Má fyzioterapeut dobré platové podmienky a prácu?
Ahojte, môj brat sa rozhodol neísť na zubarinu, ale chce ísť na fyzioterapiu. Ja sa mu snažím vysvetliť že je to blbosť, že fyzio nikdy toľko nezarobí a musí naháňať klientov. Je tu niekto kto robí v tomto odbore? Mám na to blbý názor? Vedeli by ste mi napísať nejaké fakty, skúsenosti a názory?
U fyzioterapeutov su dlhsie cakacky ako u zubarov, a dobrych je naozaj malo.
btw: Je zarobok to najdolezitejsie na praci? Ano, viem je dolezity ale su aj ine veci, ktore by sa mali zohladnit pri vybere povolania, napriklad aj to ci by ta praca cloveka bavila a naplnala
@anonym_520db4 prave som videla že priemerny plat fyzio je 1100-1300 eur. To mi príde strašne málo na chlapa, ktorý má živiť rodinu. Čiže áno, aby ho to bavilo, ale aj aby uživil rodinu a mal sa dobre
Z tohto by som volila zubarinu. Fyzioterapeutov je veľa a zárobky sú nič moc ak sa niekde dobre neuchytí a nebudú sa ku nemu ľudia vracať. Chudobného zubara som nikdy nevidela 😆
Z tohto by som volila zubarinu. Fyzioterapeutov je veľa a zárobky sú nič moc ak sa niekde dobre neuchytí a nebudú sa ku nemu ľudia vracať. Chudobného zubara som nikdy nevidela 😆
@brrunetkaa presne to si myslim tiež ďakujem
Po ukončení zubného lekárstva môže síce rovno vykonávať všeobecnú prax, ale zubári, ktorí naozaj dobre zarobia, majú špecializácie (jedna špecializácia, niečo ako atestácia u všeobecného lekára, trvá 2-4 roky) a rôzne ďalšie certifikáty. To sú roky praxe, ďalšieho štúdia, množstva peňazí. No a nakoniec otázka - z akej rodiny pochádzate čo sa týka finančného zázemia? Zariadenie riadnej komplexnej ambulancie stojí od 100 000 vyššie. Ľudia si naivne predstavujú, že keď platíme u zubárov veľa, tak je to pre lekára zlatá baňa. Ale za tou baňou sú roky vzdelávania a obrovské náklady s dlhoročnými úvermi a leasingami (ak človeku tých 100 a viac tisíc nedajú rodičia). Dovolím si napísať, že je doslova hlúposť myslieť si, že každý zubár je bohatý, lebo sa u neho veľa platí. Nikto z ľudí, ktorí toto hlúpo tvrdia nevidia tie úvery a leasingy nielen za auto zubára, ale hlavne za vybavenie ambulancie.
A pozor, sú zubári, ktorí nakoniec robia niečo úplne iné, pretože sa v tom nenašli alebo nie sú jednoducho tak dobrí.
Fyzioterapeuti, ak sa bavíme o VŠ vzdelaných ľuďoch, tak súhlasím s prvým komentárom, že k tým dobrým sú čakačky výrazne dlhšie ako k zubárom. Samozrejme, tiež nestačí VŠ vzdelanie, tiež je to o celoživotnom vzdelávaní, neustálych nových kurzoch, certifikátoch, sledovaní nových trendov vrátane tých medicínskych. Ale spustenie vlastnej praxe je lacnejšie tak o 100 tisíc eur.
Taktiež je dobré pomyslieť na to, že obe povolania sú fyzicky náročné. Zubári majú bežne v neskoršom veku odpálené kríže,chrbát, krk, karpálne tunely, tiež záťaž na oči, pretože to sústredenie je oveľa náročnejšie ako pri bežných činnostiach. Fyzio je fyzicky náročné taktiež. A ako bolo spomenuté v prvom príspevku, práca by človeka mala baviť. A duplom, ak ide o služby, kde neodbornosť môže spôsobiť zdravotné komplikácie.
