Môže zamestnávateľ dať výpoveď počas práceneschopnosti?
Ahojte, momentálne som na PN a dozvedela som sa, že firma plánuje organizačné zmeny. Zaujíma ma, či môže zamestnávateľ dať výpoveď aj počas práceneschopnosti. Neviete poradiť?
@anonym_autor nie, po skončení PN sa môžu s tebou rozlúčiť
@ivicatolic Ani z organizačných dôvodov?
@ivicatolic Ani z organizačných dôvodov?
@anonym_autor počas PN nesmú, nato je zákon , si v ochrannej lehote
@anonym_autor @ivicatolic vo vynimocnych pripadoch moze zamestnanec dostat vypoved aj pocas pn - napriklad ak sa zamestnavatel alebo jeho cast zrusi. A toto sa kludne moze schovat pod “organizacne zmeny”.
No takto, uveďme to na pravú mieru - nie, nedá sa hocičo schovať pod organizačné zmeny. Zákaz výpovede sa nevzťahuje na prípad, kedy sa zamestnávateľ alebo jeho časť ruší alebo sťahuje. Ak ide len o rušenie konkrétneho pracovného miesta, tam platí zákaz výpovede počas PN a teda sa výpoveď môže dať zo strany zamestnávateľa až po skončení PN. Čiže v tvojom prípade je podstatné, o aké zmeny pôjde.
No takto, uveďme to na pravú mieru - nie, nedá sa hocičo schovať pod organizačné zmeny. Zákaz výpovede sa nevzťahuje na prípad, kedy sa zamestnávateľ alebo jeho časť ruší alebo sťahuje. Ak ide len o rušenie konkrétneho pracovného miesta, tam platí zákaz výpovede počas PN a teda sa výpoveď môže dať zo strany zamestnávateľa až po skončení PN. Čiže v tvojom prípade je podstatné, o aké zmeny pôjde.
@melanta No práve zatiaľ neviem, dostalo sa to ku mne len ako "jedna baba povedala", oficiálne neviem, ako to bude.
@anonym_autor kľudne mi kedykoľvek napíš, ak budeš vedieť viac
@melanta prosim ta a ak zamestnavatel urobi pocas PN kontrolu a zamestnanec bude napriklad na dovolenke v zahranici, moze mu dat vypoved pocas PN?
v prípade ,že sa ruší zamestnávateľ alebo jeho časť to možne JE,
v praxi , ti bude doručené oznámenie o zrušení tvojho pracovného miesta, reálne však ukončia pracovný pomer po skončení PN.
@melanta prosim ta a ak zamestnavatel urobi pocas PN kontrolu a zamestnanec bude napriklad na dovolenke v zahranici, moze mu dat vypoved pocas PN?
@anonym_470405 áno, môže + ti Pn nemusí ani zaplatiť. Ak by to bolo už platené cez SP, tak pozastavia dávky + pokuta. Ak chceš už takto šachovať, tak si vezmi radšej OČR.
U nás úplne bežne dávajú ľudí na dlhodobých PN do konsolidácie s tým že akože kým sú stále na PN tak sú na PN ale akonahle PN skončí tak dovidenia

@anonym_autor nie, po skončení PN sa môžu s tebou rozlúčiť