icon

Mám novú prácu. Ako sa uvoľniť z tej súčasnej čo najskôr?

ynivon
6. sep 2015

Ahojte. Ziskala som novu pracu, taku, po akej som roky tuzila. Problem je, ze aktualne zamestnana som (ide o pracu, ktora ma nebavi) a do tej novej potrebujem nastupit v polovici mesiaca. Zial, s novym zamestnavatelom sa dohodnut na posunuti neviem z istych dovodov, ktore nie je nutne tu rozoberat, ale proste sa to neda (povedzme ze z prevadzkovych dovodov). Ak v danom termine nenastupim, zial, znamenalo by to, ze musi vziat niekoho ineho.
V sucasnej praci som oznamila situaciu s malou dusickou. Co je super, netrvaju na vypovedi a vypovednej dobe (u mna by bola 1m). Vieme sa dohodnut, ale sefka pozaduje, aby som do konca sept. ostala. U mna to vsak situaciu neriesi, ja potrebujem skoncit k polovici mesiaca.
Teraz mi prosim poradte, ako to urobit? Je to moje prve zamestnanie, pracujem par mesiacov a nemam take skusenosti. Zastupkyna sefky stoji na mojej strane, ona by ma uvolnila hned, velmi mi fandi, je rada, ze som si nasla pracu v odbore a aj mi povedala, ze personalne to v pohode vykryju. Medzi styrmi ocami mi poradila, ze ak sefka neustupi, mam podpisat dohodu ako mi navrhuje k 1.10. a v polovici mesiaca sa supnut na PN a ist pracovat do novej prace.

Chcem sa vas opytat, radi mi dobre? Fakt je to mozne urobit? A co je lepsie v tomto pripade PN alebo OCR? Ja viem, ze si tymto sefku asi pohnevam, ale aj zastupkyna mi radi na to nebrat ohlad, kedze novu pracu uz mam a ani posudok tam odo mna nechcu a v novej praci som spominala, ze mozno budem mat problem sa uvolnit, ale urobim maximum preto, aby som nastupila ako potrebuju.

libka1
6. sep 2015

Tak ked budes na PN v novej praci mozes byt len na cierno samozrejme 😉 Skusila by som sa dohodnut este raz... A keby mi velmi na novej praci zalezalo tak by som proste do starej prace neprisla v ten den ked mas zacat v novej. Samozrejme ta vyhodia 😉 Porusenie pracovnej discipliny. Ak im bude niekto v buducnosti volat kvoli referenciam na teba, mozu mu to povedat a uskodit ti. Najlepsie je nejak rozumne sa dohodnut. Pride mi to ze ti v starej praci robia napriek, ked to vedia vykrit nemaju dovod ti branit v odchode... Neviem ake mas vztahy s tou sefkou, ale vysvetli jej tvoju situaciu este raz.

dominika6
6. sep 2015

@ynivon
Nemas narok na dovolenku?
Od polovice by som cerpala OCR a dovolenku

olifcek
6. sep 2015

nechcelo sa mi to citat. normalne im oznam, ze od XY.nastupujes inam a ukoncujes prac. pomer dohodou. budu pozadovat vypoved, tak na to Ty pristupit nemozes. takze kasli na nich, proste tam uz neprid. ano, nahladia Ti absenciu do socialky, a budes to mat i na zapoctovom liste, ale nakolko uz budes zamestnana inde, tak odvody pojdu z novej prace a zapoctovy list das tymto novym, takze to bude ok... a mozno zapoctak ani pytat nebudu 🙂 no a v povodnej praci s Tebou ukoncia prac. pomer po troch absenciach, alebo podla toho ako to mate v prac. poriadku 🙂

dovolenku itak mozes cerpat len ak Ti ju zamestnavatel cerpat dovoli 🙂