Je právne správne podpísať výpoveď počas PN?
Je to fér od agentúry
Dobrý večer , píšem Vám ohľadne toho že v piatok som bola u ortopéda kvôli bolestiam kolena ( vyzerá to na poškodený vnútorný meniskus) v sobotu som šla do práce s tým , že som oznámila teamlídrovi , že možno nezvládnem celú smenu ,a v pondelok pôjdem pre PN k svojmu lekárovi , ale v pondelok lekár neordinoval , tak som písala teamlídrovi že idem v utorok s tým že to bude na PNku , v utorok cca.o10 mi volali z agentúry , že musia somnou ukončit pracovný pomer , náhlil ma nech tam prídem zajtra podpísat výpoveď, s tým že od dneska od 11:50 mám PNku. Je to právne , správny postup ??
@michaela199756 nie, ved si na PN, tak preco by si mala ist podpisat vypoved.
@mimirka32 si ešte v skúšobnej dobe? Máš dobu určitú? Máš podpísaný tzv. "zero contract" medzi tebou a agentúrou? Užívateľský zamestnávateľ môže zrušiť tvoje dočasné pridelenie v zásade kedykoľvek a ostávaš iba na zmluve s agentúrou.
@mimirka32 agentúra trvá na tom že tel ukončil somnou pracovný pomer 11.11.vtedy keď mi začala PNka a keď som chcela výpoveď ku dňu kedy som to mala podpisovať, tak mi povedal že v papieroch mám k 11.11.
@mimirka32 si ešte v skúšobnej dobe? Máš dobu určitú? Máš podpísaný tzv. "zero contract" medzi tebou a agentúrou? Užívateľský zamestnávateľ môže zrušiť tvoje dočasné pridelenie v zásade kedykoľvek a ostávaš iba na zmluve s agentúrou.
@billy_jean zmlúvu mám predlženú do 8.12. , cca.9mesiacov som pod agentúrou
od 11.11 si PN a nemôžeš podpísať výpoveď... takže to ani nerieš a lieč sa... zjavne sa im nechce platiť PN za Teba... ale počítaj tým že výpoveď dostaneš keď sa vrátiš späť do práce po PN
od 11.11 si PN a nemôžeš podpísať výpoveď... takže to ani nerieš a lieč sa... zjavne sa im nechce platiť PN za Teba... ale počítaj tým že výpoveď dostaneš keď sa vrátiš späť do práce po PN
@mimaapeto výpoveď mi pošle poštou , tak neviem čí ju mám podpísať a zaslať , dôvod výpovede mi nedal , asi tam bude dohodou
@michaela199756 prepáč, ale ty si ju podpísala?
@anonym_82e37c nie , tlačil na mňa že mám príst v stredu to podpísať ale nezdalo sa mi to , tak som si ju dala zaslať poštou , ešte nieje podpísaná nič.
@anonym_82e37c nie , tlačil na mňa že mám príst v stredu to podpísať ale nezdalo sa mi to , tak som si ju dala zaslať poštou , ešte nieje podpísaná nič.
@michaela199756 ako píšu dámy vyššie, nič nepodpisuj zvlášť nie s dátumom ako si PN.
Cez whatsapp som mu písala , že ale dátum tam chcem mať k piatku , kedy som to mala podpisovať , to mi povedal , že ale dátum tam je k 11.11.kedy mi po tel povedal , že somnou musí ukončiť pracovný pomer , nikdy som sa nestretla s niečim takým.
Si na PN, žiadnu dohodu teraz nepodpisuj. Po skončení PNKy to môžeš riešiť. UZ ti nechce platiť PN a ostane to náklad agentúry, ale o tom je ADZ, s tým musí rátať. Momentálne aj po skončení PN ťa môžu ukončiť iba dohodou - s tým musíš súhlasiť.
@mimaapeto výpoveď mi pošle poštou , tak neviem čí ju mám podpísať a zaslať , dôvod výpovede mi nedal , asi tam bude dohodou
@michaela199756 dohoda je o tom že sa dohne zamestnanec a zamestnávateľ.. prosím Ťa nič nepodpisuj!!
A ako môžeš dostať výpoveď, keď si PN, mne to nejak nejde do hlavy.
@ejmylia veď to , netuším ako to je , písala som aj na inšpektorát , lebo podľa mňa po tel.to nieje platné keď ma vyhodí .Preto som si to dala zaslať poštou , dátum tam bude vlastne , kedy mi prišla naozaj výpoveď.
Cez whatsapp som mu písala , že ale dátum tam chcem mať k piatku , kedy som to mala podpisovať , to mi povedal , že ale dátum tam je k 11.11.kedy mi po tel povedal , že somnou musí ukončiť pracovný pomer , nikdy som sa nestretla s niečim takým.
