icon

Môžem mať ako študentka dve brigády s plným počtom odpracovaných hodín?

emiiicek
9. apr 2026

Dobrý deň,

Som študentka VŠ, ktorá si popri škole privyrába brigádou. Rada by som si našla ešte jednu brigádu. Je možné mať dve brigády a súčasne ako študent v každej z týchto brigád odpracovať 80 hodín mesačne?
Viem, že výnimku z odvodov si viem uplatniť len v jednej brigáde. Len netuším, či zákonník práce nejako okliešťuje študenta v počte celkových hodín za všetky brigády mesačne.

Ďakujem za odpoveď. 😊

anonym_cdc0df
9. apr 2026

https://kariera.zoznam.sk/magazin/cl/100514/137...
je to síce starý článok, ale platí to stále, len sa zmenila suma ktorú môžeš zarobiť

anonym_5e9e20
9. apr 2026

To bude nejaka kvalitna skola😛

martul
9. apr 2026
@anonym_5e9e20

@anonym_5e9e20 a odpoveď na otázku?

anonym_87e26a
Autor odpoveď zmazal
lenka_da
9. apr 2026

@emiiicek cisto teoreticky mozes mat tolko dohod, kolko zvladnes. Ako uz vies, vynimku z odvodov a NČZD si mozes uplatnit len u jedneho, inak nemas obmezdenia.

emiiicek
autor
9. apr 2026
@lenka_da

@emiiicek cisto teoreticky mozes mat tolko dohod, kolko zvladnes. Ako uz vies, vynimku z odvodov a NČZD si mozes uplatnit len u jedneho, inak nemas obmezdenia.

@lenka_da ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂

anonym_aeba97
9. apr 2026
@anonym_5e9e20

@anonym_5e9e20 Nech sa ale nezabudne vzdať výživného od rodiča, keď má príjem, nech donekonečna nezdiera.

emiiicek
autor
9. apr 2026
@anonym_5e9e20

@anonym_5e9e20 Dobrý deň, ďakujem za Vašu reakciu, aj keď jej cieľom bolo len rypnúť si do študentky, dúfam, že vám to zlepšilo deň. 🙂 Ide o Farmaceutickú fakultu UK, preto si myslím, že škola je kvalitná dostatočne. Ak máte pochybnosti, kľudne sa vo voľnom čase dovzdelajte a prečítajte si o nej viac. Nie každý vysokoškolák trávi svoj voľný čas v baroch. Každý kto chce si na brigádu popri štúdiu čas nájde. Prajem všetko dobré.

emiiicek
autor
9. apr 2026
@anonym_aeba97

@anonym_5e9e20 Nech sa ale nezabudne vzdať výživného od rodiča, keď má príjem, nech donekonečna nezdiera.

@anonym_aeba97 Dobrý deň, ďakujem, že ste sa v tejto diskusii ,,relevantne” vyjadrili k problematike. Otázka na vás: Hovoríte vo Vašom komentári práve o sebe, či? 🙂 Keby ma dotujú rodičia, tak asi nepracujem popri škole toľko hodín. Skúste sa nad tým trošku zamyslieť a nabudúce rozmýšľajte pred tým než niečo na internete napíšete… aby ste sa nemuseli potom za takéto sprosté komentáre skrývať za anonyma. :D Pekný večer.

ghoul_
10. apr 2026

@emiiicek môžeš mať aj tpp aj viac brigad / skratenych uvazkov

anonym_0bce99
10. apr 2026
@emiiicek

@anonym_aeba97 Dobrý deň, ďakujem, že ste sa v tejto diskusii ,,relevantne” vyjadrili k problematike. Otázka na vás: Hovoríte vo Vašom komentári práve o sebe, či? 🙂 Keby ma dotujú rodičia, tak asi nepracujem popri škole toľko hodín. Skúste sa nad tým trošku zamyslieť a nabudúce rozmýšľajte pred tým než niečo na internete napíšete… aby ste sa nemuseli potom za takéto sprosté komentáre skrývať za anonyma. :D Pekný večer.

@emiiicek ja ti fandim, z pohladu personalisti to vyzerá dobre, keď student počas VS brigáduje (najmä, keď to nie je vyslovene praca upratovaca, ale aj ta by svedčala aspon o usilovnosti). Ja som mala strategiu v lete počas prazdnin zarobiť veľa a cez rok z toho zit. Popri skole som cez semester nestihala.

martul
11. apr 2026
@emiiicek

@emiiicek nevšímaj si tieto zakomplexované chuderky, čo v živote hov.. dokázali tak sa chodia sem ventilovať. Ja to fandím, mladá šikovná baba, čo študuje a pracuje, držím ti palce