Kedy a prečo ísť na PN po ukončení pracovného pomeru?
na druhý deň po skončení pracovného pomeru? Prečo Soc poisťovňa neskúma takéto prípady, keď má v systéme informácie o dátume ukončenia pomeru a dátume začatia PN? Tak asi má peňazí dosť, či?
Teraz nechápem, či si na strane zamestnanca , ktorý nevie ako si pomôcť a chce využiť ochrannú lehotu po výpovedi, alebo si na strane soc. poisťovne a zisťuješ ako to Tí ľudia robia , aby prežili a využili čo môžu, aby ušetrili podporu, alebo ušetrili peniaze ako samoplatcovia ☹
@lenka7477 Ani na jednej strane nie som. Zaujíma ma tento slovenský fenomén. Ja na PN nechodím, mne je v práci dobre. Čo tomu lekárovi navymýšľajú? A prečo to poisťovňu netrápi?
@lenka7477 Ani na jednej strane nie som. Zaujíma ma tento slovenský fenomén. Ja na PN nechodím, mne je v práci dobre. Čo tomu lekárovi navymýšľajú? A prečo to poisťovňu netrápi?
@anonym_autor na pn môžeš ist s čím chceš. Ja som mala dr. Ktorému keď len naznačia že by si chcel pn tak ti ju bez problémov výpise a ďalej sa nevypytuje.
@anonym_autor podla mna by to mali prisnejsie posudzovat. V podstate mozes ist s cimkolvek, co nasimulujes. Ale takmer nikdy to nie je akutny stav. Vzdy si riesia chrbat a podobne chronicke veci, co si nechceli riesit pocas PP,
Nemusia si vzdy vymyslat. Mozno maju nejake zdravotne problemy, ktore dlho neriesili a po skonceni pomeru sa konecne zacali liecit. Napr. pohybove alebo psychiatricke.
Zas niekto píše článok?
Zas niekto píše článok?
@anonym_ddeebe nie, nepíšem článok. Články už dnes väčšinou píše AI.
@lenka7477 tak to je na tom Slovensko veľmi dobre so zdravotným aj sociálnym systémom. Bohatá krajina.
@anonym_autor aby si raz nebola prinutena vyuzit tu bohatu krajinu aj ty. Ja sice na PN byvam tiez minimalne, ale nesudim rad radom vsetkych, co maroduju, ako to robis ty.
@lenka7477 tak to je na tom Slovensko veľmi dobre so zdravotným aj sociálnym systémom. Bohatá krajina.
@anonym_autor ale ano, oproti inym krajinam je tu ozaj bohaty socialny system. Mnohi sa ohanaju tym, ze kolko oni statu zaplatili na daniach a podobne, realne idu na par tyzdnovu PN, na rodicak, matersku a sup,zaplatene odvody su v tahu 🤷
@anonym_autor aby si raz nebola prinutena vyuzit tu bohatu krajinu aj ty. Ja sice na PN byvam tiez minimalne, ale nesudim rad radom vsetkych, co maroduju, ako to robis ty.
@andrea_82 ja nesudim, ja sa iba pýtam. Nadáva sa tu na lekárov, na chudobu a pritom aký komfort.
@anonym_autor a prečo by človek nemal využiť PN na regeneráciu ,človek potrebuje aj regeneráciu aby vládal dákej pracovať
@minenkaa sama takže na Slovensku je PN aj na regeneráciu 😄 no bohatá krajina 💪
@anonym_autor a načo je podľa teba PN ,či až ked človek zomiera
@minenkaa a dovolenka preplatena zamestnavatelom je podla teba na co?
@minenkaa a dovolenka preplatena zamestnavatelom je podla teba na co?
