icon

Kedy a prečo ísť na PN po ukončení pracovného pomeru?

Dnes o 15:44

na druhý deň po skončení pracovného pomeru? Prečo Soc poisťovňa neskúma takéto prípady, keď má v systéme informácie o dátume ukončenia pomeru a dátume začatia PN? Tak asi má peňazí dosť, či?

Strana
z2
lenka7477
Dnes o 15:48

Teraz nechápem, či si na strane zamestnanca , ktorý nevie ako si pomôcť a chce využiť ochrannú lehotu po výpovedi, alebo si na strane soc. poisťovne a zisťuješ ako to Tí ľudia robia , aby prežili a využili čo môžu, aby ušetrili podporu, alebo ušetrili peniaze ako samoplatcovia ☹

autor
Dnes o 15:53
@lenka7477

Teraz nechápem, či si na strane zamestnanca , ktorý nevie ako si pomôcť a chce využiť ochrannú lehotu po výpovedi, alebo si na strane soc. poisťovne a zisťuješ ako to Tí ľudia robia , aby prežili a využili čo môžu, aby ušetrili podporu, alebo ušetrili peniaze ako samoplatcovia ☹

@lenka7477 Ani na jednej strane nie som. Zaujíma ma tento slovenský fenomén. Ja na PN nechodím, mne je v práci dobre. Čo tomu lekárovi navymýšľajú? A prečo to poisťovňu netrápi?

anonym_1ba2d2
Dnes o 15:56
@anonym_autor

@lenka7477 Ani na jednej strane nie som. Zaujíma ma tento slovenský fenomén. Ja na PN nechodím, mne je v práci dobre. Čo tomu lekárovi navymýšľajú? A prečo to poisťovňu netrápi?

@anonym_autor na pn môžeš ist s čím chceš. Ja som mala dr. Ktorému keď len naznačia že by si chcel pn tak ti ju bez problémov výpise a ďalej sa nevypytuje.

anonym_1b2c2e
Dnes o 15:56
@anonym_autor

@anonym_autor podla mna by to mali prisnejsie posudzovat. V podstate mozes ist s cimkolvek, co nasimulujes. Ale takmer nikdy to nie je akutny stav. Vzdy si riesia chrbat a podobne chronicke veci, co si nechceli riesit pocas PP,

andrea_82
Dnes o 15:57

Nemusia si vzdy vymyslat. Mozno maju nejake zdravotne problemy, ktore dlho neriesili a po skonceni pomeru sa konecne zacali liecit. Napr. pohybove alebo psychiatricke.

anonym_ddeebe
Dnes o 15:59

Zas niekto píše článok?

lenka7477
Dnes o 16:00
@andrea_82

Nemusia si vzdy vymyslat. Mozno maju nejake zdravotne problemy, ktore dlho neriesili a po skonceni pomeru sa konecne zacali liecit. Napr. pohybove alebo psychiatricke.

A hlavne ako píše
@andrea_82 treba využiť lekárov aj na čas na regeneráciu tela aj ducha .

autor
Dnes o 16:00
@anonym_ddeebe

Zas niekto píše článok?

@anonym_ddeebe nie, nepíšem článok. Články už dnes väčšinou píše AI.

autor
Dnes o 16:01
@lenka7477

A hlavne ako píše
@andrea_82 treba využiť lekárov aj na čas na regeneráciu tela aj ducha .

@lenka7477 tak to je na tom Slovensko veľmi dobre so zdravotným aj sociálnym systémom. Bohatá krajina.

andrea_82
Dnes o 16:04
@anonym_autor

@lenka7477 tak to je na tom Slovensko veľmi dobre so zdravotným aj sociálnym systémom. Bohatá krajina.

@anonym_autor aby si raz nebola prinutena vyuzit tu bohatu krajinu aj ty. Ja sice na PN byvam tiez minimalne, ale nesudim rad radom vsetkych, co maroduju, ako to robis ty.

anonym_1b2c2e
@anonym_autor

@anonym_autor ale ano, oproti inym krajinam je tu ozaj bohaty socialny system. Mnohi sa ohanaju tym, ze kolko oni statu zaplatili na daniach a podobne, realne idu na par tyzdnovu PN, na rodicak, matersku a sup,zaplatene odvody su v tahu 🤷

minenkaa
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo by človek nemal využiť PN na regeneráciu ,človek potrebuje aj regeneráciu aby vládal dákej pracovať

autor
Dnes o 16:06
@andrea_82

@anonym_autor aby si raz nebola prinutena vyuzit tu bohatu krajinu aj ty. Ja sice na PN byvam tiez minimalne, ale nesudim rad radom vsetkych, co maroduju, ako to robis ty.

@andrea_82 ja nesudim, ja sa iba pýtam. Nadáva sa tu na lekárov, na chudobu a pritom aký komfort.

andrea_82
Dnes o 16:07
@anonym_autor

@andrea_82 ja nesudim, ja sa iba pýtam. Nadáva sa tu na lekárov, na chudobu a pritom aký komfort.