@michaela199756 neuveriteľné, ja by som ju podpísala v deň kedy mi skončí skúšobná doba. Viď 8.12. teda automaticky
@michaela199756 Jasné, že po telefóne nič také neplatí. Pokiaľ to nepodpísali obe strany, tak si môže vyprávať, koľko chce.
Lebo mi tvrdil , že tých 7 dní som v ochrannej lehote . Ale ja som mu nič nepodpísala a , spätne nie som povinná nič podpísať , pokiaľ som na PN.
@ejmylia veď to , netuším ako to je , písala som aj na inšpektorát , lebo podľa mňa po tel.to nieje platné keď ma vyhodí .Preto som si to dala zaslať poštou , dátum tam bude vlastne , kedy mi prišla naozaj výpoveď.
@michaela199756 oni ťa nemôžu odhlásiť zo SP, ZP pokiaľ nemajú podpísanú dohodu. Je to dvojstranný právny akt. Aká je to agentúra?
prišla ti s doručenkou? Ak si ju prevzala vypoved sa považuje za vybavenú
Work , čiže ak som PN , tak nie som povinná nič snimi riešiť ??
@michaela199756 no jasne. Čiže nič nerieš. Odpíš mu na správu, že momentálne si na PN, musíš sa dať dokopy a nech ťa kontaktuje po ukončení tvojej PN, o čom ich budeš včas informovať.
@michaela199756 výpoveď sa nepodpisuje tá sa jednostranne oznamuje a podpíšeš len poštárke že si prevzala doporučený list
ak ti posiela dohodu je to dohoda na ktorú treba 2 strany a vtedy sa podpisuje ak s tým súhlasia obaja, pre teba je dohoda skôr nevýhodná tak takú vôbec nepodpisuj
Takže prebrať listy od poštárky preberaj (to že nepreberieš list nič nezmení iba sebe uškodíš) a potom tu daj obrázok čo ti prišlo nech ti poradia čo s tým.
Len neviem ako to riešiť . Čí to prebrať alebo nie
@michaela199756 nemusíš to prevziať vôbec.
prišla ti s doručenkou? Ak si ju prevzala vypoved sa považuje za vybavenú
@anonym_e1b7d5 aj keď neprevezme bude výpoveď považovaná za vybavenú, jedine nebude vedieť čo bolo v liste
@michaela199756 výpoveď sa nepodpisuje tá sa jednostranne oznamuje a podpíšeš len poštárke že si prevzala doporučený list
ak ti posiela dohodu je to dohoda na ktorú treba 2 strany a vtedy sa podpisuje ak s tým súhlasia obaja, pre teba je dohoda skôr nevýhodná tak takú vôbec nepodpisuj
Takže prebrať listy od poštárky preberaj (to že nepreberieš list nič nezmení iba sebe uškodíš) a potom tu daj obrázok čo ti prišlo nech ti poradia čo s tým.
@maranco ak mi príde dajme tomu 18 a podpíšem to počas PN , tak ako to riešiť? Počítam že tam bude dohodou , nakoľko mi nepovedal prečo ,len firma somnou ukončila pracovný pomer , lebo mám ťažkosti kvôli ktorým by som svoju pozíciu nemohla robiť, možno aj mesiace.
@maranco ak mi príde dajme tomu 18 a podpíšem to počas PN , tak ako to riešiť? Počítam že tam bude dohodou , nakoľko mi nepovedal prečo ,len firma somnou ukončila pracovný pomer , lebo mám ťažkosti kvôli ktorým by som svoju pozíciu nemohla robiť, možno aj mesiace.
@michaela199756 ešte raz čítaj s porozumením
poštárke podpíšeš prevzatie doporučeného listu, akéhokoľvek čo ti pošle zamestnávateľ
potom tu pridáš obsah listu začierniš osobné údaje a poradia ti čo ďalej, alebo sa poradíš s niekým z tvojho okolia
v žiadnom prípade ak preberieš list a bude dnu v liste niečo čo "máš podpísať a poslať späť" nerob bez toho aby si sa poradila
@michaela199756 ešte raz čítaj s porozumením
poštárke podpíšeš prevzatie doporučeného listu, akéhokoľvek čo ti pošle zamestnávateľ
potom tu pridáš obsah listu začierniš osobné údaje a poradia ti čo ďalej, alebo sa poradíš s niekým z tvojho okolia
v žiadnom prípade ak preberieš list a bude dnu v liste niečo čo "máš podpísať a poslať späť" nerob bez toho aby si sa poradila
@maranco až teraz som si to prečítala . Dobre , ďakujem za info 🙂