Kontrolujú firmy váš Instagram po zaslaní životopisu?
Minuly rok som posielala do tejto konkretnej firmy zivotopis tieu, nakolko je to presne ta ista praca, ktoru som vykonavala posledne roky. Napisala som paradny motivacny list a prisiel mi obratom taky informacny email, ze dakujeme za zaujem a dame si vas do databazy :D tento rok sa scenar zopakoval. Opat ten isty email a pod nim podpis nejakej ich pracovnicky, ktora si nasledne pozerala moje pribehy na insta :D predpokladam, ze sa abaolutne neozvu, ako aj minuly rok. Robia to aj ine firmy? Moj instagram je ulne bezny, nemam tam ziadne kuriozity. Co si o tom myslite? Ja mam chut napisat tej zenskej, ze aspon mohla dat vediet miesto spehovania mojho sukromneho insta. Predpokladam, ze majitelia firmy to nevedia.
Predpokladám, že zadala tvoje meno do vyhľadávania aby zistila kto si. Žiadne špehovanie to nie je ak je tvoj účet verejne prístupný.
Ano, vzdy sme si preklepli zaujemcov aj na insta alebo na fb. Stalo sa aj, ze sme niekoho nevzali na zaklade toho, co publikoval na sietach.
Pozeranie verejne dostupných informácií nie je špehovanie. HR robí takéto veci už bežne, je to normálna súčasť overovania informácií.
Ja to napíšem znova,ako môže mať niekto v dnešnej dobe verejný profil
Ako ,fakt?
so mnou by teda mali problém, nemali by čo kontrolovať 😂
@biba_18 ono je velmi vela ludi, co ma profil verejny a pridava tam take kraviny, ze to az boli. Ti ludia musia byt totalne vytreti, ak si pridaju na siete verejne obrazok, ako napr. hailuju na futbale alebo vypisuju inym verejne, nech zdochnu, a potom si seriozne hladaju pracu. Je jasne, ze taky material u nas vo firme nechceme.
Robím to uolne bežne, predbehnem celé sociálne siete. Chcem o potencionálnej kolegyni a kolegovi vedieť čo najviac
Rada by som privítala v time niekoho kto je napr aktívny, Leno mame často spoločne aktivity ako tím a nechcem aby to bol človek s nejakými ultra radikálnymi politickými názormi
@biba_18 ono je velmi vela ludi, co ma profil verejny a pridava tam take kraviny, ze to az boli. Ti ludia musia byt totalne vytreti, ak si pridaju na siete verejne obrazok, ako napr. hailuju na futbale alebo vypisuju inym verejne, nech zdochnu, a potom si seriozne hladaju pracu. Je jasne, ze taky material u nas vo firme nechceme.
@anonym_a2f50c ja ale nemám ani tie profily 😒
Robím to uolne bežne, predbehnem celé sociálne siete. Chcem o potencionálnej kolegyni a kolegovi vedieť čo najviac
Rada by som privítala v time niekoho kto je napr aktívny, Leno mame často spoločne aktivity ako tím a nechcem aby to bol človek s nejakými ultra radikálnymi politickými názormi
@anonym_57f678 dobre. ako zistíš že je niekto aktívny keď nemá verejný profil? alebo nemá vôbec účty na sociálnych sieťach?
Co sa ti nepaci ? Len si pozreli veci, ktore si dobrovolne zavesila kazdemu na nos. Bezna praktika personalistov, takto si uchadzaca preverit. Nik nechce mat v praci nejakych neonackov, odporcov ockovania, kamosov Putina a podobne.
Ano, vzdy sme si preklepli zaujemcov aj na insta alebo na fb. Stalo sa aj, ze sme niekoho nevzali na zaklade toho, co publikoval na sietach.
@anonym_a2f50c a čo s takým chudákom ste robili , čo nemá ani fac., ani vôbec nič? Max. mail poštu.
Co sa ti nepaci ? Len si pozreli veci, ktore si dobrovolne zavesila kazdemu na nos. Bezna praktika personalistov, takto si uchadzaca preverit. Nik nechce mat v praci nejakych neonackov, odporcov ockovania, kamosov Putina a podobne.
@patrike kámošov Putina? netáraj, kámošov Putina je až až.
@anonym_57f678 dobre. ako zistíš že je niekto aktívny keď nemá verejný profil? alebo nemá vôbec účty na sociálnych sieťach?
@biba_18 To sme dvaja, FB / IG som nikdy nemal, diskutujem napriklad tu aj inde, ale tak, aby som nebol lahko dohladatelny. Kto pozna moje skutocne meno, nenajde nic.
