icon

Kto platí účet pri pracovnom pohovore?

11. mar 2024

Ahojte,
Rozbieham potencialnu spolupracu a moj pravdepodobny buduci zamestnavatel inicioval osobne stretnutie v kaviarni. (Nejde o ziadne financne poradenstvo, pyramidu a pod.)
Ako by ste to riesili s platenim uctu? Dam si zrejme max.kavu a mineralku, ale ako je to spravne? Kazdy si plati sam za seba?
Dakujem za podnety 🙂

beatik3
•
11. mar 2024

no tak bud kazdy sam za seba, ale myslim si, ze v takychto pripadoch je to proste na tom budom zam. vsak bol to jeho napad, aby ste sa tam stretli, tak nech to on zaplati 😀

petteri
•
Odpoveď bola odstránená
•
alenah31
•
11. mar 2024

rozbiehaš potencionálnu spoluprácu - to mi neznie ako vzťah zamestnávateľ-zamestnanec., ale ako obchodný vzťah - možno živnostník-obchodný partner? Pokiaľ je to tá druhá možnosť - záleží kto koho oslovil - pokiaľ si iniciovala stretnutie ty - platíš ty. Pokiaľ si bola oslovená ty - platí budúci obchodný partner. Pokiaľ ide o vzťah zamestnanec - zamestnávateľ - čo nechápem prečo sa nekoná pohovor v priestoroch zamestnávateľa - platí potencionálny zamestnávateľ.

vikisisi
•
11. mar 2024

@petteri môže byť ak napríklad vedúca obchodu v nákupnom centre si ma urobiť pohovory

veklipo
•
11. mar 2024

@alenah31 na určite pozície je to bezne.

martinkatinka
•
11. mar 2024

Mala som tak pohovor do knihkupectva, kde priamo v knihkupectve neboli priestory, takze sa to konalo v kaviarni. Pri odchode som zaplatila svoju kavu, hoci oblastna manazerka povedala, ze to je "na nu".

veklipo
•
11. mar 2024

Mňa buduci zamestnávateľ pozval na obed a aj ho platil.

petteri
•
Odpoveď bola odstránená
•
alenah31
•
11. mar 2024

@veklipo a môžem vedieť v akom obore? Bežné to možno býva pokiaľ zamestnávateľ nemá vlastný priestor.

melanta
•
11. mar 2024

@alenah31 býva to bežné pri potvrdzovacom pohovore, ak ide o stredný či vyšší manažment, že člen boardu s potenciálnym novým manažérom urobí posledné stretnutie na obede či pri káve. Ale to nebude autorkyna situácia, pretože človek z manažmentu by sa niečo takéto nepýtal na MK.

melanta
•
11. mar 2024

Autorka, ako už bolo napísané, trochu si rozporuješ. Píšeš o spolupráci a následne o zamestnávateľovi. V každom prípade, povedala by som, že platí ten, kto stretnutie v takomto priestore inicioval.

tomika
•
11. mar 2024

Ja som bola,tiež len káva a platil zamestnávateľ.

veklipo
•
11. mar 2024
diewcatqoo
•
11. mar 2024

Bola som uz na zopar pohovoroch v kaviarni a vzdy platil potencialny buduci zamestnavatel, ktory toto stretnutie pri kave inicioval. Rovnako kazdy pracovny obed/kavu, ktoru inciuje zamestnavatel, si nechavam zaplatit nim. Neratam do toho obycajne obedy, ak ideme z prace viaceri na normalny obed/kavu a ide s nami aj nadriadeny - vtedy si kazdy plati sam.

angeli121212
•
11. mar 2024

Tak ja by som mala iniciatívu zaplatiť sama za seba ak by sa mi ponukol že zaplatí tak ok ale principiálne by som si platila sama

zmrzlinka2021
•
11. mar 2024

Neplatila by som za neho. Je to strkanie sa do zadku. Ak teda bude tvojim zamestnavatelom.

nelka93
•
11. mar 2024

Ja som takto v nakupaku podpisovala zmluvu, prišiel za mnou on, pozval ma on a zaplatil to on. Pohovor som mala už predtým najskôr online a potom aj osobne.

lakebabe
•
11. mar 2024

My sme sa stretli na káve s konateľom lebo bol zo zahraničia a chcel aby som mu tu rozbehla pobočku takže kancel nebol žiaden bezne sa to robí pri káve niekde v meste. Ale automaticky pred rozlucenim povedal, že účet nemám riešiť on zaplati. Aj tak si to dajú do nakladov

autor
•
12. mar 2024

@lakebabe podobne aj u nas, napokon som bola pozvana aj ja 😉 velmi pozitivne stretnutie napokon.

lakebabe
•
12. mar 2024

Tak super držím palce

autor
•
12. mar 2024

@lakebabe dakujem Ti velmi pekne ❤️ aj vsetkym ostatnym prispievatelkam za odpovede.