icon

Je normálne, že od roku 2022 mám stále rovnakú mzdu?

martina9191
19. feb 2026

Ak si nepopýtam, tak budem mať mzdu stále tú istú. Je tu niekto na tom tak isto?

Strana
z2
anonym_144232
19. feb 2026

opytala si sa na to v praci? a ano, napr muz od 2024 nemali zvysene ....

biba_18
19. feb 2026

u mnohých zamestnávateľov to normálne je bohužiaľ ☹ a mnohí nedvihnú ani keď si zamestnanci vypýtajú pár percent...

anonym_b13b51
19. feb 2026

Nedala si žiadne podatatne info, aká je tvoja prác, robíš u súkromníka, štátna či verejná správa, ako sú na tom ostatní kolegovia ..,,

melanta
19. feb 2026

@martina9191 jedna vec je inflácia, že ak mzda ostáva stáť, tak je vlastne postupne rokmi reálne nižšia. Ale vždy, keď som niekomu upravovala mzdu, tak ma zaujímalo - robíš viac ako v tom roku 2022? Máš vyšší výkon, máš viac zodpovedných úloh, posunula si sa vedomosťami? Proste prinášaš viac ako v tom 2022? Pretože vyššia mzda sa u mňa rovná aj vyššiemu prínosu zamestnanca firme. A faktorom je tiež, v akej firme robíš. Ty vieš, ako saa stavia tvoj zamestnávateľ k navyšovaniu mzdy. Či mzdu zvyšuje a len ty si mimo, alebo to nerieši plošne. K ničomu ti nepomôže, že ja som šikovným zvyšovala každý rok a tým naozaj šikovným aj 2x ročne.

anonym_b87f53
19. feb 2026

Co ti pomoze ze mne zvysuju kazdy rok o 10-15% rocne?

martina9191
autor
19. feb 2026

Robím vo firme s 35-40 zamestnancami pri veľkej fluktuácii všetko. PU, mzdy, personalistiku , štatistiku. rôzne kalkulácie, daňové priznanie, DPH priznania, administratívu, vyhľadávanie nových zamestnancov a ešte si po sebe všetko sama upratujem a vynášam smetí . Načo platiť kontajner, keď si to odnesiem domov do svojho.... No proste všetko. Žiadne školenia, veď vraj na internete nájdem všetko. A som tu na to sama. Práca v SBS na východe, ale nie Košice. Plat 1150 v hrubom.

elenka.k
19. feb 2026
@martina9191

Robím vo firme s 35-40 zamestnancami pri veľkej fluktuácii všetko. PU, mzdy, personalistiku , štatistiku. rôzne kalkulácie, daňové priznanie, DPH priznania, administratívu, vyhľadávanie nových zamestnancov a ešte si po sebe všetko sama upratujem a vynášam smetí . Načo platiť kontajner, keď si to odnesiem domov do svojho.... No proste všetko. Žiadne školenia, veď vraj na internete nájdem všetko. A som tu na to sama. Práca v SBS na východe, ale nie Košice. Plat 1150 v hrubom.

@martina9191 tak prepáč, máš to blbé .... nerobím, toľko ako ty, iba administratívu a ako sa zvyšovala skoro každý rok mzda, tak aj môj plat išiel o toľko vyššie.
Veď si pýtaj, teraz sa robia mzdy za 01.2026 - choď za šéfom a vypýtaj si , pri toľkej práce tvojej ..... fu.

anonym_b9a004
19. feb 2026

@martina9191 za rok vo firme som dostala zvýšenie, o ktorom sa niektorým môže len snívať. Avšak pre firmu som prínosná. Celkovo mám skôr dream job a dream šéfa, ktorý sa zaujíma o to, či nemám príliš veľa práce, či som ok s platom (menšia firma).