Kto/preco si v dnesnej dobe nechava odomknuty/vetejny profil?? A na tvoji otazku - ano, bezne to HR robia..m
@anonym_autor tak za 1. nešpehovala ti súkromný profil
za 2. majitelia to určite vedia - len sa zhovadíš
za 3. je to bežná prax - tiež pozeráme profily na FB/IG a teda vďaka bohu za to - už sme takto vyhli pár extrémom ktoré by do firmy vôbec nezapadli (náckovia, homofóbia a pod.)
@anonym_autor ak máš súkromný IG,tak ťa nemohla špehovať.
@biba_18 však to je len doplnok a bonus. Mnoho ľudí ani nemá sociálne siete, ak majú tak nemajú verejne úcty
sorry ale ty mas IG volny profil? nie sukromny? lebo kebyze mas sukromny, tak nezisti nic o tebe.....
je to uplne bezna prax sucasnosti, ak nemas socialne siete (typu FB, IG), tak Ta prebehnu len cez google, linkedin......
ano, robime to aj my.. je jedno ake ma vzdelanie ak sa verejne prejavuje ako dezolad.. vela ludi sme neprijali aj na zalklade spolocnych priatelov, sledovanych stranok.. vyjadreni v diskusiach..
@anonym_autor áno robí sa to bežne v práci
Je to ale aj dost zavadzajuce, ci sleduju dopodrobna tie informacie, s mojim menom je totiz niekolko osob na SK, teda rovnake meno a priezvisko, mozu kadeco publikovat a pisat, ak to dana osoba nepozrie dobre, tak si moze mysliet o mne, ze som to ja.
@anonym_autor akoze niektore ste sa tu riadne rozcertili, akoby som o vas pisala :D vsak sa ukludnite. Mne ide jedine o to, ze ked splnam vsetko, co pozaduju, preco ma nezavolaju na pohovor? Nie som ziadna dezole. Nezdielam ziadne extremisticke nazory, nikomu neorajem smrt. Niektori ste fakt mimo. A je moja vec, ci mam profil sukromny alebo verejny? Komu ublizia moje selfie a fotky z vyletu alebo prirody? Daksia vec, to nie je pozicia vykonnej riaditelky, ani ziadne senior manazerky 🥲 Hladaju cloveka do skladu a na eshop :D Dozvedela som sa, ze jej manzel je vo vedeni, tak asi skor sa boji zamestnat mladu a peknu zenu ;)
sorry ale ty mas IG volny profil? nie sukromny? lebo kebyze mas sukromny, tak nezisti nic o tebe.....
je to uplne bezna prax sucasnosti, ak nemas socialne siete (typu FB, IG), tak Ta prebehnu len cez google, linkedin......
@lucik194 aha, takze ked hladaju upratovacku alebo casnicku, tak ju prebehnu cez google :D akoze, neprehanajme.
Je to ale aj dost zavadzajuce, ci sleduju dopodrobna tie informacie, s mojim menom je totiz niekolko osob na SK, teda rovnake meno a priezvisko, mozu kadeco publikovat a pisat, ak to dana osoba nepozrie dobre, tak si moze mysliet o mne, ze som to ja.
@zuzana76 ale ved jasne :D tu zas potrebuju byt niektore strasne mudre. Uz vidim, ako personalisti nemaju nic ine na praci, len prezerqt kazdemu, kto im posle zivotopis ich socialne sietw 🫣 dpnre, ked postupim do uzkeho kola, beriem, ale takto? A za dalsie, hladaju cloveka do skladu a nie vykonnu riaditelku
Vieš čo? Myslím, že ťa nevolajú práve kvôli tomu arogantnému vyjadrovaniu ktoré máš...
@anonym_autor akoze niektore ste sa tu riadne rozcertili, akoby som o vas pisala :D vsak sa ukludnite. Mne ide jedine o to, ze ked splnam vsetko, co pozaduju, preco ma nezavolaju na pohovor? Nie som ziadna dezole. Nezdielam ziadne extremisticke nazory, nikomu neorajem smrt. Niektori ste fakt mimo. A je moja vec, ci mam profil sukromny alebo verejny? Komu ublizia moje selfie a fotky z vyletu alebo prirody? Daksia vec, to nie je pozicia vykonnej riaditelky, ani ziadne senior manazerky 🥲 Hladaju cloveka do skladu a na eshop :D Dozvedela som sa, ze jej manzel je vo vedeni, tak asi skor sa boji zamestnat mladu a peknu zenu ;)
@anonym_autor jasne a akurát ty ju ohroziš
Ano aj tvoje selfie vedia veľa o tebe povedať
Ano je tvoja vec čo máš otvorený profil alebo nie ,ale potom akceptuj kazde pozretie ,aj keď to tebe nevyhovuje
Inak a vies čo je práca personalistu?

Robi sa to bezne. Pozera sa FB aj ine. Kazdy chce vediet s akym materialom bude spolupracovat. Ked ludia nemaju rozum a capnu do sveta vselico.