Musím niečo podpísať po skúšobnej dobe, keď končím v práci?
Zmluvu mám na dobu určitú čiže od 2.septembra do 2.decembra. V práci ale chcem dat výpoveď a nepredlzit si zmluvu to uz šéfka vie, ale chcem sa uistit ci potrebujem niečo podpisovať alebo mi stačí len zmluvu priniesť na úrad prace, kde chcem ísť pokial si niečo nenájdem samozrejme. V tejto robote som veľmi nespokojna, ale to uz druha vec..chce mi dokonca strhnut z vyplaty cestu a listok na skolenie co je slusna sumicka..nedava stravne listky.. vyplata nacas nehrozi atd. .sekla som sa. Budem hľadať niečo ine..a teraz mi ona tvrdí, ze podpiseme niečo s dohodou, čo myslím ze je hlúposť, nie? Nestaci nic nepodpisat? ci? Ďakujem krásne za odpovede.
Stravne ti davat musi ak mas zmluvu na vuac ako 6 hod denne. To jevtak na inspekciu. Ziadaj od nej pisomne vyplatenie stravneho za to obdobie. My sme ukoncovali papierom aj zmluvy na dobu urcitu, ale nie je to potrebne. Co sa tyka odchodu skor bez dohody to je mozne v skusobnej dobe a staci to pisomne ohladit. Na urad okrem zmluvy bude treba aj doklad o ukonceni- nosia zapocet rokov, neviem ci je to povinne alee v kuse ma s tym nahanaju ze tteba na urad a hned a nebudu cakat do vyplaty 🙂) ja nechapem niektorych zamestnavatelov.
Ak máš uzatvorenú pracovnú zmluvu na dobu určitú, uplynutím tejto doby sa tvoj pracovný pomer končí. Nepotrebuješ nič podpisovať. A nemôže ťa k tomu tvoj zamestnávateľ nútiť. Na stravné máš podľa Zákonníka práce nárok, rovnako ak si v súlade so zákonom abdolvovala pracovnú cestu, nemá zamestnávateľ nárok požadovať od teba za ňu náhradu. Ak ťa bude tlačiť k takýmto čudesným veciam, obráť sa na inšpekciu práce, prípadne týmto svojmu zamestnávateľovi pohroz.

Ahoj, no to vyzera na pekne divneho zamestnavatela.
trosku nerozumiem co chces presne urobit, kedze 2.12. je za rohom. chces dat vypoved este skor, cize neprist tento tyzden? to by si potrebovala nejake skoncenie PP v skusobnej dobe.
ak vsak chces nepokracovat po 2.12. - tak nepotrebujes podpisovat nic, proste PP skoncil uplynutim doby na ktoru bol dohodnut. na upsvar ti staci priniest danu zmluvu.
a este by som zvazila ci sa nesudit - lebo ak nie si dohodar - tak stravenky su zo zakona, tak isto preplatenie cestovneho na ktore ta zamestnavatel poslal a pod. ale zase asi to nestoji za to.
Drzim palce aby si nasla nieco dobre.