Koľko zarábajú opatrovateľky na Slovensku?
Dobrý den minulý rok som si spravila opatrovstelsky kurz? Vedeli by ste mi povedat lebo chcem odíst z práce z firmy kde som už tri roky a už ma bolia oči z tej práce, na toto miesto opatrovatelky ma ťahá, niekde v zariadení alebo domove, pracuje tam niekto ? Potrebovala by som pracovnu dobu po 8čkách koli dietatu. Ako zarábajú prosím hovoria mi se v nitrianskom a novozámockom kraji je velmi platovo zle to ohodnotené.
Prípadne ako sa to rieši ak sú terénne opatrovatelky ze chodia po rodinách oni zarábajú menej? Ďakujem za každú odpoveď
V súkromnom zariadení tak maximálne 900 v čistom.
V štátnom zariadení tak 800 - 750 v čistom.
Skor by ma zaujimalo, co ta praca obasa.
@anonym_autor tak na 8hodín nezarobíš, lebo tam nebudú príílatky za zmennosť a pravdepodobne ani nočné a za víkendy .....zarobiť sa dá hlavne na príplatkoch, bez nich je to v hrubom možno o 100eur viac ako minimálka.....
No kedže som bol nedávno v jednom súkromnom domove dôchodcov na Slovensku, kde bežne platia dochodcovia okolo 1800 eur mesačne (plus ešte im ide dotácia za nich od mesta) a videl som aj do "papierov" a otvorene môžem povedať, že sukromný domov dôchodcov je brutálne ziskový biznis, tak som si myslím že by tam ľudia mohli zarábať dosť.
Je to bieda na to všetko co to obnasa.
Obnasa to psychickú prácu, riešenie náročných situácii, fyzickú veľmi ťažkú pracu, človek sa nabeha, velakrat robí 12 hodinové šichty.
Pri lepšom mesiaci kde je viac sviatkov, nočných víkendových príplatkov možno do max 1100 eur ...pri normálnom mesiaci tak 900
Tak dakujem vám vsetkým no nieje to sranda aj po tej stranke ze mate zodpovednost a ked sa nieco tym ludom stane tak súdy kadeco nedajboh vraj padnut ten stary clovek alebo imobilny a ked sa dotoho zacne rodina vrtat , staci sekunda kupanie šmyk padnutie z postele atd.. no a za 750 eur. Mam vysoku skolu este socku ale to bude zbytocne platovo to by som musela byt socialny pracovnik
Lenze ako socialny pracovnik nemam skusenosti vybavovanie papierov atd vsetko.
ak opatrujú súkromne tak zarobia podstatne viac, suseda platila 1600 eur na 9 hod denne
Tak dakujem vám vsetkým no nieje to sranda aj po tej stranke ze mate zodpovednost a ked sa nieco tym ludom stane tak súdy kadeco nedajboh vraj padnut ten stary clovek alebo imobilny a ked sa dotoho zacne rodina vrtat , staci sekunda kupanie šmyk padnutie z postele atd.. no a za 750 eur. Mam vysoku skolu este socku ale to bude zbytocne platovo to by som musela byt socialny pracovnik
@anonym_autor zas hamuj s tými súdmi. Už si počula aby na sK bol "poplach" ohľadne starých ľudí? Alebo dokonca súd ? To určite nie.
12tky v ba 1200-1400 čisté (s príplatkami)
S tymi sudmi myslim preto píšem teda lebo na kurze nás tak akoby jemme plasili, tak zato píšem že nedaj boh zlomit si nohu alebo ruku ach, že velky pozor si treba dávať pri ludoch uz vo velmi zlom stadiu hlavne
Ja mam nonstop pri mame a platim 2500 mesacne, striedaju sa dve, je to s byvanim a zo stravou samozrejme, pre mna je to financny brutal uz dva roky, ale mama ma neskutocne narocnu povahu, nedokazem s nou byvat a starat sa o nu……a vela ludi tolko plati co poznam
A si si ista,ze to bude lepsie pre teba ako teraz ta praca,co robis??Celkovo aj plat aj napln prace??
Mozes opatrovat sukromne, vela ludi takto riesi svojich pribuznych. A tam vies pekne zarobit. Lenze to nie je praca na 8 hodin, ako si ty povies, ale ako klient potrebuje. To ti nemusi vyhovovat casovo.
Mozes opatrovat sukromne, vela ludi takto riesi svojich pribuznych. A tam vies pekne zarobit. Lenze to nie je praca na 8 hodin, ako si ty povies, ale ako klient potrebuje. To ti nemusi vyhovovat casovo.
@muchotrafka298 moze ano urob asi tak dochadzat autom a hocikedy ked oni potrebuju byt naporudzi ..ale kde to napisat to vas podsuva urad alebo su nato tie stranky lebo len jednu som našla :/
@muchotrafka298 moze ano urob asi tak dochadzat autom a hocikedy ked oni potrebuju byt naporudzi ..ale kde to napisat to vas podsuva urad alebo su nato tie stranky lebo len jednu som našla :/
@anonym_autor ved je viacero stranok, kde ponukaju opatrovatelky sluzby. Staci si to najst. To su ludia, co opatruju ako sukromne osoby, nie su pod ziadnymi firmami ani im nikto nezadeluje vopred pracu. Su aj opatrovatelky cez ADOS, co je aj na poistovnu, ale tam urcite nie je pracovna doba klasickych 8 hodin ako niekde v kancelarii.
V zariadeniach, ci uz statnych alebo sukromnych, nezarobis ziadne velke peniaze a robi sa tam na smeny, bez ohladu na den, cize aj soboty, nedele a ked nebudes robit, tak nezarobis uz vobec nic.
Ja som robila v opatrovateľku v domove dôchodcov, rok
Nestalo sa mi, aby nás niekto udal na súd. Ľudia padajú občas, neovlypníš to. Hlavne tých, ktorí sú samostatní neovplyvníš. Tí, ktorí nie sú samostatní u sme dávali zábrany na posteľ, oni nemajú ako sadnúť z postele. Ak nespadol vyslovene tvojou chybou, napr. pri zlej manipulácii pri výkladaní na vozík vtedy by to mohlo riešiť.
V domove dôchodcov sa robia 12 hodinové služby.
Ak natrafíš na zhovievavú vedúcu, tak by ti dali 8 hodinový pracovný čas, jedna kolegyňa tak robila.
Predpokladám, že menej zarobíš pri kratšom pracovnom čase.

Na Slovensku zarábajú veľmi málo, vieš si ponuky pozrieť aj sama, svieti tam väčšinou okolo 1000-1200 brutto, tak aj keby si dostala neviem aké príplatky, žiadne terno to nebude.