Kto ma zasvätí do účtovníctva?
Je tu niekto, kto by mal tooolko volneho casu, ze by ma vedel zasvatit do tajov uctovnictva? 🙂 Pohravam sa s myslienkou, ze po MD by som sa vydala tymto smerom 🙂 Momentalne nemam sajn, ale mam chut ...v skole sme nejake to ucto mali, ale to sa nerata 🙂 s fakturami som uz do styku prisla, ale tiez neratam 🙂 cize idem od 0 🙂
Treba si pozrieť, kto a kde ponúka aký kurz, prihlásiť sa, zvládnuť to, byť certifikovaná v tom, a potom hľadať asi aj prax, lebo som si ešte nevšimla, aby niekde brali účtovníčky bez praxe.
@kokorunecka dakujem. kurz planujem, len som chcela najprv k tomu pricuchnut, ci vobec na to mam.
@ganesh okrem toho co pise sissy27... si musis uvedomit aj zodpovednost aku mas ;)
Nik ta to nenauci a urcite nie online, na tvojom mieste by som sa 1) prihlasila na kurz uctovnictva 2) skusila si najst niekoho znameho co robi ucto (myslim uctovnika, napr. s uctovnou firmou) co ta necha robit to v praxi, aby si to videla aj v realite. A potom je otazne ake uctovnictvo a komu chces robit... Ak vsetko tak nemas sancu to vediet z roka na rok.
A ak chces k tomu "pricucnut" tak si rob domace uctovnictvo chvillu a uvidis ;) Knihy pre OA Uctovnictvo su celkom dobre aj na samoucenie
@simca06022011 Druhy bod uz mam 🙂 a plne si uvedomujem,ze je to beh na dlhe trate. Ok,takze este prvy bod 🙂
@ganesh tak potom vela stastia a malo pokut 🙂))) Lebo uz len ucit a skusat treba... 🙂 Konkretne problemy v uctovani ti uz potom poradime kludne :P Pripadne porada.sk ;)
@ganesh ja by som ta chcela povzbudit. ja som nastupila do firmy bez akejkolvek praxe pred 11 rokmi a stale som tu 😉 samozrejme som o ucte uz teoreticku predstavu mala, ale prax a program ktory maju firmy su dost odlisne a niektore teda sakra tazke. ked mas volu a chut, vsetko sa da. Ono ucto treba pochopit z kniziek ale musis mat taku nejaku tu bunku navyse, aby to islo aj v praxi, kto co ma dat, dal a samozrejme nedal 😀. Prajem ti vela stastia a vela vela trpezlivosti. 😉
@sissy27 nic z toho,co si prave napisala,nemozes ty vediet 🙂 moje predstavy, ocakavania a znalost reality. Esteze sa nasli ludia
@simca06022011
@nikitaf , ktori mi vedeli napisat ako sa to da 🙂
@nikitaf ahoj , ak sem chodíš, nemohla by si mi prosim poradiť , aké teoretické vedomosti sú najnutnejšie v účtovníctve ? Nastúpila som do firmy tiež bez praxe , idú ma postupne od začiatku zaucat.. Ale tá teória o ktorej mi začali vravieť je pre mňa sama o sebe spanielska dedina . Vôbec netusim, kde začať .. bola by som ti veľmi vďačná za akúkoľvek radu ..

@ganesh účtovníctvo nie je niečo, čo zvládneš za jeden víkend... teda ak sa tým chceš živiť, ak som správne pochopila... okrem toho účtovníčky sa stále učia niečo nové, stále sa novelizujú zákony, menia predpisy... plus nikto ťa nezamestná ak povieš, že si účtovník - samouk, to nikto riskovať nebude...