Mám novú prácu. Ako sa uvoľniť z tej súčasnej čo najskôr?
Ahojte. Ziskala som novu pracu, taku, po akej som roky tuzila. Problem je, ze aktualne zamestnana som (ide o pracu, ktora ma nebavi) a do tej novej potrebujem nastupit v polovici mesiaca. Zial, s novym zamestnavatelom sa dohodnut na posunuti neviem z istych dovodov, ktore nie je nutne tu rozoberat, ale proste sa to neda (povedzme ze z prevadzkovych dovodov). Ak v danom termine nenastupim, zial, znamenalo by to, ze musi vziat niekoho ineho.
V sucasnej praci som oznamila situaciu s malou dusickou. Co je super, netrvaju na vypovedi a vypovednej dobe (u mna by bola 1m). Vieme sa dohodnut, ale sefka pozaduje, aby som do konca sept. ostala. U mna to vsak situaciu neriesi, ja potrebujem skoncit k polovici mesiaca.
Teraz mi prosim poradte, ako to urobit? Je to moje prve zamestnanie, pracujem par mesiacov a nemam take skusenosti. Zastupkyna sefky stoji na mojej strane, ona by ma uvolnila hned, velmi mi fandi, je rada, ze som si nasla pracu v odbore a aj mi povedala, ze personalne to v pohode vykryju. Medzi styrmi ocami mi poradila, ze ak sefka neustupi, mam podpisat dohodu ako mi navrhuje k 1.10. a v polovici mesiaca sa supnut na PN a ist pracovat do novej prace.
Chcem sa vas opytat, radi mi dobre? Fakt je to mozne urobit? A co je lepsie v tomto pripade PN alebo OCR? Ja viem, ze si tymto sefku asi pohnevam, ale aj zastupkyna mi radi na to nebrat ohlad, kedze novu pracu uz mam a ani posudok tam odo mna nechcu a v novej praci som spominala, ze mozno budem mat problem sa uvolnit, ale urobim maximum preto, aby som nastupila ako potrebuju.
nechcelo sa mi to citat. normalne im oznam, ze od XY.nastupujes inam a ukoncujes prac. pomer dohodou. budu pozadovat vypoved, tak na to Ty pristupit nemozes. takze kasli na nich, proste tam uz neprid. ano, nahladia Ti absenciu do socialky, a budes to mat i na zapoctovom liste, ale nakolko uz budes zamestnana inde, tak odvody pojdu z novej prace a zapoctovy list das tymto novym, takze to bude ok... a mozno zapoctak ani pytat nebudu 🙂 no a v povodnej praci s Tebou ukoncia prac. pomer po troch absenciach, alebo podla toho ako to mate v prac. poriadku 🙂
dovolenku itak mozes cerpat len ak Ti ju zamestnavatel cerpat dovoli 🙂

Tak ked budes na PN v novej praci mozes byt len na cierno samozrejme 😉 Skusila by som sa dohodnut este raz... A keby mi velmi na novej praci zalezalo tak by som proste do starej prace neprisla v ten den ked mas zacat v novej. Samozrejme ta vyhodia 😉 Porusenie pracovnej discipliny. Ak im bude niekto v buducnosti volat kvoli referenciam na teba, mozu mu to povedat a uskodit ti. Najlepsie je nejak rozumne sa dohodnut. Pride mi to ze ti v starej praci robia napriek, ked to vedia vykrit nemaju dovod ti branit v odchode... Neviem ake mas vztahy s tou sefkou, ale vysvetli jej tvoju situaciu este raz.