icon

Mám ponuku prijať?

25. jan 2022

Ahojte, bola som na jednom pohovore (administratívna pozícia), volali mi,že som vhodný kandidát, mám ešte raz prísť. Tam mi môj potencionálny šéf povedal,že jediná vec, ktorá mu vadí je,že nepoužívam makeup a vyzerá to neprofesionálne + keď mám vychádzane líca. Vysvetlila som mu,že žiaľ vyskúšala som rôzne BBcreams a makeup, no vždy som sa veľmi vyhadzala. Bola som aj u koženej, kde mi dávala nejaký špeciálnu masku na tvár za 50€ a vôbec mi to nepomohlo, a aktuálne to čo mám na lícach je v podstate hojenie, čo už viac ako polroka nepoužívam nič. No bolo mi to dosť nepríjemné mu to vysvetľovať, naposledy som to takto musela vysvetľovať pred 5timi rokmi majiteľovi kasína,kde som pracovala, ten bol zaťažený na to,aby krupierky nosili legíny, stekle a boli výrazne namaľované, aj to som tam vydržala len pár mesiacov. Skrz toto mi môj potencionálny zamestnávateľ povedal, že mám skúsiť nejaké prírodné produkty.
Poviem Vám,že vôbec nemám po tomto chuť do tej práce nastúpiť, aj keď pracovná doba aj plat je super, no toto ma veľmi odradilo. Mám to aj tak prijať alebo skúsiť hľadať ešte niečo iné? Fakt ma to skrz tie vychádzane líca mrzí, aktuálne to už skoro vôbec nie je vidno,no stále to vidno, a keď som používala krycie krémy, tak to vyzeralo fakt hrozne. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
zanetakovacsova
25. jan 2022

Ja by som to prijala. A mám pre vás krém ktorý mňa zbavil takýchto vecí aj ekzému.

es2021
25. jan 2022

A je to podmienka aby si si davala make up? No ak by som mala kozny problem a kozmetika to zhorsuje, tak kvoli praci by som si nic nepatlala. Vlastne aj ked nemam kozny problem tak niesom ochotna sa patlat kvoli nezrovnalostiam pleti :D zalezi asi aj ako velmi tu pracu chces,potrebujes

deti95060810
25. jan 2022

ak si môžeš dovoliť prácu neprijať - máš inú prácu, tak prečo nie... tvoj budúci šéf sa nezachoval ako gentleman...😉

cyberk
25. jan 2022

ach tie chlapske rady, ako keby si nevyskusala aj nemozne na tento problem... 😅
ja by som prijala ale upozornila ich, ze tento problem si riesis, ale nebudes si na seba momentalne patlat nasilu nejaky makeup pokial to tvojej pokozke nerobi dobre... bud sa s tym zmieria alebo nie.

allie458
25. jan 2022

To musi byt asi mensia firma pretoze toto by si v korporate asi ziaden sef nedovolil , hned by som s tym isla na HR. Ja by som to asi nezobrala pokial by som nebola v nudzi o pracu, nepaci sa mi ten precedens ktory to vnasa to prace, ze ti bude hovorit do toho ako mas vyzerat, nejaky dresscode ok ale ked mas kozny problem aby ti kazal na to capat makeup, ktory to moze aj zhorsit? Wtf to mi pride cez ciaru pokial nerobis hostesku alebo take nieco.

luccija
25. jan 2022

Budeš recepčná?lebo tá by mala byť reprezentatívna ako neviem ako zle to máš teraz veľa ľudí má problémy s pleťou kvôli ruskam, ale nepáči sa mi jeho poznámka.Tak možno chcel, aby z káčatka bola labuť, ak Ti ostatné vyhovuje vyskúšaj to odísť môžeš vždy Kúp si v lekárni koloidne striebro, alebo na webe aspoň 40 ppm dcére to kožná odporučila a fajn výsledky je to prírodné antibiotikum 2x denne si potieraj

nely1704
25. jan 2022

Už je to na tebe ale tým , že vahas nešla by som do toho už len pre to, že budeš z toho vystresovana a nebude ti to na kráse pridávať.

barbora0308
25. jan 2022

Velmi neprofesionalny pristup. Ja osobne by som taku pracu nepriala dokonca by som na zamestnavatela napisala napr. na Profesii velmi neprijemnu recenziu. Taketo nieco by si napr. v nejakej vacssej firme ci korporate nikdy nedovolili, dokonca by z toho mali aj problemy. Ak mas navyber, hladaj radsej nieco ine.

