icon

Mám si dať foto do životopisu?

6. sep 2025

Mám si dať foto do životopisu? Oplatí sa to?

pribinak
•
6. sep 2025

Máš dobrú foto? Takú biznis? Aká pozícia? Ak to nie je nič speci, tak nemusíš

Lebo zlá foto pokazí cely životopis

biba_18
•
6. sep 2025

vyžadujú? ak nie, ja by som nedávala - ale je pravda že nie som hr 🤷‍♀️ tak neviem posúdiť…

veltraud
•
6. sep 2025

My sme napriklad v praci mali v inzerate, ze si prosime cv bez fotky (snaha o ultra fer nedistriminacne vyberko, no comment). Na desat zivotopisov nam dosiel jeden bez fotky 🙂
Pokial mas dobru foto adekvatnu pozicii, kludne ju daj.

mirola
•
6. sep 2025

U nas zas fotky vyzaduju, dost posudzuju aku fotku clovek da, nejde o krasu skor o typ fotografie, preferuju sa business fotky od fotografa. Urcite nie selfička..

biba_18
•
6. sep 2025

@mirola 😲 čo za práca

olimuc
•
6. sep 2025

Pokial to vyslovene nevyzaduju nie … tiez zalezi od typu prace … je rozdiel ist robit na esteticku kliniku, IT alebo za pas.

autumn1
•
6. sep 2025

Pokiaľ nemáš buisness fotku a nevyžadujú nedávala by som žiadnu. Pokiaľ vyžadujú priložila by som tam jedine buisness fotku žiadne neprofesionálne "instagramové" selfie

karolinakr
•
6. sep 2025

ale zas na druhej strane kamoška mi ukazovala CV s jej foto, a veĺmi tomu pomohla, bola tam elegantná, vyzerala o 10r.mladšie, dobrá energia z toho išla, a aj to miesto dostala na koniec
záleži aku foto

anonym_503755
•
6. sep 2025

@anonym_autor Väčšina bez foto dávajú bokom a foto zaváži.

zelenykvet
•
6. sep 2025

@anonym_autor ja som nikdy nemala a ani neplanujem dat, zasadne neposielam CV na take pozicie, i ked je pravda, ze ja nerobim pracu, kde sa taketo nieco vyzaduje. U nas v praci nepytaju a ani ich to nezaujima. Z dvoch obsadzovanych miest som pri jednom videla CVcka tych, ktorych pozvali na osobny pohovor a ani jeden tam nemal foto. Dolezita je prax. Vzdelanie ani nie, samozrejme maturita musi byt. Dolezite je to, co clovek vie a ako to vie predat.

eeffka
•
7. sep 2025

Za mna ano ale nejaka normalna foto kludne pri bielej stene, rohodne nie plavkove ci palmove 🤣aj ked aj to vela napovie o cloveku.

kaktusik007
•
8. sep 2025

fotka ano, mam ju v CV... ale - je to profesionalny portret, foteny do casopisu, ziadne cvak len tak a uz vobec nie selfie ci vyrez tvare z nejakej fotky z dovolenky....

princezna_bosorka
•
11. sep 2025

@anonym_autor nedavaj. zla fotka pokazi zivotopis a moc dobra ti nepomoze na osobnom pohovore (budu sklamani, ze v realite vyzeras horsie).

anonym_63b800
•
12. sep 2025

V spolupráci s HR robievam pohovory na bežných pracovníkov do výroby. Každá selfie, alebo vystrihnuta z nejakej spoločnej životopis len pokazí, takých sme mali veľa a zbytočne. tak ak povaha práce nevyžaduje foto tak by som zbytočne nedávala, hlavne nie nevhodnú

vroni
•
12. sep 2025

Snažím sa fotky ignorovať. Podľa mňa je fotka na životopise mínus. Vzbudí nejaký dojem, ktorý ak sa v praxi nepptvrdi, hneď je človek "sklamaný". Takže ako hr uprednostňujem CV bez fotky.