Mám napísať do životopisu, že som na materskej?
ahojte mamicky
Taka inaa otazocka, chela by som nastupit do prace pocas MD, nakolko som prisla zo zahranicia a pracovala len 3 mes, potom
otehotnela, neviem ci mi staci do CV len dopisat,ze som na MD ci ako? Som sice zamestnana stale, ale nechcem sa tam vraciat aj tak :] preto
uz aj teraz hladam new job 🙂
prosim len rady, nie blbe komentare 🙂
dakujem vopred
ola
z mojich skusenosti radim nepisat do zivotopisu,ze si na MD. si zamestnana, tak tam uvedies svojho zamestnavatela ako aktualny status. ja som tiez tak potom robila,lebo zial je to naozaj tak,ze to odradza od pozvania na pohovor resp.ta automaticky zaradia ako problemoveho buduceho zamestnanca. najhorsie skusenosti mam s mladymi personalistkami,ktore sa tvaria velmi dolezito a mudro, maju tak 25 rokov a su samozrejme bez zavazkov. tam potom neni sanca.tieto veci sa hovoria az ked si ta uz niekto naozaj vyberie pre tvoju kvalifikaciu a skusenosti,lebo proste chce teba. lenze prejst cez masineriu personalistov je vacsinou prvy krok a ked ta oni nepustia,tak nemas vlastne ani komu dokazovat,co v tebe je.drzim palce,ja som si nasla skvelu pracu po prvej materskej.so sefom sme si padli hned do oka a nevadilo mu,ze mam male dieta. a myslim,ze nikdy to neolutoval.
Podla mna povedz ako sa veci maju. Ak si kvalifikovana na poziciu nevidim dovod preco by MD mala byt problem. Co im povies, ked sa opytaju a tvoju situaciu na pohovore? Som zamestnana, ale nerobim lebo som vlastne na MD. Mozno ten fakt neuved v CV, ale v motivacnom liste.
Ono to moze ist aj opacnou cestou. Povedia si, ze mlada baba, co ak otehotnie? Takto si povedia, dieta uz ma🙂 Podla mna sa zameraj na svoje kvality a co mozes firme priniest a nie ci mas dieta, alebo nie.
@dzoan nepis...zamestnavatela maju zaujimat tvoje profesionalne schopnosti a skusenosti, nie rodinna situacia..ono, ked sa dostanes k ustnemu pohovoru v kontretnej firme, padne zrejme aj rec na to, a aspon uvidis aka bude reakcia..nema cenu ist pracovat do firmy kde su matky s detmi personou non grata...ale ako pisala pani vyssie, ak si s potencialnym buducim sefom sadnete ako ludia, nemal by to byt problem.
Ja ako personalista radim uvadzat veci na pravu mieru. Ak mam kandidata, ktory nieco v Cv vynecha, pozmeni, neuvedie a ja to zisti, beriem to ako podvod a hned si kladiem otazku, ci takeho cloveka v nasich radoch chceme. Mna osobne uvedenie RD/MD v cv neodradza od toho, aby som niekoho na pohovor pozvala, je mi vsak jasne,ze nie vsade to tak musi byt. U nas pre par dni OCr este firma nespadla,tak nechapem preco je matka s detmi pre inych zamestnavatelov nocnou morou.
Ak to neuvedies a potom to kdesi pri pohovore vypláva na povrch pre každú serióznu firmu budes človek, ktorý zahmlieva, zavádza a cosi tají? Ty by si chcela takého človeka vo svojej firme?
To co ta ma prezentovať su tvoje vedomosti, schopnosti, zručnosti a prax, na pohovore tvoja osobnosť a štýl komunikácie, nie nejake prekvapenia pre tvojich budúcich kolegov ;(
To je síce pekné, že treba byť pravdovravný a blablabla, určite by bola každá žena na MD rada, keby nemusela v životopise zahmlievať, ale vieme aká je realita, keď sa chceme zamestnať. Moja kolegyňa má tri deti a prácu si našla až keď na pohovore povedala, že má len dve...bohužiaľ...takže určite zvýšiš svoje šance na zamestnanie, keď MD neuvedieš.
Myslim si, ze skuseny personalista pride na to, aj ked to neuvedies.Otazkou je, kolko skusenych personalistov vlastne je.Ked si pozries stranky venovane tymto veciam, musis sa smiat...Na jednej strane Ti radia "prikraslovat CV", na strane druhej Ti hrozia zdvihnutym prstom.Nechcem Ti brat iluzie.Dnes to nie je o tom, ake skvele CV mas...Uchadzacov si vyberaju na zaklade inych "kvalit"...Ale, niekedy to mozno vyda...
@dzoan velmi zavisi od toho, do akej firmy sa hlasis. Ak sa hlasis do nejakej velkej medzinarodnej firmy, ktora zamestnava 1000ky ludi, tak to uved. Ak sa hlasis k nejakemu slovenskemu podnikatelovi do firmy o 5 a pol cloveka, tak asi neuvadzat. Ale osobne si mylsim, ze v takej firme nemas sancu, ani keby ta uz nahodou zobrali. S malym dietatom budes casto na OCR, a toto ti asi ziaden skovensky "podnikatel" tolerovat nebude.
Ale samozrejme, napis; som na materskej, mam male dieta, nema mi kto varovat, byva casto chore, ale teda kvalifikacie mam perfektne, tak ma berte....
Ahoj, ja som to v CV mala a ked sa ma na troch pohovor viac pytali na dieta a ako to budem stihat ( i ked by nemali) som to prerobila nic som nepriznala a na dalsom pohovore som mala pracu :D
ja by som napísala, že odroku xyz pracujem v tejto firme a momentálne som na MD...lebo keď to zatajíš a zoberu ťa časom sa to dozvedia a čo potom? skôr by som uvažovala o tom , čo potom ak nastúpim a dieťa bude choré...má mi kto pomôcť prípadne má sa mi o neho kto postarať(starý rodičia, opatrovateľka...) a na pohovore uviesť že máš to zaobstarané v prípade choroby...
mám včerajšiu skúsenosť..v životopise nemám uvedenú MD,RD ..pani na pohovore sa ma opatrne pýtala na počet a vek detí, tak som teda priznala staršie deti/ 2 stredoškoláci/ a aj to tretie 4r...samozrejme otázky -kto bude varovať?, ako zaopatrené?..môžeš im povedať hocičo / na OCR pôjde manžel,varovať opatrovatelka, starí rodičia/-v drvivej väčšine ich to už aj tak nezaujíma a pradepodobne Ťa "odpíšu"..takže pre mna poučenie, nabudúce žiadne tretie malé dieťa ani na pohovore nepriznám.. 😒
holky som zamestnana ako store manager(veduca predajne pre velku obchodnu spolocnost} nakolko som pracovala v UK 5 rokov v tejto firme na SR ma to neoslovilo, takze preto sa j tam vracat nechchem 😉
@dzoan do CV to urcite nepis, ale na pohovore odpovedaj viacmenej pravdivo. Treba byt prisposobivy v dnesnej dobe, inak to nejde. Ide o to, aby ta vobec na ten pohovor zavolali. Tam im upresnis detaily. A ked sa opytaju preco si to neuviedla, das normalnu uprimnu odpoved. Ak im budes sympaticka, privru nad tym oci, lebo je to pochopitelny dovod.

@dzoan neviem, čo je to za prácu, ale pokiaľ to nie je o tom, že robíš nejakú špecializáciu a firma chce práve teba a nikoho iného, tak si to tam nepíš, lebo ďalej už nikto tvoje CV ani čítať nebude, nie ešte aby ťa pozvali na pohovor...