suge
25. jan 2022

Ani ja by som do toho nešla, ak by som naozaj nebola v núdzi a tú prácu nepotrebovala ako soľ. Dnes od teba chcú krajšiu pleť, zajtra inú farbu vlasov, budúci týždeň ti možno nasadia diétu. Sama robím s ľuďmi, ale v mojej práci je našťastie odbornosť a ochota ďaleko pred tým, či mám alebo nemám peknú pleť. Držím palce.💪

autor
25. jan 2022

@zanetakovacsova
@es2021
@deti95060810
@cyberk
@allie458
@luccija
@nely1704
Áno, je to menšia firma, a mala by som byť recepčná/sekretárka-asistentka práve môjho potencionálneho zamestnávatela, ktorý mi vlastne aj toto povedal. Aktuálne to mám také, že je to vážne slabulinke, no vidno to, ale nie sú to obrovské červené/biele vyrážky, vriedky. Práveže odkedy bbcream a makeup nepoužívam, pokožka sa mi akokeby začala hojiť, a hovorím, ani ten drahý 50€ peeling,čo mi robila kožná mi absolútne nepomohol.
Vraj to,že používam špirálu, tiene a rúž nestačí. Doposiaľ s tým nikto nemal problém,teda ak nerátam to kasíno, tam ak krupierka nebola nalíčená, tak na ňu majiteľ riadne nahucal a ten prístup sa mi naozaj nepáčil.
Aktuálne prácu mám, no chcela by som zmenu, hlavne skrz teda financie,lebo aktuálne robím podľa opisu skoro tú istú prácu, a mám o 300€ menej. No v aktuálnej s tým nemá problém nikto.

autor
25. jan 2022

@barbora0308
@suge
Tak na jednej strane chápem, že mám nejako reprezentovať danú firmu, no myslím,že sa to dá aj bez toho make-upu.
Keď to ide inde, prečo by to nešlo aj tu. Rozhodnúť sa mám do konca týždňa, tak som chcela nejakú nestrannú radu, ak si tým niekto prešiel. Lebo vážne som na vážkach

viky7
25. jan 2022

ja by som do toho nesla.... budes len v strese, ci si dostatocne reprezentativna podla jeho nazoru.... a ked sa ti to vyhoji a bude ziadat, aby si zacala pouzivat make up, ktory ti vlastne skodi.... a prides o pracu... teraz mas aspon nejaku ...

ejanjelik
25. jan 2022

Ja sa nečudujem. Taka je doba. Človek, ktorý ťa uvidí 1.x nevie, že sa dlhodobo liecis, môže ho napadnúť, že máš niečo infekčné. Inak mne pomohla kozmetika la roche. Od kožnej som dostala vzorky a pomohlo. Maju bud na akné, z tej rady mam gél na čistenie vytiahne všetok maz a potom používam na obnovu kožnej bariéry krém. Ak by si mala záujem pošlem ti foto. Ja som sa trápila riadne a teraz som spokojná.

suge
25. jan 2022

Ja by som radšej hľadala ďalej.🙂

martinkatinka
25. jan 2022

A co tak teda dat protiponuku 🤷 Ano, o pracu mam zaujem, avsak ocakavam mimiriadne premie na reprezentaciu firmy v lepsom svetle.

barbora0308
25. jan 2022

3 roky som pracovala ako recepcna a 2 roky ako obchodna asistentka, nikdy som sa nejako extra nelicila a nikdy mi nikto ani len nenaznacil, ako sa mam upravovat a to som riesila obcas velkych bossov zo zahranicia, ci vplyvne osoby. Podla mna by sa z tvojho buduceho sefa vyklul strasne neprijemny clovek, ktory by ti iba zneprijemnoval zivot a poddupaval tvoje sebavedomie. Pri takychto poziciach je ovela dolezitejsie vyzarovanie, schopnost komunikovat a efektivne riesit poziadavky.

certi
25. jan 2022

ak mu to tak vadi, tak nechapem, preco si ta vybral, urcite sa tam hlasilo vela zien..

panelacikova
25. jan 2022

ak tam náhodou aj nastúpiš, myslím si, že do 3 mesiacov sa ťa zbavia.... nájdu si vhodnejšiu kandidátku pre ich nezmyselnú požiadavku... žiaľ, robia s ľuďmi ako s odpadom. ak máš rozrobené niečo iné, radšej počkaj na ponuku, kde nebudú mať takéto choré požiadavky. človek už aby nebol sám sebou, ba dokonca ani v prípade zdravotných problémov :(

vikusjk
25. jan 2022

Sama pises, ze nemas chut tam nastupit. Ak zacnes nasilu pouzivat nejaky prostreidok, tak uz zo skusenosti, ktore mas, je velke riziko, ze sa ti plet zhorsi. Byt na tvojom mieste, by som este pockala. Pracu mas a ak ta bieda netlaci surne do vyssieho prijmu, urcite sa skor ci trochu neskor naskytne prilezitost, ktora bude aj platovo vyhodnejsia, aj sa budes citit fajn a nebudu ta obmedzovat poziadavkami na vyzor. Drzim palce

dskjhfdlkdjhl
25. jan 2022

No, sefko mal mozno za ulohu spropagovat nejaku prirodnu kozmetiku. Ja osobne sa nemalujem a keby toto odo mna niekto vyzadoval, tak by mal smolu, o taku pracu by som zaujem nemala a bola by to jeho smola, nie moja.

