek a na konci uvadzal,ze sa jedna o par dni v tyzdni a nikdy sa dopredu nevie,ktory den bude robit a plat hodinovka minimalny. Len som sa pousmiala,tak teda vela stastia najst takeho cloveka,ktory sedi doma a caka,kedy ho zavolaju.
Na to,ze chcu VS strasne slabunke platy.Ale aj celkovo zeny na urade a tiez kusok od min.mzdy.A to sa chcu chvalit ako pojde aj ta hore,ale velmi neumerne ako vsetko ide hore.Ludia budu viac a viac zivorit.
Úprimne? Na ruku dostanem oveľa viac v domácnosti. Bohužiaľ, že to musím takto povedať. Nikto sa ma nič nepýta, ziadne papiere, dokladovacky. Stačia 2-3 dni, ak su sympatie. Xy supov by sa tu teraz na mňa zletelo. Ale ja som bola spokojná, dotyčná tiež, nikto nič neriešil len môj výkon. Človek chce ísť normálnou cestou a hneď na začiatku je totálne odradeny. Načo je toto dobré? Tento skorumpovaný stát nikdy nebude ok. Vždy si všetko od....ú ti poctiví. Vždy som šla podľa pravidiel ale to sklamanie...... O to väčšie. Nieže ľudia chudáci okrádajú štát, štát okráda ich. A v podstate legálne. A miesto toho aby sa už ľudia dali dokopy, radšej sa naďalej podkopávajú🙁
Na to,ze chcu VS strasne slabunke platy.Ale aj celkovo zeny na urade a tiez kusok od min.mzdy.A to sa chcu chvalit ako pojde aj ta hore,ale velmi neumerne ako vsetko ide hore.Ludia budu viac a viac zivorit.
@anonym_129a72 práve, pracovala som verejná správa, pod sebou 50 ľudí, ešte aj personál, lebo nevedia všetci s PC, útulok pre bezdomovcov, keramická dielňa, zást.riad. A plat 😞 poviem len toľko, že upratovačke som závidela, ktorá bola v práci za 5 min. A ja cestovné straty 2,5 "hod. (za to nikoho samozrejme nevinim, moja chyba). Ale preto som odišla. Načas bolo dobre ale zase potrebujem prácu. Ale už v tomto veku by som naozaj rada niečo seriózne, stabilné a zmysluplne
Úprimne? Na ruku dostanem oveľa viac v domácnosti. Bohužiaľ, že to musím takto povedať. Nikto sa ma nič nepýta, ziadne papiere, dokladovacky. Stačia 2-3 dni, ak su sympatie. Xy supov by sa tu teraz na mňa zletelo. Ale ja som bola spokojná, dotyčná tiež, nikto nič neriešil len môj výkon. Človek chce ísť normálnou cestou a hneď na začiatku je totálne odradeny. Načo je toto dobré? Tento skorumpovaný stát nikdy nebude ok. Vždy si všetko od....ú ti poctiví. Vždy som šla podľa pravidiel ale to sklamanie...... O to väčšie. Nieže ľudia chudáci okrádajú štát, štát okráda ich. A v podstate legálne. A miesto toho aby sa už ľudia dali dokopy, radšej sa naďalej podkopávajú🙁
@anonym_autor jedna praca a tolko sum,clovek len zira na pasku.Cena prace 3800eur,hruba mzda 2750eur,v cistom 2050.Kde su tie peniaze,co clovek zaplati,co zamestnavatelia zaplatia za nas.Kazdeho len zdieraju,peniaze zo statu zmiznu ako domcek s karat.A ked pride naozaj doba,ze ludia mnohi,mnohi pridu o pracu??Zamestnavatelia sa odstahuju a nebude prace,stat skrachuje potom za chvilu a Sr zanikne.Toto nas ale tymto tempon caka,o par rokov urcite.
@anonym_autor za minimalnu mzdu dnes robi len otrok...
Normálne choď na pohovor a povedz im, že predpokladáš, že ten plat je za polovičny úväzok. Alebo mali preklep v sume platu. Predpokladám, že ešte chceli vodičák a minimálne dva cudzie jazyky.😁
Ľudia, mala som sebavedomie kedysi, pred covid érou. Nikdy som nebola bez práce. Ale pravdu poviem, smutno mi je teraz. Naozaj cítím obavy a velké
Je normálne hľadať komunitného pracovníka, požadovať školu, skúsenosti, prax, potvrdenie o ukončení, diplom, referencie z predchádzaj.zamestnaní, rozumieť rómskemu jazyku najlepšie, pripadne iným. Výberové konanie a plat v hrubom minimálna mzda. Výberové konanie ako na niečo lukratívne a naposled čítam vetu o plate. Neviem, asi je to dnes ok.
@anonym_autor kebyze to splnam a tu pracu chcem tak poviem.ze za taku mzdu budem robit max 3dni v tyzdni lebo zvysne 2dni budem.musiet robit v inom zamestnani aby som neumrela od hladu.
Za minimalku by som tak kvalifikovanu a narocnu pracu na plny uvazok nerobila
@anonym_autor za minimalnu mzdu dnes robi len otrok...
@anonym_c1e868 tak SVK je veľa veľa.otrokov
Pozri, Modrý Koník hľadá grafika zadarmo, majú tu inzerát. Ale časom mu MOŽNO začnú platiť, keď z neho vyžmýkajú čo sa dá 😅
Ale teda prácu ktorú spomínaš by som nešla robiť ani za zlaté prasa, nie že za minimálnu mzdu.
Ta min.mzda by mala byt aspon 2000v cistom,a ked sa toho dozijeme,tak bude taka drahota,ze aj to bude malinko.
Cele zle na sk.
Dávnejšie som mala životopis na jednej platforme… ozvali sa mi z predajne potravín, nič bližšie nepovedali, iba dátum a čas. Išla som. Na chodbe asi 5-6 dievčat do cca 30.rokov. Začali sme sa rozprávať a zistili sme, že každá z nás ma docinenie so psychologiou, ucitelstvom. Ponúkli nám prácu predavačky v potravinách. 😳😵💫 vraj preto s takýmto vzdelaním, aby sme za pokladňou komunikovali so zákazníkmi na urovni…😂 dokonca vyžadovali, aby sme mali osobný automobil, aby sme vedeli v nedeľu cestovať do prace 🙈😂 samozrejme za minimálnu mzdu.