icon

Je normálne hľadať kvalifikovaného komunitného pracovníka za minimálnu mzdu?

8. máj 2026
autor
8. máj 2026

Je normálne hľadať komunitného pracovníka, požadovať školu, skúsenosti, prax, potvrdenie o ukončení, diplom, referencie z predchádzaj.zamestnaní, rozumieť rómskemu jazyku najlepšie, pripadne iným. Výberové konanie a plat v hrubom minimálna mzda. Výberové konanie ako na niečo lukratívne a naposled čítam vetu o plate. Neviem, asi je to dnes ok.

anonym_feee1b
8. máj 2026

Nie a keď nikto nebude reagovať tak to budú musieť zvýšiť
Poznám organizáciu tu v BA a chceli VS II. stupeň, aspoň 3 roky prax, vodicak, vedenie pokladne, legislatíva v olblasti na ktorú sa špecializujú, jazyk, čas na sprevádzanie a asistenciu a bum že minimálka
Inzerát mali uverejnený tak 3-4x ročne. Museli to dvihnúť, to sa nedá fungovať z minimálky

autor
8. máj 2026
@anonym_feee1b

Nie a keď nikto nebude reagovať tak to budú musieť zvýšiť
Poznám organizáciu tu v BA a chceli VS II. stupeň, aspoň 3 roky prax, vodicak, vedenie pokladne, legislatíva v olblasti na ktorú sa špecializujú, jazyk, čas na sprevádzanie a asistenciu a bum že minimálka
Inzerát mali uverejnený tak 3-4x ročne. Museli to dvihnúť, to sa nedá fungovať z minimálky

@anonym_feee1b Hrozné už toto. Pani na upratovanie ma viac ako minimálku a teda nikto po nej nič nechcel. Bola milá, šikovná a hotovo. Skúsila, vydržala a je spokojná a vedúca tiež. Človek si hľadá prácu, ponúkne mi to známa a cítím sa ako.... Ani nepoviem čo radšej.

anonym_feee1b
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_feee1b Hrozné už toto. Pani na upratovanie ma viac ako minimálku a teda nikto po nej nič nechcel. Bola milá, šikovná a hotovo. Skúsila, vydržala a je spokojná a vedúca tiež. Človek si hľadá prácu, ponúkne mi to známa a cítím sa ako.... Ani nepoviem čo radšej.

@anonym_autor známej normálne povedz že s takýmto príjmom nedokážeš vykryť svoje výdavky a že ďakujes za ponuku

autor
8. máj 2026
@anonym_feee1b

@anonym_autor známej normálne povedz že s takýmto príjmom nedokážeš vykryť svoje výdavky a že ďakujes za ponuku

@anonym_feee1b ano, možno zo zaujímavosti tam pôjdem, že čo to má byť. Alebo aspoň papiere pošlem 🙂 Ja prácu potrebujem dosť nutne, ale zase aj svoju dôstojnosť mám. Kebyže som možno hneď po škole, ale v tomto veku, ach.

sara07
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_feee1b ano, možno zo zaujímavosti tam pôjdem, že čo to má byť. Alebo aspoň papiere pošlem 🙂 Ja prácu potrebujem dosť nutne, ale zase aj svoju dôstojnosť mám. Kebyže som možno hneď po škole, ale v tomto veku, ach.

@anonym_autor tak si jednoducho zhodnot čo vieš nevieš a vypytaj si viac
ano mám na to všetko čo požadujete mám ale potrebujem viac € aby som normálne žil
uprimne ano je do pod uroven chciet za to všetko čo píšeš dávat minimálku , skutočne pod uroven, však tu davaju nekvalifikovanym ludom čo zbieraju riad v oc

hiro
8. máj 2026
@sara07

@anonym_autor tak si jednoducho zhodnot čo vieš nevieš a vypytaj si viac
ano mám na to všetko čo požadujete mám ale potrebujem viac € aby som normálne žil
uprimne ano je do pod uroven chciet za to všetko čo píšeš dávat minimálku , skutočne pod uroven, však tu davaju nekvalifikovanym ludom čo zbieraju riad v oc

