Kam by som mohla ísť robiť so sociálnou prácou?
Ahojte,
predtym, nez sa zacnete vysmievat, ze smetiarku alebo do lidla pokladnicku, tak prosim vas, taketo komentare mi nepiste. Pocuvala som to dost dlho. 🙄 Bohuzial. Hlavne od ludi, ktori maju iba strednu alebo iba zakladnu... 🥴
Pritom mam 31 rokov, studium som zvladla na same Acka s titulom Mgr., dostavala som aj motivacne stipendia, a pritom som aj pracovala v Orangei. Nebolo to take lahke vsetko spojit. Ale dala som to. Momentalne som na materskej, a rozmyslam, ako dalej po materskej, rada by som pracovala s chorymi detickami, alebo nieco podobne v takejto sfere. Asistenku pre deti v skole. Treba plus este nejake dostudovanie?
Vedel by mi niekto poradit?
Dakujem pekne!
@melanta ja mam nazor, ze utocny a zosmiesnujuci komentar dava clovek,ktory pravdepodobne nie je kultivovany, a teda ani dost vzdelany..a takych tu je dost..tych komentarov..autorka sa chce poradit a nekonstruktivne komentare jej nepomozu..ale dost ludi svojim prispevkom asi podrazdila😏
@lacibo ma tu dost komentarov, kde jej radime. A skolstvo to bohuzial fakt nie je, soc. praca nie je pedagogicky smer. Co sme aj tebe stupili na otlak?
pre autorku, 3s googlenia, co sa ds robit so soc. pracou:
@lacibo može robiť s dps sociálna praca - sociálneho pedagóga v škole.. to je sociálny pedag´g nie špeciálny
Tak podľa mňa uz keď autorka na tú školu šla mala vedieť ako tak čo chce robiť nie? Veď je to také dačo vyštudovať a nevedieť čo môžem robiť...A to platí pri hocijakej škole. 😏
Potom ozaj ta sociálna práca má aj kvôli takýmto ľuďom zlé meno. 😓
@lacibo no pozri, ja som jej tiež napísala svojim spôsobom zosmiešňujúci komentár. Ale rozhodne si nemyslím, že nie som vzdelaná. Živím sa headhuntingom, zväčša pre klientov hľadám vysoké manažérske pozície, takže myslím si, že vzdelaná aj kultivovaná som dosť. Napísala som, že chváliť sa červeným diplomom, samými A či štipendiom nie je ideálne, lebo zväčša to nie je pozitívna informácia, ak sa ňou kandidát potrebuje chváliť. A tiež jej poukázanie hneď v prvej vete na predavačku v Lidli je pre mňa ako headhuntera veľmi negatívny znak. Poznám predavačky z Lidla, ktoré si vážim viac ako niektorých ľudí so 4 titulmi, pretože tie predavačky sú lepší ľudia. No a na záver, ak vyštudovala VŠ, mala by podľa mňa mať schopnosť zistiť si väčšinu informácií na nete (napr. čo potrebuje spĺňať na školstvo). Takže áno, možno mnohých podráždila, ale hlavne myslím podráždila samú seba. 😉

@makova333 to sa mi nezda..ja mam ucitelstvo, aprobaciu na dva predmety a rozsirujuce SP by mi stacilo iba, ak by som na ŠŠ vyucovala predmety mojej aprobacie..a tie sa tam neucia, cize 5 rocne studium bysom potrebovala ŠP..aby som tam vobec mohla ucit..a to som ucitelka s dlhsou praxou a 2.atesr...autorka pedagog vobec nie je..s DPS by mohla ucit na strednej ci vysokej predmety statnicove..ale nie na zakladnej ŠŠ alebo ako ŠP na škole