icon

Najlepší postup pri výpovedi v skúšobnej dobe

mojvlk
Dnes o 13:53

Dobrý deň som v skúšobnej dobe a mám lepšiu ponuku aj platovo aj časovo. Nástup do novej práce má byť 4.5.2026. v tej aktuálnej ešte som a rozmýšľam ako to urobiť ukončiť to:
* k 30.4.2025 ... Čo potom od 1.5.2026 do 3.5.2026 - evidovať sa nebudem mať kedy, budem samoplatca?
* k inému dátumu akému môžem podať k 3.5. s tým to oznámim 4.5.2026, príde mi to také vypočítavé

Ak teda by som ešte 1.5.2026 bola v starom zamestnaní museli by mi zaplatiť sviatok ... Ako to bude s nezdaniteľnú časťou uplatní mi ju prvý zamestnávateľ a celý máj mi potom nový zamestnávateľ bude daniť.

Ako by to teda pre mňa bolo najideálnejšie? Ďakujem za radu 💗

anonym_970e3f
Dnes o 13:56

Ukoncit k 30.4 a tie 3 dni si zaplatit ZP, bolo by to korektne.

melanta
Dnes o 13:58

Ja doplním, hoci sa na to nepýtaš, že zamestnávateľovi nebudeš dávať výpoveď. Dáš mu oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe.

anonym_b15f71
Dnes o 13:59

na urad zbytocne, tych par dni si zaplat na ZP ako samoplatca.

mojvlk
autor
Dnes o 14:17

@mojvlk ďakujem všetkým za radu a čo sa týka sociálnej poisťovne tam nevzniká žiadna povinnosť?

anonym_f524b5
Dnes o 14:26

Načo si to komplikovať? Ak si stále aj máji v skúšobnej dobe, tak oznámiš 3.5 zamestnávateľovi že u neho končíš v skúšobnej dobe bez udania dôvodu a ideš domov. 4.5 nastúpiš v novej práci ..

katkaseiner
Dnes o 14:39
@anonym_f524b5

Načo si to komplikovať? Ak si stále aj máji v skúšobnej dobe, tak oznámiš 3.5 zamestnávateľovi že u neho končíš v skúšobnej dobe bez udania dôvodu a ideš domov. 4.5 nastúpiš v novej práci ..

@anonym_f524b5 tiez by som to tak riesila.

mojvlk
autor
Dnes o 15:07
@anonym_f524b5

@anonym_f524b5 3.5. je nedeľa a hlavne mi ide skôr o aj o tu nezdaniteľnú časť, radšej sa mi asi oplatí si tri dni zaplatiť ako na daniach čakať do roka na vrátenie, a mať zaplatený jeden sviatok ten už oželiem