icon

Môžem ísť počas PN na školenie v práci?

danushik
3. júl 2019

Som druhý týždeň PN, mám zlomenú ruku. V však práci máme školenie, ktoré sa nebude opakovať,fyzicky ho zvládnem a bez neho nemôžem pracovať. Nechcem ukončovať PN, kvôli dvom dňom a potom zasa všetko odznova. Ani neviem, či sa to so zlomeninou da. Vie niekto poradit, čo v takej situácii?

emmusska
3. júl 2019

@danushik dohodni sa so zamestnavatelom. Ci je nutne aby si bola a z coho bude pozostavat, Ja by som, ale nesla, keby dojde kontrola tak mas po chlebe.

ivkazba
3. júl 2019

@danushik jedine zrušiť PN. Inak porušíš liečebný rezim, ktorý si povinná dodržiavať počas PN. Aj zamestnávateľ ti nakoniec môže vytknúť že si bola v práci počas PN, prípadne nejaká dobrá duša ťa môže nahlásiť do SP.

alenah31
3. júl 2019

@danushik @ivkazba na podobné prípady sa obyčajne vybavuje priepustka - na deň školenia ti Dr. potvrdí výnimočnú celodennú vychádzku. Toto potvrdenie ti vydá písomne a pre prípad kontroly zo soc. poisťovne si ho založíš. Pokiaľ ho nebudeš potrebovať - nepríde ti kontrola založ si ho do karty (soc. poisťovňa si môže doklad vyžiadať aj spätne ak to niekto ohlási). Obyčajne sa takéto potvrdenia vydávajú kvôli pohrebom priameho príbuzného, prítomnosti na vlastnej svadbe a pod.

loginexistuje
3. júl 2019

urcite nie ani po dohode sonzamestnavatelom ako odovodnis termin skolenia ak si bola na pn natoto sa robia kontroly

danushik
autor
3. júl 2019

Ďakujem všetkým za odpoveď
@alenah31 vyskusam... dakujem... ozaj taka situacia... mam fyzicku pracu, preto nemozem pracovat so zlomeninou, no skolenie by som rada absolvovala... 🙏🏻

alenah31
3. júl 2019

@danushik u nás je to podobne - nadnárodná spoločnosť s opakovanými presne dátovo určenými školeniami - ak mám zamestnanca, ktorý je PN a školenie absolvovať musí zvyčajne ho vyzvem nech si skúsi vybaviť celodennú vychádzku - no pokiaľ to zdr. stav nedovoľuje vybavím mu školenie v inom termíne v inej pobočke našej spoločnosti keď je už späť v práci po PN.

svettii
3. júl 2019

Normálne si vybav tú celodennú vychádzku keby ti prišla kontrola a hotovo, v takých prípadoch by ti ju mali dať v pohode