Inak mňa zaujíma, akú máš ty kvalifikáciu na to, aby si bratovi hovoril, že ísť na fyzio je blbosť. Pretože je prirodzené baviť sa o tom, povedať svoj názor - ale ak ideš hovoriť, že jeho idea je blbosť, tak počítam, že máš riadnu kvalifikáciu na to, aby si toto tvrdil. My sme sa s mojim bratom skôr podporovali v tom, kto čo chce, pretože nám záležalo na tom, aby ten druhý robil niečo, čo ho bude napĺňať a nie to, čo je dobré podľa toho druhého.
Na zubarinu sa malokto dostane. Najlepsi z najlepsich.
Ja si myslím že tvoj brat by už mal vedieť, čo v budúcnosti chce robiť. Ak nemá záujem o zubárinu, tak z neho šikovný zubár nikdy nebude a už vôbec nie bohatý. Pretože všade platí šikovný = bohatý.
Ja platím za fyzio každý týždeň 25€ za hodinu. Pani fyzioterapeutka má roboty viac než dosť, nových pacientov neprijíma.
Informácia o priemernom plate je zbytočná. Klikni si tam elektrikarov a bude tam údaj 1200-1500€, môj brat zarába na Slovensku ako elektrikár/revizny technik viac ako 5000€/mesiac
Ake povolanie vykonavas ty ak sa smiem spytat? Znies, ze o tom nic nevies.
Vies aka tazka je zubarina? Aj studium a aj nasledne ake je narocna specializacia, ziskanie praxe a vies napriklad kolko stoji vybavenie ambulancie? Ci si myslis ze vyjdes zo skoly a kdes zarabat 5ku?
Do toho co chce tvoj brat robit by si sa vobec nemala starat. A uz vobec nie z hladiska penazi, ty vidis len € a to ani nejde o teba ale inu osobu
Môj fyzio berie od 35-50h/hodinu. Ak robí len 6h denne je to 210 eur pri najnižšej sume. Ak 20 pracovných dní - 4200 eur. Od toho si odrátaj odvody, dane, nájom miestnosti apd. Pod 2800-3000 eur nemá určite.
@anonym_autor moja fyzio ma 40€/hodina. Najbližší volny termin o mesiac. Mozno kym ziska prax a pracuje ako zamestnanec napr. v nemocnici na rehabilitačnom, tak plat moze byt nizsi. Akonáhle si otvori vlastnu prax, je na nom ako si ceny nastavi. Ale biedu podla mna netru 🙂)
Prosim ta, zubarov je uz vela. U nas su uz bilboardy s napisom, ze "naberame novych pacientov". To kedysi vobec nebolo. Dnes ide kazdy za zubara lebo vsetci ziju v tom, ze to je zlata bana.
Ak rozumies principu dopyt/ ponuka tak treba pozerat nedostatkovy personal. Vies kolko chyba napr takych pediatrov?
Keby som siel studovat medicinu tak si najprv overim ktore odbory su nedostatkove. Na zubara ides na termin a cakas max hodinu. Na niektore vysetrenia ci operacie sa caka mesiace alebo aj roky.
Ja by som dnes volil cosi ine nez zubarinu.
@anonym_autor Ja mam detsku obrnu u fyzioterapetov nechavam dost penazi v BA aj inych castiach Slovenska.
@brrunetkaa no ja teda neviem kde žijem asi v inej dimenzii, dnes som horko ťažko našla fyzioterapeutku, hodina má bude stáť 40 eur, ani už neberie nových, len som zaujímavý prípad s naraz zlomenými rukami tak sa😃 zľutovala.
A čo mám skúsenosti, nepoznám chudobného fyzio s malom práce
@anonym_autor
@brrunetkaa no ja teda neviem kde žijem asi v inej dimenzii, dnes som horko ťažko našla fyzioterapeutku, hodina má bude stáť 40 eur, ani už neberie nových, len som zaujímavý prípad s naraz zlomenými rukami tak sa😃 zľutovala.
