icon

Môžem ísť do Čiech, keď som evidovaná na úrade?

smajl1
8. jan 2014

Ahojte. Chcem sa opýtať či môžem ísť do cz ak som na urade a ak ano tak na ako dlho a ešte sa chcem spýtať či ked pôjdem na absooventsku prax tak či môžem ísť napr na seminár fararsky ist robiť. Ďakujem a prosím poradte niekto

katy1979
8. jan 2014

Mozes ist kam chces. Len ak ti tety na urade dali termin kedy mas prist tak prist musis. Nemas ziadne obmedzenia.

matozazzo
8. jan 2014

Ak pojdes mimo bydliska v case, kedy sa mas ist podpisat, musis to zdovodnit, preco neprides. Inak ak neprides, vyradia ta. Takze v podstate mozes ist len na cas, kym sa mas prist podpisat, alebo ak sa s nimi dohodnes.
Co sa tyka absolvenstskej praxe, mozes ju vykonavat, ak tvoj prijem nepresiahne vysku mzdy, ktoru ti v zamestnani za prax vyplatia (o aktualnej vyske sa informuj), tak nadalej ostavas vedena na UP, ale podpisovat sa chodis aj tak a nosis aj potvrdenie o praxi.

smajl1
autor
8. jan 2014

@katy1979 ďakujem 🙂
@matozazzo ... ja som sa pýtala kamošky a ona hovorila že to stačí cez net posielať že si hľadáš prácu. napr. pôjdeš na profesia.sk tam si nájdeš nejakú a im pošleš mail že máš záujem a "kopiu" pošleš na úrad cez mail. neviem či je to pravda preto sa pýtam. chcela by som tam ísť na mesiac.

katkakovac
8. jan 2014

@smajl1 také jednoduché to s tým úradom nie je. Ak máš termín, tak sa proste musíš dostaviť. Ak neprídeš, nikoho nezaujíma prečo si neprišla, ak nemáš PN ku tak dovidenia. A ak máš PN-ku, tak aj tam ťa môžu prísť skontrolovať.
S tými mailami úradu práce kamarátka nemá pravdu. Môžeš ako doklad o hľadaní zamestnania priniesť potvrdzujúci mail z profesie, že si posielala životopis (pri odosielaní životopisu na profesii si len zašktrneš možnosť poslať kópiu na svoj mail) ale musíš ho tam priniesť osobne. Teraz ale predvolávajú každé 3 mesiace, teda ak si už absolvovala prvé dve-tri "návštevy". Info ti dá pani na úrade, prípadne ti do toho ich preukazu zapíše termín... 😉

katy1979
8. jan 2014

@smajl1 je to tak ako katkakovac pise. Nestaci mailom poslat. Vytlaceny mail im tam prinesies. Za kazdy kalendarny mesiac jeden a hlasi sa raz za tri mesiace. Takze na mesiac do ciech ak sa trafis medzi terminy mozes ist.

smajl1
autor
9. jan 2014

@katy1979 Dobre dakujem ... lebo bol aj bratranec v cz a bol tam dva či tri mesiace ak sa dobre pamätám