icon

Multitasking - time management

31. mar 2026

Ahojte.
Dnes som bola v praci od 8.00 do 16.30, presunula som sa na nakup, prisla som domov, sadla za PC a od cca. pol siedmej som pracovala doteraz do deviatej. Najedla som sa popri robeni tabuliek a reportov, odlicila pri robeni prezentacie. Cez velku noc budem kazdy den robit aspon dve hodiny, lebo po VN ma caka velka prezentacia, kde musim najprv vyrobit asi 8 reportov, potom ich prepojit a potom cisla analyzovat a urobit grafy, vystupy a vyklad. Mám pocit, ze je toho na mna vela. Kazdy den v kalendari mam od rana do pol piatej zabookovany nejakou aktivitou - meetingy, cally, reporty, prezentacie apd. Asi by bolo fajn, ak by som si aj ja presuvala aktivity na ine dni, ale nemam kam a potom nestihnem ostatne tasky. Nerada som v strese a nerada mam nesplnene ulohy. Ludia z businessu, z podobnych roli, poradte mi, ako si manazujete cas, ako riesite multitasking? Ked popri vasich ulohach vam kazdy den vyvstane 10 - 15 ad hoc veci, ktore musite riesit?

anonym_390d6b
31. mar 2026

To sa takto dá žiť aj keď má žena deti?

anonym_64ba11
31. mar 2026

@anonym_autor toto keď niekto dáva a má ešte zdravý rozum, poprípade sa chce zlepšovať a nezufa. Klobúk dole , ja mám pocit , že takéto pracovné tempo , človek čochvíľa padne na hubu.
Na druhú stranu, obdivujem takých ľudí , čo to zvládajú a fakt sa v tom našli

anonym_6452ee
31. mar 2026

@anonym_autor Jedneho dna som si povedala dost. Tak zit nechcem a nebudem. Zacala som pracovat od-do a ani minutu naviac. Samozrejme praca sa kopila, ale sef o vsetkom vedel. A jedno stastie, ze som mala jeho podporu. Vedel, ze bud pride o schopneho cloveka a vsetko sa zruti alebo sa situacia bude riesit. Ano, jedneho dna to vsetko prasklo. Biznis mal penu okolo ust lebo nemal svoje cisla. Vsetok hnev sa obratil na mna, ale bola som pripravena na vypoved. Dnes mam kolegu 😉
Takto sa zit neda. Chces ochoriet? Ziadna praca za to neztoji. Drzim prst.

viestta
31. mar 2026

@anonym_autor ja len tolko, ze nenahraditelnych su plne cintoriny...

petamich
31. mar 2026

Focus time v kalendari a bez milosti ho dodrziavat.
Nie je vobec v poriadku fungovat, ze od 9-17 som na meetingoch a potom mam realne pracovat.

Takze si vyberam, ktorych meetingov sa zucastnim, na niektore ani nechodim a staci mi precitat si nejake summary, prioritizujem veci, z 10 adhoc veci je x nepodstatnych, ktore ak by som nechala vyhnit, nikto sa na ne ani nespyta, co ma hard deadline a je vyslovene na mne ma prioritu. No a v mojom pripade aj delegovat, zmierit sa s tym, ze niekto to sice spravi inak ako ja ale spravi, ak je to v dostatocnej kvalite a vcas. A ak toto nepomaha, idem za sefom, spisem ulohy na najblizsi tydzen a nech urci on co mam robit a co je priorita 🤷‍♀️. Hlavne sa nesnazim vsetko zvladnut a stihnut na ukor seba, rodiny, mentalneho zdravia. Ak je to mimoriadny vykyv lebo mame vela veci na odovzdanie, tak to akceptovat viem a par dni potiahnem, potom ale realne robim menej a vykompenzujem si to.

oriesocek
31. mar 2026

Ak je tej prace toľko, že sa nedá zvládnuť v rozumnom čase, tak to nie je tvoj problém… môžeš si hocijako riešiť tíme management, keď je veľa úloh. Ja som dlhé roky robila dá sa povedať 24/7, + rodina, deti… kým mi neodišla chrbtica, potom operácia a zrazu som už nemusela toľko robiť. Zmenila som prácu, áno za menej platenú, ale aj žijem, nie iba pracujem…,

anonym_d87af0
1. apr 2026

Ahoj, ja som tiez taka, proste praca...ale aj ma to bavi,... robim aj do noci este po praci. Vela krat si vravim, ze to musim zmenit, zacqt zit normalne, ale neda sa mi. Deti nemame....