A čo mám skúsenosti, nepoznám chudobného fyzio s malom práce
@anonym_autor
@martul ja poznám aj takých, čo majú malo prace a aj takých, ku ktorým sa nedá dostať. Nie je fyzio ako fyzio. Ja sama by som volila skôr zubarinu a keďže mame aj zubara v rodine, tak veru nemá sa zle hneď po škole a nemá ani svoju ambulanciu ale pracuje u súkromníka. Zarába fakt kráľovsky. Moja bývala spolužiačka je fyzio a robí v nemocnici a teda veľká bieda…tam by som to potom jedine ako súkromník cielila
@anonym_autor fyzio ak bude dobry, ma prace tolko ze nestiha.. dnes uz lekari ani bolesti neliecia, posielaju ludi k fyzioteraputom a ti nas skasnu paradne :DD nie.. teda v rehabkach statnych, ti zamestnanci asi nebudu mat extra platy, ale v sukromnom sektore az az, nam sa tu rozbehli take tie physio centra, kde je viac ludi pokope a frcia jedna radost.
Môj fyzio berie od 35-50h/hodinu. Ak robí len 6h denne je to 210 eur pri najnižšej sume. Ak 20 pracovných dní - 4200 eur. Od toho si odrátaj odvody, dane, nájom miestnosti apd. Pod 2800-3000 eur nemá určite.
@anonym_2de4f5 a este aj najmy a pod veci si vyzknu delit teraz s viacerymi 🙂
Fyzio si musí zháňať klientov? v dnešnej dobe? u nás sú neskutočné čakačky, a to za posledný rok vznikli v meste dve súkromné fyzio kliniky. Ja práveže presviedčam dcéru, aby šla na fyzio, že ju budem na staré kolená potrebovať 😃 (už teraz potrebujem).
@anonym_2de4f5 a este aj najmy a pod veci si vyzknu delit teraz s viacerymi 🙂
@simca06022011 no moj ma jednu miestnost, povedal ze plati 400 eur/m vratane energii. Nema ani web, reklamu, nepotrebuje ju. Vybookovany je na mesiac dopredu.
Nie je fyzio ako fyzio, ako tu zaznelo vyššie, keď bude dobrý, bude dobre zarábať.. poznám aj fyzio, ktorá má ledva klientov, popri tom ešte trénuje vo fitku, aby vyžila .. a záleží aj od lokality samozrejme
@martul ja poznám aj takých, čo majú malo prace a aj takých, ku ktorým sa nedá dostať. Nie je fyzio ako fyzio. Ja sama by som volila skôr zubarinu a keďže mame aj zubara v rodine, tak veru nemá sa zle hneď po škole a nemá ani svoju ambulanciu ale pracuje u súkromníka. Zarába fakt kráľovsky. Moja bývala spolužiačka je fyzio a robí v nemocnici a teda veľká bieda…tam by som to potom jedine ako súkromník cielila
@brrunetkaa to máš pravdu, keď fyzio tak určite súkromne a nie napr. v poliklinike.
@anonym_autor Mne pride, ze zubarov je dost, skor ostatnych specializacii vratane fyzio je malo a termin zohnat je problem. Mam pocit, ze všetci chcu byt zubari alebo este tak gynekologovia a niektore specializacie miznu, nechcu to robit..
Cize by som sla smerom fyzio alebo ina specializacia, malo je aj logopedov napriklad.
Ak sa tomu naozaj venuje, robí si kurzy, neustále napreduje, zarobí veeeeľmi dobre.
Sestra je fyzio, z celej rodiny zarába najviac (a to pracuje najkratšie - je najmladšia 😂😂)
Som fyzio, na Slovensku hrozne zaplatené a nie kazdy môže robiť samostatne. Odišla som do zahraničia a tu to tiež nie je extra plat. A to vzhľadom na nároky na štúdium a ďalšie vzdelávanie a na psychickú a najmä fyzickú záťaž.
Som fyzio, na Slovensku hrozne zaplatené a nie kazdy môže robiť samostatne. Odišla som do zahraničia a tu to tiež nie je extra plat. A to vzhľadom na nároky na štúdium a ďalšie vzdelávanie a na psychickú a najmä fyzickú záťaž.
@anonym_ad10dd a nie, už by som si tu prácu nevyhrala…ako muž, budúci živiteľ rodiny už vôbec

U fyzioterapeutov su dlhsie cakacky ako u zubarov, a dobrych je naozaj malo.
btw: Je zarobok to najdolezitejsie na praci? Ano, viem je dolezity ale su aj ine veci, ktore by sa mali zohladnit pri vybere povolania, napriklad aj to ci by ta praca cloveka bavila a naplnala