icon

Mám ešte priniesť potvrdenie zamestnávateľovi o návšteve školy?

1. sep 2026

Ahojte prosím Vás v októbri mi končí pracovný pomer v práci.Výpoveď dohodou,ktorá mi plynie,no do práce už nechodím.Dať tam ešte potvrdenie o návšteve školy,či už nie?Mám ešte jednu prácu,ale tam asi skončím tiež.Ďakujem

katarinaba
1. sep 2026

@anonym_autor vypoved dohodou neexistuje - to len tak na okraj.
Kde poberas danovy bonus - tam daj potvrdenie. Ak teda chces, aby ti ho zamestnavatel vyplatil aj za september aj za oktober. Ak potvrdenie nedas, nedostanes danovy bonus a bude ti vyplateny v ramci rocneho zuctovania, alebo si podas danove priznanie.

autor
1. sep 2026
@katarinaba

@anonym_autor vypoved dohodou neexistuje - to len tak na okraj.
Kde poberas danovy bonus - tam daj potvrdenie. Ak teda chces, aby ti ho zamestnavatel vyplatil aj za september aj za oktober. Ak potvrdenie nedas, nedostanes danovy bonus a bude ti vyplateny v ramci rocneho zuctovania, alebo si podas danove priznanie.

@katarinaba ďakujem poberám raz ročne.A už ho netreba nikam dať?Vôbec to neovládam,roky som mala jednoho zamestnávateľa,tam to bolo vždy na stránke napísané.

katarinaba
1. sep 2026
@anonym_autor

@katarinaba ďakujem poberám raz ročne.A už ho netreba nikam dať?Vôbec to neovládam,roky som mala jednoho zamestnávateľa,tam to bolo vždy na stránke napísané.

@anonym_autor ak je dieta este skolopovinne, tak sa nikam nedava, ak je starsie, statne institucie si tuto skutocnost overuju same. Jedine, ze by dieta studovalo na zahranicnej skole, vtedy urcite urad prace kvoli rodinnym pridavkom. A teda zamestnavatel kvoli DB.
Potvrdenie mozu chciet pri vybavovani elektricenky, alebo vlakov zadarmo. Mozno nejake centrum volneho casu - tazko povedat, co vsetko potrebujete, navstevujete.
Ak DB poberas rocne, tak to davat nemusis. Das novemu zamestnavatelovi alebo prilozis k danovemu priznaniu.