icon

Môžem byť práceneschopná v skúšobnej dobe?

blondinka152
19. aug 2014

Ahojte

Prosim vas mate niaka skusenost s tym ze ste isli na pn v skusobnej dobe ?
Neviem ci to je dovod preco ist ale robim 12-13hod na nohach,nie ze som len unavena,ale niekedy sa musim nadrapovat s tazkymi vecami a to ma potom strasne rozboli v pod brusku a po niakom case ma zacne aj pichat,nemozem si ani sadnut a moja zamestnavatelka mi nedovoli ist ani na prestavky na ktore mam zo zakona narok ale ked ze som v 6tt si asi inu pracu nenajdem a ona nevie ze som tehotna,to by bola okamzita vypoved:( teraz neviem ked pojdem na pn ci ma moze vyhodit v skusobnej a ci vobec ma da na pn :( co myslite ?

Strana
z2
draik
17. jan 2016

@martina054
Môžu. V skúšobnej dobe sa nedáva výpoveď, ale sa ukončuje pracovný pomer. Ochrana počas PN sa týka len výpovede.

alexska
17. jan 2016

skusobka je zvycajne 3m a to si neviem predstavit ze sa niekto hodi hned na marodku bez ozaj zavzazneho dovodu..inac len vypocitavost to je,neviem si predstavit ze sa zamstnam a hned hodim na PN,to uz len obycajna vypocitavost rovnako ako tehotna nastupim do zamestnania a zatajim,pekne svonstvo le vyhody najradsej vsetky,ved pre pana zienky bud palnujem pracu lebo dieta nie?

alenah31
18. jan 2016

@martina054 áno môžu.....skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe je možné vykonať aj počas trvania dočasnej práceneschopnosti. Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe nie je výpoveďou a preto neplatia ani ustanovenia o zákaze výpovede danej zamestnancovi počas trvania dočasnej práceneschopnosti. Ak je zamestnanec počas trvania práceneschopný, nevyhne sa tým skúšobnej dobe, lebo je trvania sa predĺži o čas trvania PN. Zamestnávateľ môže rozviazať pracovný pomer aj počas trvania PN a aj po návrate z PN.

Strana
z2