@sara07 "ale potrebujem viac € aby som normálne žil"
To ale nie je dobrá argumentácia. Jeho nezaujíma koľko ty potrebuješ, čo on s tým má? Správna je že za to čo ponúkam chcem toľko a toľko. Ak to nevedia ohodnotiť tak bohužiaľ, idem inde kde si ma ocenia.

sara07
8. máj 2026
@hiro

@sara07 "ale potrebujem viac € aby som normálne žil"
To ale nie je dobrá argumentácia. Jeho nezaujíma koľko ty potrebuješ, čo on s tým má? Správna je že za to čo ponúkam chcem toľko a toľko. Ak to nevedia ohodnotiť tak bohužiaľ, idem inde kde si ma ocenia.

@hiro nie je
ale oni vedia že ludia na sk su v prdeli , šlahaju o zem hlavou ohynaju chrbat za pracu , za pracu v odbore detto
a to nielen teraz že kriza ale celkovo
však stači si zobra uplne rovnaké pozicie aký maju v zahraniči plat , potom kolko im ostane v čistom vlastne ked že štát všade berie .. a sme dom a

marca12
8. máj 2026
@anonym_autor

Je normálne hľadať komunitného pracovníka, požadovať školu, skúsenosti, prax, potvrdenie o ukončení, diplom, referencie z predchádzaj.zamestnaní, rozumieť rómskemu jazyku najlepšie, pripadne iným. Výberové konanie a plat v hrubom minimálna mzda. Výberové konanie ako na niečo lukratívne a naposled čítam vetu o plate. Neviem, asi je to dnes ok.

@anonym_autor Ja som dnes videla inzerat. Firma hladala brigadnika,mali take poziadavky,ze az. Proste precizny,systematicky,spolahlivy clovek a na konci uvadzal,ze sa jedna o par dni v tyzdni a nikdy sa dopredu nevie,ktory den bude robit a plat hodinovka minimalny. Len som sa pousmiala,tak teda vela stastia najst takeho cloveka,ktory sedi doma a caka,kedy ho zavolaju.

anonym_129a72
8. máj 2026

Na to,ze chcu VS strasne slabunke platy.Ale aj celkovo zeny na urade a tiez kusok od min.mzdy.A to sa chcu chvalit ako pojde aj ta hore,ale velmi neumerne ako vsetko ide hore.Ludia budu viac a viac zivorit.

autor
8. máj 2026

Úprimne? Na ruku dostanem oveľa viac v domácnosti. Bohužiaľ, že to musím takto povedať. Nikto sa ma nič nepýta, ziadne papiere, dokladovacky. Stačia 2-3 dni, ak su sympatie. Xy supov by sa tu teraz na mňa zletelo. Ale ja som bola spokojná, dotyčná tiež, nikto nič neriešil len môj výkon. Človek chce ísť normálnou cestou a hneď na začiatku je totálne odradeny. Načo je toto dobré? Tento skorumpovaný stát nikdy nebude ok. Vždy si všetko od....ú ti poctiví. Vždy som šla podľa pravidiel ale to sklamanie...... O to väčšie. Nieže ľudia chudáci okrádajú štát, štát okráda ich. A v podstate legálne. A miesto toho aby sa už ľudia dali dokopy, radšej sa naďalej podkopávajú🙁

autor
8. máj 2026
@anonym_129a72

Na to,ze chcu VS strasne slabunke platy.Ale aj celkovo zeny na urade a tiez kusok od min.mzdy.A to sa chcu chvalit ako pojde aj ta hore,ale velmi neumerne ako vsetko ide hore.Ludia budu viac a viac zivorit.

