Môžem ísť počas PN na školenie v práci?
Som druhý týždeň PN, mám zlomenú ruku. V však práci máme školenie, ktoré sa nebude opakovať,fyzicky ho zvládnem a bez neho nemôžem pracovať. Nechcem ukončovať PN, kvôli dvom dňom a potom zasa všetko odznova. Ani neviem, či sa to so zlomeninou da. Vie niekto poradit, čo v takej situácii?
@danushik @ivkazba na podobné prípady sa obyčajne vybavuje priepustka - na deň školenia ti Dr. potvrdí výnimočnú celodennú vychádzku. Toto potvrdenie ti vydá písomne a pre prípad kontroly zo soc. poisťovne si ho založíš. Pokiaľ ho nebudeš potrebovať - nepríde ti kontrola založ si ho do karty (soc. poisťovňa si môže doklad vyžiadať aj spätne ak to niekto ohlási). Obyčajne sa takéto potvrdenia vydávajú kvôli pohrebom priameho príbuzného, prítomnosti na vlastnej svadbe a pod.
urcite nie ani po dohode sonzamestnavatelom ako odovodnis termin skolenia ak si bola na pn natoto sa robia kontroly
@danushik u nás je to podobne - nadnárodná spoločnosť s opakovanými presne dátovo určenými školeniami - ak mám zamestnanca, ktorý je PN a školenie absolvovať musí zvyčajne ho vyzvem nech si skúsi vybaviť celodennú vychádzku - no pokiaľ to zdr. stav nedovoľuje vybavím mu školenie v inom termíne v inej pobočke našej spoločnosti keď je už späť v práci po PN.
Normálne si vybav tú celodennú vychádzku keby ti prišla kontrola a hotovo, v takých prípadoch by ti ju mali dať v pohode

@danushik dohodni sa so zamestnavatelom. Ci je nutne aby si bola a z coho bude pozostavat, Ja by som, ale nesla, keby dojde kontrola tak mas po chlebe.