icon

Najlepší postup pri výpovedi v skúšobnej dobe

mojvlk
27. apr 2026

Dobrý deň som v skúšobnej dobe a mám lepšiu ponuku aj platovo aj časovo. Nástup do novej práce má byť 4.5.2026. v tej aktuálnej ešte som a rozmýšľam ako to urobiť ukončiť to:
* k 30.4.2025 ... Čo potom od 1.5.2026 do 3.5.2026 - evidovať sa nebudem mať kedy, budem samoplatca?
* k inému dátumu akému môžem podať k 3.5. s tým to oznámim 4.5.2026, príde mi to také vypočítavé

Ak teda by som ešte 1.5.2026 bola v starom zamestnaní museli by mi zaplatiť sviatok ... Ako to bude s nezdaniteľnú časťou uplatní mi ju prvý zamestnávateľ a celý máj mi potom nový zamestnávateľ bude daniť.

Ako by to teda pre mňa bolo najideálnejšie? Ďakujem za radu 💗

anonym_970e3f
27. apr 2026

Ukoncit k 30.4 a tie 3 dni si zaplatit ZP, bolo by to korektne.

melanta
27. apr 2026

Ja doplním, hoci sa na to nepýtaš, že zamestnávateľovi nebudeš dávať výpoveď. Dáš mu oznámenie o ukončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe.

anonym_b15f71
27. apr 2026

na urad zbytocne, tych par dni si zaplat na ZP ako samoplatca.

mojvlk
autor
27. apr 2026

@mojvlk ďakujem všetkým za radu a čo sa týka sociálnej poisťovne tam nevzniká žiadna povinnosť?

anonym_f524b5
27. apr 2026

Načo si to komplikovať? Ak si stále aj máji v skúšobnej dobe, tak oznámiš 3.5 zamestnávateľovi že u neho končíš v skúšobnej dobe bez udania dôvodu a ideš domov. 4.5 nastúpiš v novej práci ..

katkaseiner
27. apr 2026
@anonym_f524b5

Načo si to komplikovať? Ak si stále aj máji v skúšobnej dobe, tak oznámiš 3.5 zamestnávateľovi že u neho končíš v skúšobnej dobe bez udania dôvodu a ideš domov. 4.5 nastúpiš v novej práci ..

@anonym_f524b5 tiez by som to tak riesila.

mojvlk
autor
27. apr 2026
@anonym_f524b5

@anonym_f524b5 3.5. je nedeľa a hlavne mi ide skôr o aj o tu nezdaniteľnú časť, radšej sa mi asi oplatí si tri dni zaplatiť ako na daniach čakať do roka na vrátenie, a mať zaplatený jeden sviatok ten už oželiem

anonym_4c205b
27. apr 2026
@mojvlk

@anonym_f524b5 3.5. je nedeľa a hlavne mi ide skôr o aj o tu nezdaniteľnú časť, radšej sa mi asi oplatí si tri dni zaplatiť ako na daniach čakať do roka na vrátenie, a mať zaplatený jeden sviatok ten už oželiem

@mojvlk čo tu splietaš nezdaniteľnú časť. Však za máj prakticky ani dane moc nebudeš mať.
Keď ti ide len o to, daj si teraz od 1.5. zrušiť nčzd u terajšieho zamestnávateľa a od mája si požiadaš u nového.
Moc to komplikuješ, aj to platenie ZP. To ti nevadí? To čo píšeš, nemá logiku. 3.5. Koniec PP a 4.5. nový PP .

anonym_f524b5
27. apr 2026

… a inak ten nový zamestnávateľ Ťa prečo berie až od 4.5? Aby Ti nemusel platit sviatok a víkend? To je pekne vypočítavé .. Ak si tu chcela kalkulovať s daňami a podobne, mala si trvať na začatí PP od 1.5 ..

seweranka
27. apr 2026
@mojvlk

@mojvlk ďakujem všetkým za radu a čo sa týka sociálnej poisťovne tam nevzniká žiadna povinnosť?

@mojvlk do sociálnej neplatíš nič, je to dobrovoľné pokiaľ si nezamestnaný len sa to ráta do dôchodku ako neodrobené pokiaľ to nedoložíš započtovím listom

emjee
27. apr 2026

Len doplnim - ak nastupis az 4.5 tak za maj nemas narok na dovolenku.

mojvlk
autor
27. apr 2026
@anonym_f524b5

… a inak ten nový zamestnávateľ Ťa prečo berie až od 4.5? Aby Ti nemusel platit sviatok a víkend? To je pekne vypočítavé .. Ak si tu chcela kalkulovať s daňami a podobne, mala si trvať na začatí PP od 1.5 ..

@anonym_f524b5 u nich je nástupný deň v pondelok aj keby bolo 30.4. v pondelok tak nastúpim posledného a nie od prvého ...bohužiaľ to tak vyšlo