@anonym_129a72 práve, pracovala som verejná správa, pod sebou 50 ľudí, ešte aj personál, lebo nevedia všetci s PC, útulok pre bezdomovcov, keramická dielňa, zást.riad. A plat 😞 poviem len toľko, že upratovačke som závidela, ktorá bola v práci za 5 min. A ja cestovné straty 2,5 "hod. (za to nikoho samozrejme nevinim, moja chyba). Ale preto som odišla. Načas bolo dobre ale zase potrebujem prácu. Ale už v tomto veku by som naozaj rada niečo seriózne, stabilné a zmysluplne

anonym_129a72
8. máj 2026
@anonym_autor

Úprimne? Na ruku dostanem oveľa viac v domácnosti. Bohužiaľ, že to musím takto povedať. Nikto sa ma nič nepýta, ziadne papiere, dokladovacky. Stačia 2-3 dni, ak su sympatie. Xy supov by sa tu teraz na mňa zletelo. Ale ja som bola spokojná, dotyčná tiež, nikto nič neriešil len môj výkon. Človek chce ísť normálnou cestou a hneď na začiatku je totálne odradeny. Načo je toto dobré? Tento skorumpovaný stát nikdy nebude ok. Vždy si všetko od....ú ti poctiví. Vždy som šla podľa pravidiel ale to sklamanie...... O to väčšie. Nieže ľudia chudáci okrádajú štát, štát okráda ich. A v podstate legálne. A miesto toho aby sa už ľudia dali dokopy, radšej sa naďalej podkopávajú🙁

@anonym_autor jedna praca a tolko sum,clovek len zira na pasku.Cena prace 3800eur,hruba mzda 2750eur,v cistom 2050.Kde su tie peniaze,co clovek zaplati,co zamestnavatelia zaplatia za nas.Kazdeho len zdieraju,peniaze zo statu zmiznu ako domcek s karat.A ked pride naozaj doba,ze ludia mnohi,mnohi pridu o pracu??Zamestnavatelia sa odstahuju a nebude prace,stat skrachuje potom za chvilu a Sr zanikne.Toto nas ale tymto tempon caka,o par rokov urcite.

anonym_c1e868
8. máj 2026

@anonym_autor za minimalnu mzdu dnes robi len otrok...

katkazatka
8. máj 2026

Normálne choď na pohovor a povedz im, že predpokladáš, že ten plat je za polovičny úväzok. Alebo mali preklep v sume platu. Predpokladám, že ešte chceli vodičák a minimálne dva cudzie jazyky.😁

autor
8. máj 2026

Ľudia, mala som sebavedomie kedysi, pred covid érou. Nikdy som nebola bez práce. Ale pravdu poviem, smutno mi je teraz. Naozaj cítím obavy a velké

anonym_076295
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kebyze to splnam a tu pracu chcem tak poviem.ze za taku mzdu budem robit max 3dni v tyzdni lebo zvysne 2dni budem.musiet robit v inom zamestnani aby som neumrela od hladu.
Za minimalku by som tak kvalifikovanu a narocnu pracu na plny uvazok nerobila

anonym_12bf67
8. máj 2026
@anonym_c1e868

@anonym_autor za minimalnu mzdu dnes robi len otrok...

@anonym_c1e868 tak SVK je veľa veľa.otrokov

bomba36
8. máj 2026

Pozri, Modrý Koník hľadá grafika zadarmo, majú tu inzerát. Ale časom mu MOŽNO začnú platiť, keď z neho vyžmýkajú čo sa dá 😅
Ale teda prácu ktorú spomínaš by som nešla robiť ani za zlaté prasa, nie že za minimálnu mzdu.

anonym_129a72
8. máj 2026

Ta min.mzda by mala byt aspon 2000v cistom,a ked sa toho dozijeme,tak bude taka drahota,ze aj to bude malinko.
Cele zle na sk.

anonym_37801a
9. máj 2026

Dávnejšie som mala životopis na jednej platforme… ozvali sa mi z predajne potravín, nič bližšie nepovedali, iba dátum a čas. Išla som. Na chodbe asi 5-6 dievčat do cca 30.rokov. Začali sme sa rozprávať a zistili sme, že každá z nás ma docinenie so psychologiou, ucitelstvom. Ponúkli nám prácu predavačky v potravinách. 😳😵‍💫 vraj preto s takýmto vzdelaním, aby sme za pokladňou komunikovali so zákazníkmi na urovni…😂 dokonca vyžadovali, aby sme mali osobný automobil, aby sme vedeli v nedeľu cestovať do prace 🙈😂 samozrejme za minimálnu mzdu.