melanta
1. apr 2026

Dôvod, prečo toľko pracuješ?
Dôvod toho, že neprijímaš iba úlohy, ktoré stíhaš vo svojej pracovnej dobe?

wiwi28
1. apr 2026

Waw obdivujem tvoje nasadenie. A to stíhaš aj rodinu popri tom? Ja mám skúsenosť, že z 10Ad hoc vecí, je naozaj súrnych možno tak 3. Ostatné ak odignorujem tak sa nič nestane a sami sa nejak vyrieši. Toto mi šetrí veľmi veľa času. Za daľšie sa mi nezdá správne, že v pracovnom čase stále riešiš nejaké cally, meetingy a pod. Potom by som sa spýtal nadriadeného kedy mám reálne vykonávať svoj job a či mi budú nadčasy preplatené.

anonym_e8d39a
1. apr 2026

Ja som musela prepnúť hlavu, a naučiť sa povedať nie. Ono je pekné že nemalo by sa tak, že je pracovná doba nejaká atď, ale realisticky v biznise jednoducho treba ľudí ktorí sú v tomto flexibilní, lebo všetko sa nedá ohraničiť do limitovaných hodín a meškanie má veľmi drahé následky. Ak je človek nastavený že pracovná doba je flexibilná lebo druh roboty si to proste vyžaduje, a je tak aj ocenená, nevidím v tom problém. Ale - flexibilita by mala byť obojsmerná, keď viem že budem na meetingoch do noci nebudem sa plašiť ráno zapínať laptop o 7mej, viem si ísť cez deň zabehať či na obed, či vyprať/upratať. Vždy mám odrobené viac ako mám na papieri, ale ak mám robiť 8.00-17.00 a viem že mám veci hocikedy do 20.00, neznamená to že každý deň nadrábam 3h, poposúvam si čas tak aby mi vyhovoval. Okrem toho, nie každú pozvánku na míting prijmem, často sa pýtam čo sa odomňa očakáva a podľa toho sa rozhodnem. Takisto ak nemám kedy niečo vtesnať, odmietnem task alebo poviem že ok, mám kapacitu to spraviť o 1-2-3 týždne, resp. ho viem vymeniť za iný na zozname ktorý bude potom odsunutý na neskôr.

kp7333
1. apr 2026

Ked som bola mlada a bezdetna, tiez som zila pracou. Po navrate z materskej som musela prehodnotit svoj pristup. Naucila som sa robit rychlejsie a efektivnejsie, chodim len na nevyhnutne cally, pracujem aj pocas callov (multitasking - odpisujem na maily, zbieham reporty a robim cinnosti, ktore nevyzaduju 100% sustredenie), prezentacie robim co najstrucnejsie, drzim sa pravidla max 3 vety ku kazdemu chartu. Eliminovala som zbytocne reporty a cinnosti, ktore nie su pre moju pracu a firmu nevyhnutne. A nevysedavam tolko na obede ci na kave s kolegami.

autor
1. apr 2026
@kp7333

Ked som bola mlada a bezdetna, tiez som zila pracou. Po navrate z materskej som musela prehodnotit svoj pristup. Naucila som sa robit rychlejsie a efektivnejsie, chodim len na nevyhnutne cally, pracujem aj pocas callov (multitasking - odpisujem na maily, zbieham reporty a robim cinnosti, ktore nevyzaduju 100% sustredenie), prezentacie robim co najstrucnejsie, drzim sa pravidla max 3 vety ku kazdemu chartu. Eliminovala som zbytocne reporty a cinnosti, ktore nie su pre moju pracu a firmu nevyhnutne. A nevysedavam tolko na obede ci na kave s kolegami.

@kp7333 cally mám one2one, tam sa musím sústrediť, venovať tomu človeku maximum svojej energie. Na každý call - 30-45 minút sa predtým pripravím. Takýchto callov nemám cez týždeň veľa je ich tak 8 cca. Mnoho je tých ad hoc callov, keď niečo človek potrebuje teraz riešiť a fixnúť. A strašne veľa príprav - prezentácie, štatistiky, reporty, analýzy, prognózy a na to potrebujem kľud, a to sa mi najlepšie robí po pracovnej dobe, kedy už ľudia nepíšu, nevolajú... zároveň som často v teréne a kopec času strávim v aute presúvaním sa z bodu A do bodu B, čiže to je pre mňa neproduktívny čas a potom veci dorábam.