Môžem ísť do Čiech, keď som evidovaná na úrade?
Ahojte. Chcem sa opýtať či môžem ísť do cz ak som na urade a ak ano tak na ako dlho a ešte sa chcem spýtať či ked pôjdem na absooventsku prax tak či môžem ísť napr na seminár fararsky ist robiť. Ďakujem a prosím poradte niekto
Ak pojdes mimo bydliska v case, kedy sa mas ist podpisat, musis to zdovodnit, preco neprides. Inak ak neprides, vyradia ta. Takze v podstate mozes ist len na cas, kym sa mas prist podpisat, alebo ak sa s nimi dohodnes.
Co sa tyka absolvenstskej praxe, mozes ju vykonavat, ak tvoj prijem nepresiahne vysku mzdy, ktoru ti v zamestnani za prax vyplatia (o aktualnej vyske sa informuj), tak nadalej ostavas vedena na UP, ale podpisovat sa chodis aj tak a nosis aj potvrdenie o praxi.
@katy1979 ďakujem 🙂
@matozazzo ... ja som sa pýtala kamošky a ona hovorila že to stačí cez net posielať že si hľadáš prácu. napr. pôjdeš na profesia.sk tam si nájdeš nejakú a im pošleš mail že máš záujem a "kopiu" pošleš na úrad cez mail. neviem či je to pravda preto sa pýtam. chcela by som tam ísť na mesiac.
@smajl1 také jednoduché to s tým úradom nie je. Ak máš termín, tak sa proste musíš dostaviť. Ak neprídeš, nikoho nezaujíma prečo si neprišla, ak nemáš PN ku tak dovidenia. A ak máš PN-ku, tak aj tam ťa môžu prísť skontrolovať.
S tými mailami úradu práce kamarátka nemá pravdu. Môžeš ako doklad o hľadaní zamestnania priniesť potvrdzujúci mail z profesie, že si posielala životopis (pri odosielaní životopisu na profesii si len zašktrneš možnosť poslať kópiu na svoj mail) ale musíš ho tam priniesť osobne. Teraz ale predvolávajú každé 3 mesiace, teda ak si už absolvovala prvé dve-tri "návštevy". Info ti dá pani na úrade, prípadne ti do toho ich preukazu zapíše termín... 😉

Mozes ist kam chces. Len ak ti tety na urade dali termin kedy mas prist tak prist musis. Nemas ziadne obmedzenia.