icon

Mám prijať prácu v škole, kam chodia moje deti?

laptopka007
7. feb 2020

Ahojte mam možnosť robiť na tej istej škole ako moje deti len neviem ci to je dobrý nápad. Mam dvoch synov 7 a 9 roč. A boli by sme v jednej dedine takže nemusím nikam cestovať. Co si o to myslíte? Dakujem

dominika126
7. feb 2020

@laptopka007 z hľadiska šetrenia času a praktickosti určite áno. Ale inak nie.... Už dávno som povedala, že deti nikdy nedám do školy, v ktorej budem učiť. Stačili mi skúsenosti kolegov...
Možno, ak učíš na 1. stupni, je to iné, predsa, deti sú malé, nevnímajú to tak. Na 2. stupni, ak náhodou si nie veľmi obľúbená, sa môžu decká vybijať práve na tvojom dieťati.

jozefmix
7. feb 2020

Na základnej škole sme mali spolužiaka a jeho mama bola učiteľka. Chlapec nebol zlý, ale občas musel trpieť poznámky a urážky na jeho mamu.

laptopka007
autor
8. feb 2020

@dominika126 ja by som bola v druzine alebo ako asistentka, tak neviem co mam urobiť. Dakujem

dudos
8. feb 2020

@laptopka007 vyskúšala by som to. Za to nič nedáš. Keď som chodila na ZŠ veľa spolužiakov malo rodičov zamestnaných v tej istej škole. Hlavne keď píšeš, že by si bola vychovávateľka. Deťom treba vysvetliť, že je to tvoja práca, ktorá má pravidlá a ty sa nimi musíš riadiť. No niekomu sa tie pravidlá nemusia páčiť, ale to neznamená, že ty si tá zlá.
A nie je nič lepšie mať prácu blízko domu a detí. Hlavne aj prázdniny a voľné dni si užijete spoločne ako rodina.

amelie2017
8. feb 2020

Do skoly, kde som chodila ja chodili vsetky decka uciteliek. Aj riaditelove, neskor druhej riaditelky a nemam pocit, ze by to bolo nieco zle. Navyse budes v druzine. Urcite by som do toho isla. Praca blizko domu a s dobrym pracovnym casom sa hlada tazko.

amelie2017
8. feb 2020

A teda ja som vystudovana ucitelka, snad to raz budem aj robit a neviem si predstavit, ze by som odmietla pracu len preto, ze je tam dcera. Alebo ju kvoli tomu vozila kazdy den do vedlajsieho mesta.

laptopka007
autor
8. feb 2020

@amelie2017 ďakujem, mate pravdu. Zoberiem to

evita2222
8. feb 2020

@laptopka007 určite by som to vzala

janage
8. feb 2020

@laptopka007 ahoj u nas v skole ma svoje deti triedna mojej dcery obe a aj dalsie ucitelky aj take co ucia druhy stupen, aj druzinarky, aj skolska zubarka aj sestricka aj panie kucharky a neregistrujem ziadne problemy. Deti to beru normalne medzi sebou. Ja by som to urcite skusila☺

adkoalauri
8. feb 2020

Ucim svojho syna,je tretiak.Ze by som bola na neho ina,ako na ine deti,nemozem povedat.Tam som pre neho pani ucitelka,dokonca mi vyka🙂,pritom som mu to nikdy nehovorila.Takze za mna ano ,skus to...

mirage
8. feb 2020

@adkoalauri tak toto je moc pre mna. Nikdy by som neucila vlastne dieta.

dominika126
8. feb 2020

@laptopka007 tak to je trošku iná situácia. To by mi nerobilo taký problém. Ja sa na to pozerám ako učiteľka na 2.stupni. Mala som kolegyňu, inak zlatá žena, aj by sa rozdala. Z nejakého dôvodu si na ňu trieda,kde mala aj dcéru, normálne zasadla. A chúďa dievča si to odnasalo, rovnako aj kolegyňa. Takže buď sú decká, ktoré sú šikovné,ale nie až také priebojne utlacane, alebo sú tí frajerikovia, ktorí sú vyslovene preferovani z každej strany (a tak sa aj správajú). Nie je dobré ani jedno, ani druhé. Samozrejme, nevravím, že to tak musí byť, ale ja mám takú skúsenosť nie v jednom prípade.

fokuska
8. feb 2020

@laptopka007 Ja by som to brala. My sme boli v triede 3 ucitelske deti a nasi surodenci o dva rocniky nizsie v jednej triede a vsetky 3 mamy nas aj ucili.
Nikdy ziadny problem, boli maximalne ferove, aj spoluziaci to brali normalne, dokonca ich mali radsej pretoze to brali, ze su im take blizsie.

Ja som to dokonca mala trosku tazsie, lebo ma posudzovala o kusok prisnejsie - co by inym preslo mne nenechaka len tak, aby si nikto nemyslel ze mi nadrza.

adkoalauri
8. feb 2020

@mirage dovod?

bubuliatkova
9. feb 2020

@dominika126 Presne môj prípad...

lenteraz111
9. feb 2020

Nie, určite nie, bola som učiteľské dieťa a toľko výčitiek od ostatných deti som si užila, dokonca nielen od deti.... Až, až.... Nakoniec som odmietala chodiť do školy, mama ma potom preradila

lenteraz111
9. feb 2020

@fokuska záleží od doby, od deti, kedysi a teraz.... Teraz sú deti iné..... Ja som si teda užila, aj keď som mamu islovovala v škole pani učiteľka.... Raz som bola,, protekcna,, a hotovo 😣

fokuska
9. feb 2020

@lenteraz111 To je vzdy o ludoch. Ty mas jednu zlu skusenost, ja 3 dobre.
Neda sa podla toho urobit zaver platny pre vsetkych.

lenteraz111
9. feb 2020

@fokuska áno, presne tak, ja píšem za seba. Je to o ľuďoch. No nemám len jednu zlu skúsenosť, aj iné mamy učiteľky majú takú. Nehovorím ze všetky...

jozefmix
10. feb 2020

Ja by som osobne nechcel aby moja mama pracovala v tej istej škole ... Ale je to na tebe ... má to výhody ale aj nevýhody.

jozefmix
Autor odpoveď zmazal
laptopka007
autor
11. feb 2020

@fokuska ponúkajú mi iba na polovičný uvezok tak neviem koľko to bude peňazí. Ale nebudem cestovať tak neviem co mam urobiť. Ďakujem.

petrofka
11. feb 2020

Ono je to velmi individuálne. Dnes je tazke najst si pracu. Takze ak ti to pomôže, urcite ber. Syn to prezije, neboj 🙂 Tym, ze nebudes ucit, ale robiť len asistentku ci v druzine, nebude to take tragicke. Hlavne ho nekontroluj cez prestavky a nenos desiatu ci iné veci pocas vyucovania. Pripadne sa opytaj syna, co na to hovorí. Vypoved sa da dat vzdy. Ak dobre ratam ako asistent na polovicny úväzok by to malo byt do 300€ v cistom. Ale ruku do ohna za tu info nedam 🙂