Koľko naozaj zarábajú učitelia v porovnaní s iným náročným profesiám?
Stále sa hovorí o nedocenení práce učiteľov. Jasne, že nie kazdy ma nervy na cudzie deti. V tom ich obdivujem. Ale že si nič nemôžu dovoliť z ich platu, napriek mega vzdelaniu. . Ja som fyzioterapeutka, Mgr, množstvo doplnkových kurzov, ktoré ma stali dovolenku a kopec peňazí….mám cca 1000 netto, často sobotne a sviatkove služby, kedy mám len nadčasové hodiny. Veľká fyzická záťaž( veľa masáži a inej manuálnej terapie- bolia ruky, chrbát, nohy) a psychická( ľudia konfliktní, nároční, nechápaví a pod, pripadne človek stále v strehu kvôli možnosti kolapsu). Možnosť nákazy chronickych chorôb. Neprivyrobim si na príplatkoch na nočných a sviatkoch ako sestry. Bezne predavačka ma aj viac.
@anonym_autor to musíš byť biedna fyzioterapeutka, keď zarábaš 1000 netto. Keď pozriem akýkoľvek cenník, alebo koľko platíme s manželom za fyzio, tak mi to ináč vychádza na mesačný príjem 😉
Chod na zivnost,prenajmy miestnost a pracuj samma na seba.A preco porovnavas ucitelov???
@anonym_autor Platy ucitelov su na webe v tzv ,,tsbulkach,, Niekto zostane cely zivot v najnizsej a fnuks a niekto sa vzdelava a ma prkny plat. Urcite vssk maju viac ako to co pises ty.
@anonym_autor na to, aby si učila potrebuješ nejakú školu - inštitúciu, založiť vlastnú je sakra problém - či už byrokracia alebo priestor. Kdežto ako fyzio vieš pracovať aj samostatne, nie len v nemocnici. Stačí ti 1 miestnosť a pár stovák až 1-2k na zariadenie. Kde môžeš zarábať ďaleko viac ako 1000€. V tom je ten rozdiel. Nehovoriac o tom, že učitelia učia našu budúcnosť.
Ja robim vo vyrobe a poviem ti,tento mesiac som bola ozaj nasrana,vsetko co je pod 1800v cistom som nasrana,2000v cistom som ok,vsetko nad 2000eur som nadmieru spokojna.Neni dobre porovnavat platy v zamestnaniach.Ak porovnat tak za ucelom ziadosti o pracu,aby clovek financne napredoval.A bol spokojny.
@anonym_autor ucim na VS 20 rokov, plat 1500 v cistom. Obcas odmeny. Kopu veci si hradim zo svojho, kurzy, knihy, atd. Phd.studium ma stalo okolo 4000 Eur. Vikendy za kompom, prazdniny detto, treba pisat, publikovat, niekedy by som najradsej isla kanaly kopat, aj ked ma to stale velmi bavi a verim, ze aj studentov.
Chod na zivnost,prenajmy miestnost a pracuj samma na seba.A preco porovnavas ucitelov???
@anonym_0d48e0 V zdravotníctve neexistuje živnosť, len licencia a ta ma určite podmienky
@anonym_autor to musíš byť biedna fyzioterapeutka, keď zarábaš 1000 netto. Keď pozriem akýkoľvek cenník, alebo koľko platíme s manželom za fyzio, tak mi to ináč vychádza na mesačný príjem 😉
@anonym_c63b80 nie každý robí privátne…pozri tabuľkové platy v nemocniciach, príp. V ambulanciách
@anonym_0d48e0 V zdravotníctve neexistuje živnosť, len licencia a ta ma určite podmienky
@anonym_autor tak pracuj na tom,aby si tie podmienky splnila.Nikdy neni dobre sa porovnavat,ale mat iba svoje sny,nie susedove,lebo on ma,ale svoje a ist si za nimi.
@anonym_autor ucim na VS 20 rokov, plat 1500 v cistom. Obcas odmeny. Kopu veci si hradim zo svojho, kurzy, knihy, atd. Phd.studium ma stalo okolo 4000 Eur. Vikendy za kompom, prazdniny detto, treba pisat, publikovat, niekedy by som najradsej isla kanaly kopat, aj ked ma to stale velmi bavi a verim, ze aj studentov.
@anonym_bc7811 prečo sa neposunieš na docenta - mala by si viac. Za 20 r si to už mohla mať.
Som ucitelka na zs s 1.atestaciou a 12%. V cistom mi chodi 1400eur. Ucim skoro 20rokov. Vianocna odmena-polka platu. Vzdelavania si platim. Kolo 120eur jedno. Plus materialy pre ziakov.
Ja som tiež fyzio a pod 3000 nejdem.. musis sa posunúť ďalej
@anonym_bc7811 prečo sa neposunieš na docenta - mala by si viac. Za 20 r si to už mohla mať.
@anonym_dcbc5d ...odpovedá, predpokladám, docent
@anonym_dcbc5d ...odpovedá, predpokladám, docent
@staratura2017 mňa zaujíma v čom je problém sa posunúť na doc?nerypem, len sa pýtam
@staratura2017 mňa zaujíma v čom je problém sa posunúť na doc?nerypem, len sa pýtam
@anonym_78b411 ...čo má spoločné učiteľstvo na prvom či druhom stupni s docentúrou...a dovolím si podotknúť...očividne rýpete
Ja robim vo vyrobe a poviem ti,tento mesiac som bola ozaj nasrana,vsetko co je pod 1800v cistom som nasrana,2000v cistom som ok,vsetko nad 2000eur som nadmieru spokojna.Neni dobre porovnavat platy v zamestnaniach.Ak porovnat tak za ucelom ziadosti o pracu,aby clovek financne napredoval.A bol spokojny.
@anonym_0d48e0 ...prosím, kde pracujete
Som ucitelka na zs s 1.atestaciou a 12%. V cistom mi chodi 1400eur. Ucim skoro 20rokov. Vianocna odmena-polka platu. Vzdelavania si platim. Kolo 120eur jedno. Plus materialy pre ziakov.
@anonym_71bf9f tomu nerozumiem. Prečo platíš materiály pre žiakov?

@anonym_autor sa prestahuj tam,kde je to zaplatene.Napr.Švajciarsko,priemerny rocny plat fyzioterapeuta,80k fr.,co je aktualne 85k €.