icon

Je skúšobná doba povinná v pracovnej zmluve?

katka0905
Včera o 14:46

Dobrý deň,
prosím Vás, je povinné stanovanie skúšobnej doby v pracovnej zmluve? V piatok som ju odmietla podpísať, lebo sa mi to nezdalo, že tam nie je uvedená skúšobná doba. Mám ju ísť podpísať v pondelok. Ja by som chcela skúšobnú dobu.

yellowunicorn
Včera o 14:47

Skúšobná doba nie je povinná

anonym_c41fc4
Včera o 15:04

nie je povinna

katka0905
autor
Včera o 15:08

Takže ak by som chcela po prvom dni odísť, musím tam ostať dva mesiace či koľko?

doriiis
Včera o 15:11
@katka0905

Takže ak by som chcela po prvom dni odísť, musím tam ostať dva mesiace či koľko?

@katka0905 ... Mesiac

billy_jean
Včera o 15:18

Mesačná výpovedná doba, ktorá začne plynúť prvým dňom nasledujúceho mesiaca.

anonym_340f31
Včera o 15:47
@katka0905

@katka0905 takze uz aj planujes odchod? 😅

anonym_eb8c7e
Včera o 16:37

@katka0905 tipujem ze ide niekam kde zufalo potrebuju kohokolvek (gastro, predajna?). Aby si musela zostat aspon 2 mesiace. Ak nastupis 1.9. a hned v ten den das vypoved tak vypovedna doba (v tvojom pripade 1 mesiac) plynie od 1.10. tj. odist mozes k 31.10. Takze 2 mesiace nemusia mat strach ze neprides. Narobila by si si zbytocne komplikacie ak by si len tak odisla, este pozri v zmluve nahradu skody ktoru po tebe mozu vymahat pri absencii. Jedine riesenie je potom dat vypoved a hned ist na PNku, ale to je v dnesnej dobe ostro sledovane.