@anonym_autor taketo cerpanie PN je len kvapka v mori oproti inym tunelom, co tato vlada vyhlbila.

autor
Dnes o 16:07
@minenkaa

@anonym_autor a prečo by človek nemal využiť PN na regeneráciu ,človek potrebuje aj regeneráciu aby vládal dákej pracovať

@minenkaa sama takže na Slovensku je PN aj na regeneráciu 😄 no bohatá krajina 💪

minenkaa
Dnes o 16:09
@anonym_autor

@anonym_autor a ako chces zregenerovať ducha ,keď to trvá alebo preťažené svaly?
Len na PN ,
PN nie je len na infekčné choroby

minenkaa
Dnes o 16:10
@anonym_autor

@anonym_autor a načo je podľa teba PN ,či až ked človek zomiera

anonym_1b2c2e
Dnes o 16:12
@minenkaa

@anonym_autor a načo je podľa teba PN ,či až ked človek zomiera

@minenkaa a dovolenka preplatena zamestnavatelom je podla teba na co?

minenkaa
Dnes o 16:17
@anonym_1b2c2e

@minenkaa a dovolenka preplatena zamestnavatelom je podla teba na co?

@anonym_1b2c2e veď to je koľko ,šesť týždňov do roka ,treba si ju brat napr aj keď človek častejšie chodí k lekárovi ma dieta a treba ist aj na dovolenku
Veľa ľudí ma problémy ktoré treba dlho líecit a v tímto prípade už aj tak nemá dovolenku ten človek,keď je nezamestnaný

anonym_1b2c2e
Dnes o 16:20
@minenkaa

@anonym_1b2c2e veď to je koľko ,šesť týždňov do roka ,treba si ju brat napr aj keď človek častejšie chodí k lekárovi ma dieta a treba ist aj na dovolenku
Veľa ľudí ma problémy ktoré treba dlho líecit a v tímto prípade už aj tak nemá dovolenku ten človek,keď je nezamestnaný

@minenkaa ok, tak ja idem zajtra k lekarovi, ze sa potrebujem zregenerovat, vsak co, mam malo dovolenky, musim setrit na leto, este si potom vezmem aj OCR na dieta. A vyberiem si aj 14 paragrafov.

simsalabim
Dnes o 16:20

Moja kamoska isla na pn hned po skonceni prac.pomeru. Dlho odkladala operaciu zlcnika. Tak ked skoncila v praci, sla na operaciu. Planovala to tak.

minenkaa
Dnes o 16:22
@anonym_1b2c2e

@minenkaa ok, tak ja idem zajtra k lekarovi, ze sa potrebujem zregenerovat, vsak co, mam malo dovolenky, musim setrit na leto, este si potom vezmem aj OCR na dieta. A vyberiem si aj 14 paragrafov.

@anonym_1b2c2e a bráni ti niekto?

autor
Dnes o 16:37
@simsalabim

Moja kamoska isla na pn hned po skonceni prac.pomeru. Dlho odkladala operaciu zlcnika. Tak ked skoncila v praci, sla na operaciu. Planovala to tak.

@simsalabim to sa dá pochopiť. Ďakujem za slušnú odpoveď.

lenka7477
Dnes o 16:39
@anonym_1b2c2e

@anonym_1b2c2e veď choď - prečo by si to nevyužila ? Ty platíš jak besná odvody a nič z toho nemáš , okrem svedomitých potvrdeniek ... nauč sa využiť čo využiť môžeš

autor
Dnes o 16:40
@andrea_82

@anonym_autor taketo cerpanie PN je len kvapka v mori oproti inym tunelom, co tato vlada vyhlbila.

@andrea_82 týmto argumentom môžeš ospravedlniť aj zdemolovanie mestského parku, aj to je potom kvapka v mori.

viestta
Dnes o 16:40
@anonym_autor

@anonym_autor mas stastie, ze si zdrava a nemusis byt na PN. Ale nie kazdy to stastie ma.
Mnohi riesia svoje dlhodobe zdravotne problemy az po skonceni PP pretoze maju na to rozne dovody. Mimo ine aj strach z vypovede kvoli castej alebo dlhej chorobe. Ked tu vypoved dostanu tak im docvakne, ze je cas to riesit. A potom su ti, ktori jednoducho vyuziju system.

autor
Dnes o 16:42
@viestta

@anonym_autor mas stastie, ze si zdrava a nemusis byt na PN. Ale nie kazdy to stastie ma.
Mnohi riesia svoje dlhodobe zdravotne problemy az po skonceni PP pretoze maju na to rozne dovody. Mimo ine aj strach z vypovede kvoli castej alebo dlhej chorobe. Ked tu vypoved dostanu tak im docvakne, ze je cas to riesit. A potom su ti, ktori jednoducho vyuziju system.

@viestta tak zrovna ja to šťastie nemám. Ale tvoja odpoveď je ďalej dobrá, ako vždy.

viestta
Dnes o 16:52
@anonym_autor

@viestta tak zrovna ja to šťastie nemám. Ale tvoja odpoveď je ďalej dobrá, ako vždy.

@anonym_autor tak ked nemas stastie byt zdrava a zaroven necerpat PN je tvoja hlupost. Nie je to hrdinstvo, ktore by ktokolvek, vratane zamestnavatele, nejak ocenil. Nenahraditelnych su plne cintoriny.

anonym_1b2c2e
Dnes o 16:54
@viestta

@anonym_autor tak ked nemas stastie byt zdrava a zaroven necerpat PN je tvoja hlupost. Nie je to hrdinstvo, ktore by ktokolvek, vratane zamestnavatele, nejak ocenil. Nenahraditelnych su plne cintoriny.

@viestta je to tak pol na pol, vela je spekulantov

viestta
Dnes o 16:55
@anonym_1b2c2e

@viestta je to tak pol na pol, vela je spekulantov

@anonym_1b2c2e pytala sa na dovody, nie na pomer jednotlivych skupin

Strana
z2