icon

Je tu praktická sestra? Kde pracujete a ste spokojné?

Dnes o 13:21

Zaujímalo by ma, kde pracujete ako praktické sestry a či ste spokojné... Už druhý rok rozmýšľam nad tým štúdiom, len sa bojím, či ako praktická sestra nájdem dobrú robotu a uplatnenie...

marhulka13
Dnes o 13:49

Opýtaj sa v skupine Zdravotníci na MK, tak sú rôzne zdravotné sestry

janinah
Dnes o 13:54

Robotu najdeš,otazka je či ťa bude baviť a či ju budeš zvladať.

anonym_b5accd
Dnes o 13:57

Ano, nasli sme uplatnenie vsetci z triedy

anonym_0cb84b
Dnes o 14:01
@anonym_b5accd

@anonym_b5accd prosim ta, stacilo toto studium a prax aby si sa zamestnala ak ano tak kde? na akom oddeleni? ja som prvacka, ale mam pocit, ze toho vela nebudem vediet, ked ukoncim skolu, hlavne ta prax a výkony

anonym_22597d
Dnes o 14:03

Prácu v zdravotníctve neodporúčam.
Tu sú dôvody :
1.Syndróm vyhorenia je častý jav spôsobený dlhodobým stresom, prácou s umieraním a smrťou.
2.Emocionálne vypätie: Nutnosť zvládať ťažké situácie, napadnutia pacientmi a komunikáciu s príbuznými.
3.Obrovská zodpovednosť za život a zdravie pacientov, ktorá vedie k chronickému stresu.
4.Práca zahŕňa manipuláciu s pacientmi, dlhé státie a behanie, čo vedie k poškodeniam pohybového aparátu.
5.Vysoké riziko nákazy infekčnými chorobami (napr. COVID-19), práca s toxickými látkami alebo ionizujúcim žiarením.
6.Nepretržitá prevádzka, nočné služby, práca cez víkendy a sviatky, čo narúša spánkový režim.
7.Alarmujúci nedostatok personálu: Zostávajúci pracovníci musia suplovať prácu za chýbajúcich kolegov.
8.Vysoký počet pacientov na sestru: Na Slovensku pripadá na jednu sestru výrazne viac pacientov (15-30) než v zahraničí, čo znižuje kvalitu ošetrovateľskej starostlivosti.
9.Často nízke platy nezodpovedajúce vysokej miere zodpovednosti a náročnosti práce.
10.Obmedzené kompetencie: Najmä u sestier sa často stretávame s frustráciou z minimálnych kompetencií.
11.Nadmerná byrokracia: Veľké množstvo papierovania a administratívnej práce uberá čas, ktorý by mohli venovať pacientom.
12.Zdravotníctvo vyžaduje neustále sledovanie nových trendov a vzdelávanie sa.

janinah
Dnes o 14:33
@anonym_22597d

Prácu v zdravotníctve neodporúčam.
Tu sú dôvody :
1.Syndróm vyhorenia je častý jav spôsobený dlhodobým stresom, prácou s umieraním a smrťou.
2.Emocionálne vypätie: Nutnosť zvládať ťažké situácie, napadnutia pacientmi a komunikáciu s príbuznými.
3.Obrovská zodpovednosť za život a zdravie pacientov, ktorá vedie k chronickému stresu.
4.Práca zahŕňa manipuláciu s pacientmi, dlhé státie a behanie, čo vedie k poškodeniam pohybového aparátu.
5.Vysoké riziko nákazy infekčnými chorobami (napr. COVID-19), práca s toxickými látkami alebo ionizujúcim žiarením.
6.Nepretržitá prevádzka, nočné služby, práca cez víkendy a sviatky, čo narúša spánkový režim.
7.Alarmujúci nedostatok personálu: Zostávajúci pracovníci musia suplovať prácu za chýbajúcich kolegov.
8.Vysoký počet pacientov na sestru: Na Slovensku pripadá na jednu sestru výrazne viac pacientov (15-30) než v zahraničí, čo znižuje kvalitu ošetrovateľskej starostlivosti.
9.Často nízke platy nezodpovedajúce vysokej miere zodpovednosti a náročnosti práce.
10.Obmedzené kompetencie: Najmä u sestier sa často stretávame s frustráciou z minimálnych kompetencií.
11.Nadmerná byrokracia: Veľké množstvo papierovania a administratívnej práce uberá čas, ktorý by mohli venovať pacientom.
12.Zdravotníctvo vyžaduje neustále sledovanie nových trendov a vzdelávanie sa.