petamich
25. jan 2022

ak by som nemala na chleba, tak by som tu pracu vzala a hned sa aj obzerala po inej 🤷‍♀️ pretoze pre takehoto sefa, by som ja osobne pracovat nechcela a ako pisali baby vyssie vytvori to iba precedens a o chvilu ti bude merat dlzku sukne - dakujem neprosim absolutne neprofesionalny pristup

fiafia
25. jan 2022

Tak to bolo drzé, netaktne, neprofesionálne. Nenastúpila by som lebo keď si dovolí toto na začiatku čo bude o mesiac?

elenita
25. jan 2022

Okrem toho, vsak sa nosia respiratory - co okrem oci je vidiet? 🤔

iwesska
25. jan 2022

Tak mozno si hlada skor partnerku ako asistentku🤷‍♀️ Aj ked je pravda,ze asistentka by mala byt reprezentativna, ale pokial to nie je firma,ktora pracuje s kozmetikou,ci nejake dermato-centrum,kde by to bolo kontraproduktivne,tak nevidim problem. A ako bolo spomenute vyssie,nosia sa predsa ruska,ty si mala online pohovor,ci? Nebrala by som pracu u takehoto nadriadeneho,pod ktorym budem priamo pracovat. Po case mu zacne vadit,ze nenosis minisukne🙄

diewcatqoo
25. jan 2022

Ak by som nebola nutena vziat takuto pracu, tak by som sa voci takemu spravaniu ohradila hned na pohovore. Vobec by som im nevysvetlovala, ze tento problem riesim s koznou lekarkou a pod. Mam za sebou vela pohovorov aj ako uchadzac, aj ako ten, kto pohovor vedie a toto si zamestnavatel dovolit nemoze.
Ak na to mas gule a nemas zaujem o taku pracu, napis im nieco v tom zmysle, ze ta to velmi mrzi, ale nenastupis kvoli tomu, ze sa ti nepaci, ako vyzera potencialny sef. A daj im zle recenzie.

frantisska
25. jan 2022

Na pohovoroch sa nenosia respirátory? Prepáčte, od veci… len tak mi to napadlo. A je pravda ze respiratory tento problém zhoršujú a nie je ľahké si s tým poradiť. Ja tiež skúšam všetko možné a ešte som nič vhodne pre mna nenašla.

autor
25. jan 2022

@elenita
@frantisska keď máte respirator nasadený, nezakryje Vám komplet celú tvár až po uši, no a ja to mám aj tam, až smerom k čelu, neviem či si to podľa opisu viete predstaviť.
Vlasy som mala vyčesané,keby ich mám rozpustené, vidno by to nebolo. Tiež som bola prekvapená,že je až takýto detailista...

katyl
25. jan 2022

20 rokov som pracovala v oblasti obchodu, ako asistentka, neskôr manažérka, Rokovala som s klientami, medzi ktorými boli aj riaditelia významných podnikov a nadnárodných spoločnosti, chodila som na veľtrhy, výstavy… nikdy nikto odo mna nechcel makeup. Nemaľujem sa, vlasy nemám farebne, opätky nosím raz do roka. Úspešne obchody som dojednala s tým kto som a čo mam v hlave, aký mam prístup k ľuďom, nie akú mam namaľovanu tvar. Za mna- dôležité je byt sám sebou a nie slepo poslúchať čo si zamestnávateľ predstavuje.

veselo_neveselo
25. jan 2022

podla mna,ked sa musis pytat, tak to neber. Ked uz zacinas s nechutou, tak z toho nebude prijemne pracovne miesto. A navyse ked si neista z takeho fakt zleho dovodu,uz duplom by som to nebrala, byt tebou.

lusinda1989
25. jan 2022

@ejanjelik môžem sa ťa opýtať ktoré produkty používaš? Ja mám 33 rokov čoskoro a pleť ako pubertiak pory, mastná pleť a aj boľavé vyrážky no hrôza la roche som ešte neskusala

Strana
z2