Koľko zarábajú opatrovateľky na Slovensku?
Dobrý den minulý rok som si spravila opatrovstelsky kurz? Vedeli by ste mi povedat lebo chcem odíst z práce z firmy kde som už tri roky a už ma bolia oči z tej práce, na toto miesto opatrovatelky ma ťahá, niekde v zariadení alebo domove, pracuje tam niekto ? Potrebovala by som pracovnu dobu po 8čkách koli dietatu. Ako zarábajú prosím hovoria mi se v nitrianskom a novozámockom kraji je velmi platovo zle to ohodnotené.
Prípadne ako sa to rieši ak sú terénne opatrovatelky ze chodia po rodinách oni zarábajú menej? Ďakujem za každú odpoveď
V súkromnom zariadení tak maximálne 900 v čistom.
V štátnom zariadení tak 800 - 750 v čistom.
Skor by ma zaujimalo, co ta praca obasa.
@anonym_autor tak na 8hodín nezarobíš, lebo tam nebudú príílatky za zmennosť a pravdepodobne ani nočné a za víkendy .....zarobiť sa dá hlavne na príplatkoch, bez nich je to v hrubom možno o 100eur viac ako minimálka.....
No kedže som bol nedávno v jednom súkromnom domove dôchodcov na Slovensku, kde bežne platia dochodcovia okolo 1800 eur mesačne (plus ešte im ide dotácia za nich od mesta) a videl som aj do "papierov" a otvorene môžem povedať, že sukromný domov dôchodcov je brutálne ziskový biznis, tak som si myslím že by tam ľudia mohli zarábať dosť.
Je to bieda na to všetko co to obnasa.
Obnasa to psychickú prácu, riešenie náročných situácii, fyzickú veľmi ťažkú pracu, človek sa nabeha, velakrat robí 12 hodinové šichty.
Pri lepšom mesiaci kde je viac sviatkov, nočných víkendových príplatkov možno do max 1100 eur ...pri normálnom mesiaci tak 900

Na Slovensku zarábajú veľmi málo, vieš si ponuky pozrieť aj sama, svieti tam väčšinou okolo 1000-1200 brutto, tak aj keby si dostala neviem aké príplatky, žiadne terno to nebude.