Ktorá z vás pracuje v Jednote ako vedúca alebo ako zástupkyňa?
Kvôli tomu, lebo mám nejaké otázky ohľadom zamestnania
@bloger Ahoj, ide o to, že som v mesiaci odpracovala 3 týždne poobednej a týždeň rannej. Vedúca mi do dochádzky písala namiesto týždňa poobednej rannú. Ranná smena je časovo kratšia ako poobedná. Keď som jej to povedala, tak sa hnevala prečo som si pozerala dochádzku a odvrkla, že hodiny sedia. Môžeš sa jej opýtať či je to normálne, alebo to mám riešiť nejako. Vedúca sa o tom odmieta baviť.
@3katka15 a pracuješ v nejakych menších potravinách? U nás sa už prihlasujeme na počítači tak si vieme pozriet všetko.a ak niečo nesedí tak zas naša vedúca rieši a nemá taký prístup ako ta tvoja...
Som zástupkyňa v jednote vedúca nám vždy dá skontrolovať dochádzku na konci mesiaca či nám to sedí
@3katka15 Samozrejme, ze to nie je normalne. Na to sa nemusis pytat veducej, ale kohokolvek. Dochadzka ma odrazat uplne presne to, co si realne odpracovala. Ty vobec nemas do dochadzkypristup, nezapisujes si ju sama? Ak ti ju apisuje veduca, nemusis ju na konci mesiaca podpisat??
Urcite to ries a trvaj na tom aby si mala zapisane presne tak, ako si aj realne odrobila. Nie, ze hodiny sedia, nech sedi uplne vsetko.
Jednota je kazda jedna ina, okrem toho, ze kazdy obvod ma ine pravidla a vedenie, este aj jednotlive prevadzky maju svoje specifika. Ale treba vediet chodit v zakonniku prace a nedat sa. A ak sa Vam nieco nepaci, a veduca sa ofukuje, skusit to cez svoju personalnu, na to tam su... Mama robi personalnu a mzdovu v jednom z obvodov a co sa tam stvara... Najhorsie su niektore dedinske "veduce", co sa povazuju za pani sveta a pritom sa boja vedenia... Mate pravo sa ohradit. Aj riesit svoju dochadzku. Pripadne sa obratte na fb na zdruzenie "pracujuca chudoba", paradne ovladaju pracovne pravo a vedia pravne poradit, co a ako...
@bloger Je v poriadku zapisat zamestnancovi, ze robil ranne, ked v skutocnosti robil poobedne? A to odkedy?
A v pripade, ze by sa jej nieco stalo, tak jej uznaju pracovny uraz, lebo podla dochadzky bola v danom case vlastne v praci? To uz su co za praktiky. Nielen hodiny musia sediet, musi sediet do bodky uplne vsetko tak, ako to naozaj bolo.
@nafka0483 prepáč nechcem sa ťa dotknúť ale ja som nepísal tebe moja mama má v obchode odpracované roky, takže vie ako to funguje a hlavne teraz to už funguje tak, že vedúca musí prihlásiť predavačku do systému takže nedá sa nič oklamať podnik vie všetko o dochádzke každého a hlavne robí sa ukolák a tam musí všetko pasovať
@bloger Nechcem sa dotknut ani ja teba. Ale autorka sa pytala ci je v poriadku ak ma zapisane smeny uplne inak ako odrobila a ty si jej na to odpisal, ze tvoja mamka tvrdi, ze je to v poriadku.
Teraz pises, ze ze nic sa neda oklamat - tak to nie je oklamanie systemu ak v nom ma zapisane nieco uplne ine ako bola skutocnost? To, ze ma v obchode odpracovane roky este neznamena, ze vies vsetko najlepsie. Mozno to robia tak ako pises, ze pre nich je v poriadku pisat nie skutocne udaje, ale vseobecne to v poriadku teda nie je. Ak pride kontrola doobedu a v systeme su nahodene predavacky, ktore tam vtedy akoze su a nie je to pravda, tak je to problem. Neviem ako by to tvoja mamka kontrole z inspektoratu vysvetlila. ze ma na smene zamestnancov, ktori v systeme nie su a naopak ma v systeme zamestnancov, ktori na smene vobec nie su.
@bloger Je jedno co mi chces alebo nechces vysvetlovat.
Dochadzka ma odrazat realny stav - ma byt zaznamenane kedy zamestnanec realne na pracovisku bol. Akonahle nie je zaznamenany skutocny stav, tak je to problem.
Neplet sem ziadne cyklicke nastupy a neviem co. Pracovny uraz som spomenula ako problem, ktory moze nastat ked sa dochadzka zapisuje len tak ako mi pride a nie tak ako to bolo naozaj.
@nafka0483 Evidentne sa nevyznáš v tom ako to v obchode funguje nikto nezapisuje nič len tak vedúca všetko odovzdáva podniku robí sa riadna evidencia okrem toho teraz musia už prihlasovať predavačky neviem ako to autorka má a kde pracuje či je to v Jednote alebo inde môžu to mať inak ale Jednota to robí takto
@nafka0483 musí sa to tak zapisovať neviem ti na to odpovedať prepáč dakujem za názor už je to na @3katka15 aby sa na to opýtala vedúcej zobrala si k tomu kolegyňu ako svedka a opýtala sa jej na tieto veci nech jej to vysvetlí a ak by na ňu vyletela tak môže ísť na podnik zbytočne sa tu budeme hádať pekný deň prajem a končím našu debatu lebo toto je hlavne o nej

@3katka15 Ahoj moja mama je vedúca v potravinách ak niečo potrebuješ zistím