melanta
19. feb 2026
@martina9191

@martina9191 nuž asi to nechceš počuť, ale bolo tvoje rozhodnutie prijať prácu, v ktorej robíš činnosť niekoľkých pozícií. A je tvoje rozhodnutie, ak prijmeš ďalšiu činnosť. Máš mať pracovnú náplň a pracovať podľa nej. A ak je potrebné robiť niečo viac, tak dodatok s rozšírením pracovnej náplni a k tomu zodpovedajúce navýšenie mzdy. Toto žiaľ si robia ľudia sami. Rob to, čo máš v pôvodnej pracovnej náplni, ktorú si dostala pri podpise pracovnej zmluvy a žiadaj, že ak máš robiť aj ostatné, tak chceš navýšenie mzdy a dodatok k zmluve. A zároveň trvaj na tom, že prácu domov si neberieš ani z domu mimo pracovnej doby nič neriešiš. Alebo odíď. Alebo pracuj a rob dievča pre všetko za nezmenené peniaze aj naďalej. Ale ak sa rozhodneš pre poslednú alternatívu, tak sťažovať sa môžeš iba sebe. Je to tvoje rozhodnutie. Zamestnávateľ iba využíva to, že za jeden plat mukluješ za viacerých.

melanta
19. feb 2026

@martina9191 a neber to tak, že nahrávam tvojmu zamestnávateľovi. Ani náhodu. Ale toto sa deje IBA preto, že ľudia sú ochotní nechať takto so sebou zametať.

martina9191
autor
19. feb 2026
@melanta

@martina9191 a neber to tak, že nahrávam tvojmu zamestnávateľovi. Ani náhodu. Ale toto sa deje IBA preto, že ľudia sú ochotní nechať takto so sebou zametať.

@melanta
@melanta podnikatelia- majitelia firiem nevedia koľko to obnáša práce. Keď ma prijímal, povedal, že tu nie je veľa roboty, vraj ak by sa to všetko spojilo, tak je tu prace na týždeň. a tri týždne voľno. Tak neviem asi som neschopná, keď mi ani mesiac na to nestačí.... Ale samozrejme viem, že aj tá predo mnou mala toľko práce. Robím tu 9 rok. Pýtala som si dvakrát o zvyšenie platu. Ale keďže viem, čo som si pri tom musela vypočuť - nadávky krik ....tak z toho mám stres . Stále to odkladám.

petronelag
19. feb 2026
@martina9191

@martina9191 To je dosť málo, keď máte dobrú prax- možno by bolo dobré skúsiť hľadať podobnú prácu u iného zamestnávateľa.

elenka.k
19. feb 2026
@martina9191

@melanta
@melanta podnikatelia- majitelia firiem nevedia koľko to obnáša práce. Keď ma prijímal, povedal, že tu nie je veľa roboty, vraj ak by sa to všetko spojilo, tak je tu prace na týždeň. a tri týždne voľno. Tak neviem asi som neschopná, keď mi ani mesiac na to nestačí.... Ale samozrejme viem, že aj tá predo mnou mala toľko práce. Robím tu 9 rok. Pýtala som si dvakrát o zvyšenie platu. Ale keďže viem, čo som si pri tom musela vypočuť - nadávky krik ....tak z toho mám stres . Stále to odkladám.

@martina9191 tak neodkladaj a šup, šup - požiadaj ho, alebo mu povedz, že budeš robiť iba to, čo máš napísané v náplne práce.

tykat
19. feb 2026
@martina9191

@martina9191 skús pohľadať novú prácu, potom uvidíš ako na tom si a či si môžeš pýtať viac. Zmeniť prácu môžeš kedykoľvek.

martina9191
autor
19. feb 2026

Myslíte, že je vhodné popýtať zvýšenie písomne?

melanta
19. feb 2026
@martina9191

Myslíte, že je vhodné popýtať zvýšenie písomne?

@martina9191 to je jedno v takejto malej firme, čí písomne, keďže budeš jednať priamo s majiteľom. Pozri, robíš to 9 rokov, zažívaš krik a stres. Budem sa opakovať - zažívaš to, lebo si sa tak ty slobodne rozhodla. Ja by som povedala, že chcem zvýšenie (nie 100 či 200 eur, minimálne 350 pri takejto náplni práce), že končím s riešením čohokoľvek pracovného z domu, že robím len toľko, koľko sa stíha za 8 hodín denne a ak sa nedohodneme, odchádzam. A že mu odporúčam, že to môže robiť jeho žena, ak je to robota na týždeň. Pristupujú k tebe ako pristupujú, pretože si to 9 rokov necháš. Odpovedz si sama, čo v tej práci ti stojí za to, aby si si toto nechala.