@anonym_1b2c2e veď to je koľko ,šesť týždňov do roka ,treba si ju brat napr aj keď človek častejšie chodí k lekárovi ma dieta a treba ist aj na dovolenku
Veľa ľudí ma problémy ktoré treba dlho líecit a v tímto prípade už aj tak nemá dovolenku ten človek,keď je nezamestnaný
@anonym_1b2c2e veď to je koľko ,šesť týždňov do roka ,treba si ju brat napr aj keď človek častejšie chodí k lekárovi ma dieta a treba ist aj na dovolenku
Veľa ľudí ma problémy ktoré treba dlho líecit a v tímto prípade už aj tak nemá dovolenku ten človek,keď je nezamestnaný
@minenkaa ok, tak ja idem zajtra k lekarovi, ze sa potrebujem zregenerovat, vsak co, mam malo dovolenky, musim setrit na leto, este si potom vezmem aj OCR na dieta. A vyberiem si aj 14 paragrafov.
Moja kamoska isla na pn hned po skonceni prac.pomeru. Dlho odkladala operaciu zlcnika. Tak ked skoncila v praci, sla na operaciu. Planovala to tak.
Moja kamoska isla na pn hned po skonceni prac.pomeru. Dlho odkladala operaciu zlcnika. Tak ked skoncila v praci, sla na operaciu. Planovala to tak.
@simsalabim to sa dá pochopiť. Ďakujem za slušnú odpoveď.
@minenkaa ok, tak ja idem zajtra k lekarovi, ze sa potrebujem zregenerovat, vsak co, mam malo dovolenky, musim setrit na leto, este si potom vezmem aj OCR na dieta. A vyberiem si aj 14 paragrafov.
@anonym_1b2c2e veď choď - prečo by si to nevyužila ? Ty platíš jak besná odvody a nič z toho nemáš , okrem svedomitých potvrdeniek ... nauč sa využiť čo využiť môžeš
@anonym_autor taketo cerpanie PN je len kvapka v mori oproti inym tunelom, co tato vlada vyhlbila.
@andrea_82 týmto argumentom môžeš ospravedlniť aj zdemolovanie mestského parku, aj to je potom kvapka v mori.
@anonym_autor mas stastie, ze si zdrava a nemusis byt na PN. Ale nie kazdy to stastie ma.
Mnohi riesia svoje dlhodobe zdravotne problemy az po skonceni PP pretoze maju na to rozne dovody. Mimo ine aj strach z vypovede kvoli castej alebo dlhej chorobe. Ked tu vypoved dostanu tak im docvakne, ze je cas to riesit. A potom su ti, ktori jednoducho vyuziju system.
@anonym_autor mas stastie, ze si zdrava a nemusis byt na PN. Ale nie kazdy to stastie ma.
Mnohi riesia svoje dlhodobe zdravotne problemy az po skonceni PP pretoze maju na to rozne dovody. Mimo ine aj strach z vypovede kvoli castej alebo dlhej chorobe. Ked tu vypoved dostanu tak im docvakne, ze je cas to riesit. A potom su ti, ktori jednoducho vyuziju system.
@viestta tak zrovna ja to šťastie nemám. Ale tvoja odpoveď je ďalej dobrá, ako vždy.
@viestta tak zrovna ja to šťastie nemám. Ale tvoja odpoveď je ďalej dobrá, ako vždy.
@anonym_autor tak ked nemas stastie byt zdrava a zaroven necerpat PN je tvoja hlupost. Nie je to hrdinstvo, ktore by ktokolvek, vratane zamestnavatele, nejak ocenil. Nenahraditelnych su plne cintoriny.
@anonym_autor tak ked nemas stastie byt zdrava a zaroven necerpat PN je tvoja hlupost. Nie je to hrdinstvo, ktore by ktokolvek, vratane zamestnavatele, nejak ocenil. Nenahraditelnych su plne cintoriny.
@viestta je to tak pol na pol, vela je spekulantov

Teraz nechápem, či si na strane zamestnanca , ktorý nevie ako si pomôcť a chce využiť ochrannú lehotu po výpovedi, alebo si na strane soc. poisťovne a zisťuješ ako to Tí ľudia robia , aby prežili a využili čo môžu, aby ušetrili podporu, alebo ušetrili peniaze ako samoplatcovia ☹