icon

Mzdová účtovníčka - pohovor

13. apr 2021

Dobry den,
prosim o radu, doslova zo dna na den nam vypadla mzdova uctovnicka a zaroven personalistka vo firme (50 zamestancov, pracovala tam 20 rokov). PN bude dlhodoba, musim rychlo najst nahradu. O problematike miezd nemam ani potuchy, dostala som od majitela ulohu zavolat prihlasenu kandidatku na pohovor, som len asistentka. Samozrejme, vseobecne otazky sa viem pytat, zivotopis ma dobry, prax cez 6rokov - ale neviem ziadne otazky z odbornej oblasti na overenie jej odbornosti. Nemate prosim okruh alebo navrh na temu, ktoru by som mohla prebrat na pohovore ? Velmi pekne dakujem za radu.

tncka
•
13. apr 2021

No nic ja by som ju vzala,ak tvrdi ze ma 6r.praxe tak sadne,ocekuje program a fici😅do 3m.sa s nou mozes rozlucit v skus.dobe ak nebude vyhovovat. Hlavne by ma zaujimalo ci vie komunikovat s poistovnami elektronicky,kedze je to povinne. Ja som kedysi robila mzdarku a vtedy sa este vsetky tlaciva posielali postou😅 Teraz je to take "zaujimavejsie"komunikovat cez PC😅

c_est_la_vie
•
13. apr 2021

My sme sa pytali napr na zmeny v zákonníku od posledného roku ( ale to bolo 2020)- tam uvidíš či sa vzdeláva, alebo je to " teta účtovníčka" ( minulý rok bola napr zmena v prispevku na sport dietata, nároku na dovolebku ľuďom s dieťaťom pod 35...). S akým systemom pracovala ( prípadne či má skúsenosti i s migraciou na iný system). Kolko miezd mala na starosti. Kolkymi rocnymi zuctovaniami si presla.
Či im systém automaticky preklapal dochádzku alebo ručne nahadzovala.
Za mna je naj zavolat pôvodnej mzdarke/ jej nadriadenému čo ju čaká ( nech jej tiež vieš niečo povedať o práci).

c_est_la_vie
•
13. apr 2021

Ešte ma napada- či má skúsenosti aj s personalistikou ( personalistka a mzdárka sa často v malých firmách prelínajú, vo väčších zastupujú. A čo z personalistiky robila ( nové zmluvy, ukoncovanie pracovných pomerov). Ale ako hovorím, veľmi záleží ako funguje vaša firma. Keď neplánujete migráciu systému tak nepotrebuje mat takú skúsenosť a pod.

lenka_da
•
14. apr 2021

s tými otázkami by ti najlepšie pomohla vaša mzdárka, ktorá išla na PN. Ona vie najlepšie, ktoré prípady sa u vás vyskytujú, napr. zrážky, exekúcie, DDS, materská, vyrovnanie preplatkov/nedoplatkov zdravotného poistenia, príspevok na rekreáciu, finančný príspevok na stravu, dodatková dovolenka, iné mzdové výhody podľa kolektívnej zmluvy atď.

autor
•
14. apr 2021

Velmi pekne dakujem, moc ste mi pomohli. Zial sucasna mzdarka nie je v dobrom stave, nemam sa od coho odrazit. Nastupkyna to bude mat tazke... vazim si pomoc

rikarika
•
14. apr 2021

Ja som uctarka, mzdy dlhsie nerobim, ale na pohovore sa bezne dava vyratat mzda. Jednoduchy priklad napr. mesacna hruba mzda 1000 eur alebo hodinovka 5 eur + nejake nadcasy, pnka, praca vo sviatok....vyratat aj s odvodmi kam...+ by mala nieco vediet z personalistiky, prip. ak treba anglicky povedat nieco o svojej praci. A mal by to niekto vyhodnotit, kto tomu rozumie. Mozno skuste najst cez personalnu ag.

karolinakr
•
16. apr 2021

Normalne kamoš robil test z prikladov učta dajme tomu 20 otazok akoby zaučtoval jednotlive položky bolo tam 10 kandidatov, mal najlepšie vysledky na zaklade toho ho vzali