@anonym_22597d ale niekto to robiť musí...či?

huxy
Dnes o 14:51
@anonym_0cb84b

@anonym_b5accd prosim ta, stacilo toto studium a prax aby si sa zamestnala ak ano tak kde? na akom oddeleni? ja som prvacka, ale mam pocit, ze toho vela nebudem vediet, ked ukoncim skolu, hlavne ta prax a výkony

@anonym_0cb84b ak si šikovná a chceš sa učiť, na oddelení ťa naučia potrebné veci

autor
Dnes o 15:24

Mne by sa páčilo robiť napr v ambulancii, napr aj v nemocnici v ambulancii. Je to reálne s takou školou?

autor
Dnes o 15:25
@anonym_b5accd

@anonym_b5accd kde napríklad pracujete?

huxy
Dnes o 15:26
@anonym_autor

Mne by sa páčilo robiť napr v ambulancii, napr aj v nemocnici v ambulancii. Je to reálne s takou školou?

@anonym_autor mám bývalú spolužiačku, dokonca asi aj dve, ktoré pracujú na ambulanciách

lasona
Dnes o 16:19

Ako praktická sestra môžeš robiť v ambulancii, ale nemôžeš robiť odbery krvi, podávať infúzie a podávať subkutanky napr. Cize o to si viac obmedzená pri vybere, nakoľko vo vela ambulanciách robia odbery

anonym_b5accd
Dnes o 16:40
@anonym_autor

@anonym_b5accd kde napríklad pracujete?

@anonym_autor ja na internom, spoluziacky na neuro, urologii, gastre, chirurgii, pediatrii, u vseobecneho.. v ambulancii aj na oddeleni

anonym_b5accd
Dnes o 16:41
@lasona

Ako praktická sestra môžeš robiť v ambulancii, ale nemôžeš robiť odbery krvi, podávať infúzie a podávať subkutanky napr. Cize o to si viac obmedzená pri vybere, nakoľko vo vela ambulanciách robia odbery

@lasona samozrejme moze robit odbery krvi a podavat subkutanky

ewwe
Dnes o 16:48
@lasona

@lasona to nieje pravda, odbery venozne, kapilarne moze robit, aj subkutanky moze, vytery atd. nemoze podavat lieky injekcne do svalov a zil, zavadzat kanyly...

autor
Dnes o 16:58
@ewwe

@lasona to nieje pravda, odbery venozne, kapilarne moze robit, aj subkutanky moze, vytery atd. nemoze podavat lieky injekcne do svalov a zil, zavadzat kanyly...

@anonym_b5accd
@ewwe tsk baby dá sa robiť aj u obvodného dr? Na roznych ambulanciach, kde sú odbery krvi?

anonym_0cb84b
Dnes o 18:02
@anonym_autor

@anonym_b5accd
@ewwe tsk baby dá sa robiť aj u obvodného dr? Na roznych ambulanciach, kde sú odbery krvi?

@anonym_autor nie, lebo tam pichas injekcie, ockujes atd

huxy
Dnes o 18:48
@ewwe

@ewwe aj muskulárne injekcie sa môžu podávať

huxy
Dnes o 18:49
@anonym_0cb84b

@anonym_autor nie, lebo tam pichas injekcie, ockujes atd

@anonym_0cb84b ale môže, mala som spolužiačku, čo robí aj na ambulancii. Prečo by nemohla pichať injekcie či očkovať? Jedine venózky podávať nemôže, max.za prítomnosti lekára

anonym_15b929
Dnes o 19:03

Robím PS v ambulancii, môžeme odbery, subkutanky, muskularky, vytery, nachystať infúzie, ale ich nepodavať, intravenozne lieky nemôžeme podať. Robila som školu asi 7 rokov dozadu...

ewwe
Dnes o 19:14
@huxy

@anonym_0cb84b ale môže, mala som spolužiačku, čo robí aj na ambulancii. Prečo by nemohla pichať injekcie či očkovať? Jedine venózky podávať nemôže, max.za prítomnosti lekára

@huxy aha, tak potom je to super

autor
Dnes o 19:16
@huxy

@anonym_15b929
@huxy baby čo si mám predstaviť tie intravenozne? Viem, že ti znamená vnutrizilove, ale čo je to v praxi?

nurse0
Dnes o 19:19

@anonym_autor najlepšie urobiť BC ošetrovateľstvo nie ste obmedzovania v ničom a hlavne Vás neberú ako "dievča pre všetko" na oddelení .
Keďže vyšší zdravotný personál sa rád povyšuje nad PS

huxy
Dnes o 19:40
@anonym_autor

@anonym_15b929
@huxy baby čo si mám predstaviť tie intravenozne? Viem, že ti znamená vnutrizilove, ale čo je to v praxi?

@anonym_autor venózne sa podávajú niektoré liečivá, aj infúzie, čiže do žily. Na to kompetencie praktická sestra nemá.