icon

Máte reštauráciu alebo motorest?

daili
28. jún 2020

Ahojte, planujem si otvoriť motorest len chcela by som sa poradiť s niekym kto už niečo také má alebo mal skúsenosti s takým niečím.
Nakoľko ak sa pre to rozhodnem a mám do toho investovať toľko peňazí, chcela by som nejaké informácie.
-Chcela by som vedieť pár vecí ohľadne denného menu, koľko asi menicok denne spravíte.

-Keď robite svadby ako to všetko okolo toho chodí.

Nakoľko som mala pivný bar tak nejaké skúsenosti mám, len by ma zaujímalo skôr okolo gastra.

krisbar
29. jún 2020

Tazko povedat. Ja mam sice potraviny a tam je hrozne vela faktorov....pocasie ako najvacsi, prazdniny, lokacia, teraz aj covid, dovolenky celozavodne, zima jar leto. Pocet menuciek ti ukaze len prax. Mne to trvalo s cerstvym tovarom asi 2 roky kym som sa naucila pocty...a aj dnes ma vedia zakaznici zaskocit.
A svadby...to asi bude treba riesit za pochodu...co si zakaznik vypyta a ake budu tvoje moznosti splnenia.

daili
autor
29. jún 2020

@krisbar no toho som si vedomá je to nevyspytateľné a ešte Kor teraz covid :/ to viem ze zapochodu ale skôr ma zaujíma ako riešia zálohy za svadbu a také informácie, výzdoby atd.
Ale veľmi pekne ďakujem za reakciu 🙂

krisbar
29. jún 2020

@daili jaaj, tak to bolo treba spomenut vo presne potrebujes.
Tak ved asi ako to chodi inde. Da sa cenova ponuka na svadbu (komplet menu, napoje odporucit, co zo zbytkami, vo si mozu doniest vo nie) a z nej nejake percento si vezmes ako zalohu. Tusim okolo 10% sa brava.
Vyzdobu by som asi si nasla nejaku agenturu na spolupracu, alebo niekoho sikovneho v okoli co s tym ma skusenosti. Vie kde co kupit, kde to kupit vyhodnejsie. Najma ak ty nemas na to skusenosti. A uz je len na hostoch ci to akceptuju alebo si pridu spravit vyzdobu sami.
Inak neviem kde to bude, ale dobre si premysli najma tu lokaciu, ci po postaveni dialnic ta to neohrozi. Pripadne ako daleko su dalsie stravovacie zariadenia, ci to ma nejaku historiu a ci pozitivnu, kolko aut chodi okolo, aky typ (urcite by nebolo marne tam na par dni si ist sadnut a ratat kto chodi okolo (kamiony, ludia na dovolenku, len miestni).
A treba si poriadne spravit tabulky vydavkoch, potencialnych trzieb a navratnosti investicie.

daili
autor
29. jún 2020

@krisbar no práveže tade chodia auta stále ráno cez deň aj večer je to hneď pri hlavnej ceste medzi mestom a dedinov aj veľke parkovisko na kamióny a výhodou je ze tam predtým nič nebolo takže nič nemohlo ani meno zle spraviť 🙂 už dlhé roky uvažujem nad tým a náhodou som sa dozvedela, ešte nikdo o tom nevie lebo to není ani v ponuke že pán si spravil v nutri reštauráciu ktorú chce dať do prenájmu tak ma to už úplne nakoplo ísť do toho 🙂

krisbar
30. jún 2020

Tak drzim palce.

daili
autor
30. jún 2020

@krisbar ďakujem ☺️