icon

Moja pracovná zmluva na dobu určitú končí. Čo s PN?

mimusina
15. feb 2026

Dobrý deň,

pracujem moja zmluva je na dobu určitú - momentálne som PN zmluva mi končí koncom mesiaca, no ja sa nechystám ju predĺžiť....
Ako som spomínala som na PN, ak zmluvu nepredĺžim môžem byť stále na PN - budem mať nárok na nemocenské? treba sa ísť nahlásiť na ÚP? alebo čo mám robiť?
Ďakujem veľmi pekne.

martinkatinka
15. feb 2026

Zmluva ti skonci, PN pokracuje, narok na nemocenske mas nadalej. Po skonceni PN sa prihlasis na UP.

mimusina
autor
15. feb 2026
@martinkatinka

Zmluva ti skonci, PN pokracuje, narok na nemocenske mas nadalej. Po skonceni PN sa prihlasis na UP.

@martinkatinka keď budem prihlásená na ÚP budú mi dávať ponuky - budem musieť nosiť potvrdenia o hľadaní práce? lebo momentálne môj zdravotný stav mi nedovoľuje veľmi chodiť....

anonym_942a5d
15. feb 2026
@mimusina

@martinkatinka keď budem prihlásená na ÚP budú mi dávať ponuky - budem musieť nosiť potvrdenia o hľadaní práce? lebo momentálne môj zdravotný stav mi nedovoľuje veľmi chodiť....

@mimusina ved bud PN, pokial budes chora. Potom sa hlasis na UP

mimusina
autor
15. feb 2026
@anonym_942a5d

@mimusina ved bud PN, pokial budes chora. Potom sa hlasis na UP

@anonym_942a5d ciže myslíš, že na ÚP sa mám hlásiť po skončení PN?

mamina7070
15. feb 2026
@mimusina

@mimusina na UP ta pocas PN a i nezaeviduju, az po jej skonceni

zmluva sa ti skonci uplynutim datumu, ty nemusis robit nic okrem odovzdania vci zamestnavatelovi ak mas pridelene

chrobak7
15. feb 2026
@mimusina

@mimusina Počas PN sa ani nemôžeš evidovať na ÚP.

anonym_3c7f52
15. feb 2026

@mimusina keď budeš mať ukončenú PN, znamená že si vyčerpala všetky liečenia , rehabilitácie, chodenie po lekároch a si schopná sa zaradiť do prác.prostredia.
Čiže ano, po skončení PN sa eviduj na úrade práce

martinkatinka
15. feb 2026
@mimusina

@mimusina ved pisem, ze po skonceni PN sa prihlasis na UP

melanta
Včera o 07:51
@mimusina

@mimusina ja iba doplním k tomu, čo už tu odznelo, že ak ukončíš PN a budeš sa evidovať na úrade práce, áno, budeš si musieť hľadať prácu a chodiť na pohovory, na ktoré ťa pošle úrad a ak ťa prijmú, tak prijať novú prácu. Ide totiž o evidenciu uchádzačov o zamestnanie. Ak po skončení PN pracovať nebudeš chcieť alebo nebudeš môcť, tak sa proste na úrade práce evidovať nebudeš. Nie je to povinné. Môžeš byť dobrovoľne nezamestnaná bez evidencie. Zaplatíš si sama každý mesiac zdravotné poistenie (mesačne 121,92€) a nemusíš sa nikam hlásiť, nikam chodiť.