Nárok na dovolenku počas koronavírusu.
Mamičky odborníčky v tejto oblasti rada by som sa spýtala, aj keď chápem, že sa pýta veľa mamičiek na túto otázku, aký mám nárok na dovolenku. Lenže teraz je krízová situácia kvôli nešťastnému koronavírusu a riaditeľka ma samozrejme núti do čerpania dovolenky. K 30.03. mám nastúpiť do práce po 3 rokoch čerpania najprv MD potom RD. Medzitým som ale pracovala od 1.3.2018 do 30.9.2018 v inom zariadení na čiastočný úväzok. Na Materskú som nastupovala zhruba okolo 15.02.2017. V práci uvádzajú, že mám 17 dní dovolenky. Nezdá sa mi to to, keďže som dovolenku od začiatku roka 2017 nečerpala. Ďakujem za rady.
Mamičky poraďte! Ak musím byt s detmi v karanténe nakoľko muž dochádzal do roboty denne do Rakúska tak si musím vybavit OČR alebo pn ? Ja som zamestnaná a zamestnávateľ mi povedal aby som ostala doma.
@audik21 Mas povinnu karantenu, takze zavolat lekarovi, vypise ti PN z dovodu karanteny. V tlacive na PN su kolonky: choroba, uraz, karantenne opatrenie.
Pokial su ale deti skolko/skolopovinne a maju skolu/skolku zatvorenu, tak mozes cerpat OCR.
Doma mas ostat aj bez toho aby ti to povedal zamestnavatel.
Chcem sa este spýtať či mám nárok na OČR pre synčeka aj napriek tomu, že nechodí ešte do škôlky a nástup má až od septembra. Lenže ja mám mať nástup do práce od 30.3. a mala som mať dohodnuté súkromné jasle na 3 mesiace.
Ja by som tiež povedala, že v tejto chvíli ešte teda žiadny nárok na dovolenku nemáš. chcelo by to nejakej personalistky sa skôr opýtať

@beatrix85 Zamestnavatel ti moze nariadit cerpanie dovolenky minimalne 14 dni vopred.