icon

Je potrebný súhlas pre študentskú brigádu u dvoch konkurenčných zamestnávateľov?

julia51
3. júl 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či sa zákaz konkurenčnej činnosti vzťahuje aj na dohodu o brigádnickej práci študentov.
Ak pracujem ako študent na brigádu u jedného zamestnávateľa a chcela by som mať brigádu aj u iného zamestnávateľa na podobnej pracovnej pozícii, je na to potrebný súhlas prvého zamestnávateľa? Alebo sa to týka len pracovného pomeru?

anonym_92cc6b
3. júl 2026

máš to v zmluve? konkurenčnu činnosť?

anonym_1267d9
3. júl 2026

Tyka sa to aj brigadnickej cinnosti ak su si konkurenciou napr O2 a Orange alebo Kaufland a Tesco. Ak jedna brigada je napr. v knihkupectve druha vo fastfoode, supermarkete tak netreba suhlas.

anonym_1267d9
3. júl 2026
@anonym_92cc6b

máš to v zmluve? konkurenčnu činnosť?

@anonym_92cc6b nemusi to mat zmluve ked je to priamo v Zakonniku prace.

julia51
autor
3. júl 2026
@anonym_1267d9

Tyka sa to aj brigadnickej cinnosti ak su si konkurenciou napr O2 a Orange alebo Kaufland a Tesco. Ak jedna brigada je napr. v knihkupectve druha vo fastfoode, supermarkete tak netreba suhlas.

@anonym_1267d9 a ked jedna firma vyraba súčiastky do auta a druhy vyraba kablov? A som takisto na oddeleni procesov/vyroby?

mogaa
Včera o 08:57
@julia51

@anonym_1267d9 a ked jedna firma vyraba súčiastky do auta a druhy vyraba kablov? A som takisto na oddeleni procesov/vyroby?

@julia51 hlavne treba v jednej nahlásiť že už ako študent dohodu máš.....lebo študentské odvody nemôžeš mať v 2 firmách....