anonym_592cd3
19. feb 2026

Pytaj si viac a hladaj inu pracu popri tom.

anonym_6ead3b
19. feb 2026

áno aj ja...od 2024 žiadne zvýšenie. Skúšala som žiadať zvýšenie, neuspela som.....kríza, zdražovanie, konsolidácia...

melanta
19. feb 2026

Napíšem pár podnetov k vyjednávaniu o zvýšenie mzdy a úpravu práce. Ak by som chcela v tej práci ostať, tak toto by som urobila ja. Zaberie to čas, čiže naozaj by som to robila iba ak by som v tej práci naozaj chcela veľľmi ostať.

Kopírujem, čo si napísala, že čo všetko robíš:
PU, mzdy, personalistiku , štatistiku. rôzne kalkulácie, daňové priznanie, DPH priznania, administratívu, vyhľadávanie nových zamestnancov a ešte si po sebe všetko sama upratujem a vynášam smetí . Načo platiť kontajner, keď si to odnesiem domov do svojho.... No proste všetko. Žiadne školenia, veď vraj na internete nájdem všetko.

Čiže ak by sme boli veľmi mierni a všeobecní, tak mimo upratovania robíš 2 pozície - ekonomického a administratívneho pracovníka. Urobila by som to, že ku každej tej pozícii by som dala všetky úlohy, ktoré robím a spočítala by som cca počet hodín, koľko sa týmto činnostiam venujem. Pridala by som porovnanie s mesačným hodinovým fondom a vypočítala by som, koľko hodín mesačne nad štandardný pracovný čas robím. Prepočítala by som, akú mám aktuálnu hodinovú mzdu a ak robím XY hodín nadčas, tak o koľko by som mala myť zvýšenú mzdu minimálne. Spočítala by som taktiež koľko hodín venuješ upratovaniu a to taktiež prepočítala na cenu, za ktorú by to robila upratovačka. Čiže ďalšie aj keď nie vysoké navýšenie mzdy. Čo sa týka vynášania smetí do vlastného kontajneru, tam by som oznámila, že končím s tým s okamžitou platnosťou. Smeti a kontajner si neplatíš na to, aby si ho plnila smeťami, vďaka čomu on ušetrí náklady.

Písala si tiež, že on si myslí, že to nie je veľa práce. Neverím. Ak nie je mentálne zaostalý, tak veľmi dobre vie, koľko je to práce. Veľmi dobre vie, že platí jedného za minimálne dvoch a že ťa využíva. Ale ak sa vždy nájde niekto, koho využívať môže, tak prečo by to nerobil (keďže je evidentne taká chmulovská povaha). Takže napočítala by som si všetky hodiny nad rámec, zohľadnila, že ekonomický pracovník ovládajúci zákony z oblasti miezd, účta, daní, dph má vyššiu mesačnú cenu ako je tvoja mzda a preto navrhujem zvýšenie mzdy o XY. Navrhla by som, že ak s tým nesúhlasí, tak potom od neho chcem, aby mi do týždňa dal zoznam, ktoré činnosti nebudem robiť, pretože v prípade nezvýšenia mzdy podľa môjho návrhu, budem robiť iba zmluvne stanovený pracovný čas a teda je potrebné niektoré činnosti vylúčiť z mojej agendy.

Čo sa týka vzdelávania - oki, ak si ok s tým, že neplatí školenia, v poriadku. Ale oznámila by som, že čokoľvek, čo budem potrebovať naštudovať (zákony, vyhlášky, a pod) budem robiť v práci a v pracovnom čase, pretože tak hovorí zákon, že máš na to nárok a on je povinný ti ten pracovný čas dať.

Kľudne mi napíš kedykoľvek správu, ak by si sa chcela ohľadom niečoho bližšie poradiť.

martina9191
autor
19. feb 2026
@melanta

Napíšem pár podnetov k vyjednávaniu o zvýšenie mzdy a úpravu práce. Ak by som chcela v tej práci ostať, tak toto by som urobila ja. Zaberie to čas, čiže naozaj by som to robila iba ak by som v tej práci naozaj chcela veľľmi ostať.

