Musím dať výpoveď dva mesiace vopred?
Vie mi niekto prosun poradit.rada by som odisla s prace.mam zmluvu do konca roka.vypoved by som musela dat 2mesiace vopred?alebo hocikedy?dakujem za rady
pokiaľ si v tej práci menej ako jeden rok tak výpovedná doba je jeden mesiac inak sú to dva mesiace. Výpoveď dohodou neexistuje, existuje len dohoda o ukončení prac. pomeru - tam záleží na tom či to šéf podpíše alebo nie nakoľko pri dohode je potrebný súhlas oboch strán.
Je to tak ako pise alenah31, bud sa obidve strany dohodnete a ukoncit mozes aj okamzite, alebo 2 mesiace od prveho dna nasledujuceho mesiaca ked si dorucila vypoved (ak si v praci viac ako 1 rok). Cize ak das vypoved 8.7., tak vypovedna doba august + september. Od 1.10. si volna.
Ak máš zmluvu do konca roka a k tomu dátumu chceš skončiť, nemusíš dávať výpoveď, stačí len informovať, že nechceš predĺžiť zmluvu. Ak chceš skončiť hneď, skús dohodu o ukončení pracovného pomeru (aby ťa zamestnávateľ pustil hneď), alebo výpoveď s výpovednou lehotou plynúcou od prvého dňa v mesiaci nasledujúcom po mesiaci, kedy si výpoveď dala - ak robíš menej ako rok, lehota je 1 mesiac, ako robíš viac ako rok, lehota je 2 mesiace.

Alebo sa dohodneš so zamestnávateľom a pôjdeš hneď, alebo výpoveď 2 mesačná....