icon

Je tu skúsená účtovníčka na otázky?

13. jan 2024

Ahojte je tu nejaká ÚČTOVNÍČKA,ktorej by som mohla dať pár otázok?

lucka_ke
•
13. jan 2024

skús

sweet20
•
13. jan 2024

no ved poloz otazku

bazarkadanka
•
15. jan 2024

Dobrý deň prajem, mohla by som sa pripojiť do tejto diskusie? Mám tiež otázku.

Máme menšie potraviny, chystám papiere pre našu účtovníčku. Je potrebné nechávať si kópie z týchto dokladov? Ja si ich doteraz fotím, len už nemám miesto na odkladanie. Ďakujem krásne za akúkoľvek odpoveď. S pozdravom Daniela

simca06022011
•
15. jan 2024

@bazarkadanka Len tak informacne, co s tymi prefotenymi dokladmi potrebujes robit? Na nieco konkretne ti ich treba?
Ale nie v dobe elektronickej si vobec nemusi nic kopirovat, uctovnicka ti po spracovani dokladov ma celu tu agendu vratit, cize pre ucely "ide to prec a nepride" si to fotit nemusis (ani doteraz si nemusela)
Co sa tyka blokov z registraciek, zvyknu vyblednut, cize kedysi sa fotili a odkladali atk ci tak, spolu s uctovnymi dokladmi. DNES, sa vsetko dava do elektronickej podoby, cize napr. skenuje, foti a uklada v elektronickej podobe. CIze aj bloky, pre pripad vyblednutia, ale aj komplet cele ucto sa vie naskenovat a ulozit takto.

bazarkadanka
•
15. jan 2024

@simca06022011 jooj dakujem krasne 🙏 ja som si to nechavala len tak, väčšinu dokladov mam v dvoch vyhotoveniach, ze mi daju dva rovnaké dodacie listy, dve rovnake faktúry, tak jednu som si nechala a druhu uctovnicke.. Ale niekedy mam jednu FA,tak som si to (asi pre istotu) fotila 🥴
Len uz mam toooolko toho, ze neviem co s tym.

simca06022011
•
15. jan 2024

@bazarkadanka uctovnicka ked ti vrati spracovane stare roky, vsketo by si mala mat ulozene tam. Takze co mas duplicitne = vyhodit. naozaj tie bloky na archivaciu sa ti viac oplati nafotit, a ulozit na disk/usb alebo nieco a proste zalozit, ako papiere skladovat. Ja som minuly rok isla prvy krat s mojim uctom z 50sanonov/rocne na 2 krabice z papiera kancelarskeho, ostatne mam na cd :D
ked mas po dve kopie z toho isteho, nepotrebujes to

simca06022011
•
15. jan 2024

@bazarkadanka uctovnicka ked ti vrati spracovane stare roky, vsketo by si mala mat ulozene tam. Takze co mas duplicitne = vyhodit. naozaj tie bloky na archivaciu sa ti viac oplati nafotit, a ulozit na disk/usb alebo nieco a proste zalozit, ako papiere skladovat. Ja som minuly rok isla prvy krat s mojim uctom z 50sanonov/rocne na 2 krabice z papiera kancelarskeho, ostatne mam na cd :D
ked mas po dve kopie z toho isteho, nepotrebujes to

bazarkadanka
•
15. jan 2024

@simca06022011 dakujem dakujem dakujem 🙏si veelmi zlata a milá... Takže idem robiť poriadok 😁