PU, mzdy, personalistiku , štatistiku. rôzne kalkulácie, daňové priznanie, DPH priznania, administratívu, vyhľadávanie nových zamestnancov a ešte si po sebe všetko sama upratujem a vynášam smetí . Načo platiť kontajner, keď si to odnesiem domov do svojho.... No proste všetko. Žiadne školenia, veď vraj na internete nájdem všetko.

Čiže ak by sme boli veľmi mierni a všeobecní, tak mimo upratovania robíš 2 pozície - ekonomického a administratívneho pracovníka. Urobila by som to, že ku každej tej pozícii by som dala všetky úlohy, ktoré robím a spočítala by som cca počet hodín, koľko sa týmto činnostiam venujem. Pridala by som porovnanie s mesačným hodinovým fondom a vypočítala by som, koľko hodín mesačne nad štandardný pracovný čas robím. Prepočítala by som, akú mám aktuálnu hodinovú mzdu a ak robím XY hodín nadčas, tak o koľko by som mala myť zvýšenú mzdu minimálne. Spočítala by som taktiež koľko hodín venuješ upratovaniu a to taktiež prepočítala na cenu, za ktorú by to robila upratovačka. Čiže ďalšie aj keď nie vysoké navýšenie mzdy. Čo sa týka vynášania smetí do vlastného kontajneru, tam by som oznámila, že končím s tým s okamžitou platnosťou. Smeti a kontajner si neplatíš na to, aby si ho plnila smeťami, vďaka čomu on ušetrí náklady.

Písala si tiež, že on si myslí, že to nie je veľa práce. Neverím. Ak nie je mentálne zaostalý, tak veľmi dobre vie, koľko je to práce. Veľmi dobre vie, že platí jedného za minimálne dvoch a že ťa využíva. Ale ak sa vždy nájde niekto, koho využívať môže, tak prečo by to nerobil (keďže je evidentne taká chmulovská povaha). Takže napočítala by som si všetky hodiny nad rámec, zohľadnila, že ekonomický pracovník ovládajúci zákony z oblasti miezd, účta, daní, dph má vyššiu mesačnú cenu ako je tvoja mzda a preto navrhujem zvýšenie mzdy o XY. Navrhla by som, že ak s tým nesúhlasí, tak potom od neho chcem, aby mi do týždňa dal zoznam, ktoré činnosti nebudem robiť, pretože v prípade nezvýšenia mzdy podľa môjho návrhu, budem robiť iba zmluvne stanovený pracovný čas a teda je potrebné niektoré činnosti vylúčiť z mojej agendy.

Čo sa týka vzdelávania - oki, ak si ok s tým, že neplatí školenia, v poriadku. Ale oznámila by som, že čokoľvek, čo budem potrebovať naštudovať (zákony, vyhlášky, a pod) budem robiť v práci a v pracovnom čase, pretože tak hovorí zákon, že máš na to nárok a on je povinný ti ten pracovný čas dať.

Kľudne mi napíš kedykoľvek správu, ak by si sa chcela ohľadom niečoho bližšie poradiť.

@melanta ďakujem za toľko tvojho času, čo mi venuješ.

anonym_44008e
19. feb 2026

moj prijem dokonca klesa, statna sluzba...

anonym_51c86e
Autor odpoveď zmazal
anonym_51c86e
20. feb 2026
@martina9191

@martina9191 no ja ‘len’ fakturujem za 1230 eur v hrubom už 4 rok!! Bez navýšenia a zdá sa mi to už malo..ty máš toho omnoho viac, to robí naša účtovnícka ..

eeffka
20. feb 2026
@martina9191

@melanta ďakujem za toľko tvojho času, čo mi venuješ.

@martina9191 vychod a SBS... za toto co vsetko robis, by som mu za tu sumu zajtra praskla dverami.
Hladaj si inu pracu lebo toto sa nezmeni, je pekne co ti melanta radi a ma teoreticky pravdu, ale asi sa este nepohybovala v tomto prostredi.
V sbs je rotacia vysoka, zamestnanci su povedzme tazsie spolupracujuci a vedenie tiez nebyva akademicky zdatne.

lacibo
20. feb 2026
@martina9191

@martina9191 to je teda biedny plat, ved minimalna mzda je teraz 915 eur. Teda neviem ci mas VS vzdelanie, ale toto je fakt málo.

judar
20. feb 2026

Ono na jednej strane zalezi kto co robi, ak je to nejaka kolotoc robota ze stale to iste s este ktomu nenamahave tam zrovna clovek cakat nejake extra zvysovania platu nemoze ako aj v statnej sprave kde na vyssi plat treba studovat, a zas ak je to nejaka odborna robota kde clovek ma prilezitost makat na sebe, zlepsovat sa proste urobit nieco ako pre zamestnavatela tak i vo svoj rastovy prospech tak tam je to odovodnene a normalne ze plat ide hore aj 3-4x rocne

anonym_ab5b33
20. feb 2026

1150 v hrubom? Pri takej naplni prace? To je zderstvo a este aj psychicky natlak... sorry ale krik v praci? Zajtra by som si vypytala vyrazne zvysenie s upozornenim, ze ak na mna niekto zvysi hlas, podavam vypoved.. a samozrejme aj ak sa plat neupravi..

anonym_cca447
20. feb 2026
@martina9191

@martina9191 no, mozes si vypytat prilepsenie, ale teda ja pri takej praci som v 2022 mala v hrubom cca 900-1000EUR podla mesiaca a teraz mam minimalku 3.stupen narocnosti, tj 1 147 eur a pohyblive odmeny, tkore sa za tie roky znizili a teraz je to tak do 100EUR. Ked vidim vykon firmy, tak sa necudujem, ked vidim konkurenciu, tak vobec nie.. celkovo vykon, zisky isli dole a minuly rok duplom nase odvetvie. Ja mam vyhodu, ze mi vyhovuje pracovna doba, homeoffice hocikedy atd.
naozaj si vypytaj prilepsenie, prestan setrit naklady firme (inak myslim, ze kazda prevadzka ma povinnost platit odpady mestu a teda kontajner ma... museli sme to spolu s prevadzkou registrovat na meste) a robit vsetko atd. AK vies toto vsetko robit, mozes si radsej najst par firime a robit ucto mimo, nemat zdravotne problemy, vraciam sa do uctovnje firmy alebo by som rovno firmy na externe ucto zhanala.
Kriku sa urcite neboj, co si myslis, kto im to bude robit ak odides po kriku zo dna na den???

anonym_cca447
20. feb 2026
@melanta

@melanta ver ze podnikatelia nemaju sajnu kolko vela prace to je.. ja som sa rehotala ako kon ked mi povedali, ze zacali mi vypocitavat ze ved.. toto musis mat za den hotove, toto mas na 30 minut.. toto hento tamto.. :DDD podla logiky pana podnikatela, vlastne administrativa celej firmy trva tak 3-4 dni v mesiaci a potom kavickujeme. Napr uz dva tyzdne sa vobec neviem dostat ani k tomu, aby som jedno skolenie dopozerala :D co v kuse otravuju s dacim co "iba toto treba".

Inak ja by som mu do kalkualcie aj tie skolenia, minimalne nejake rocne predplatne dala, lebo niekedy sa bez toho clovek nepohne a zaklad je mat aspon 2-3 skolenia kazdy rok na zmeny.. vela veci sa neda len tak "zadarmenko" najst na internete dobre spracovanych.

bomba36
20. feb 2026

Typicky slovenský podnikateľ. Som veľmi rada že už pod takým nerobím. Keby znova niekto po mne vrieskal, dávam výpoveď a nech si hľadajú ďalšiu takú blbú s prepáčením, čo im bude toto všetko robiť za tie peniaze.
So svojimi skúsenosťami si prácu ľahko nájdeš. Nájsť človeka ktorý dokáže samostatne a kriticky rozmýšľať, je dnes veľmi ťažké nájsť. Ak teda nežiješ niekde úplne v diere na konci sveta.

Strana
z2