Nárok na dovolenku počas materskej a rodičovskej

nikina17
21. okt 2014

Baby neviete ako to je s narokom na dovolenku pocas MD a RD.
Ja som nastupila na MD 11/2011 (minula som si celu dovolenku pred nastupom na MD) a po skonceni MD som presla na RD (samozrejme som to zamestnavatelovi dostatocne vcas pisomne oznamila.) No priamo z RD som presla opat na MD (kedze som mala retazovy porod) na dalsiu MD som nastupovala 08/2013 a po jej ukonecni som stale na RD.
S manzelom pracujeme v rovnakej praci (sem tam mi priniesol vyplatne pasky od zamestnavatela, ten mu ich vsak nedaval pravidelne). Poziadala som ho, nech skoci za mzdarkou a zisti kolko mam dovolenky. Na papieriku mi doniesol vraj mam narok na 37,5 dna (to bolo cca pred nejakymi 3 mesiacmi).
Pozerala som vsak tie vyplatne pasky co mi doniesol a tam mam len 25 dni. A na niektorych som mala napisane aj cerpanie dovolenky 6,5 dna pricom v tej dobe som bola na materskej a nemohla som teda cerpat dovolenku. Do dnesneho dna mi nebolo ani nic uhradene. Ako je to s dovolenkou pocas tej prvej MD a RD - nemohla mi prepadnut kedze som nastupovala opat s druhym dietatom na MD a RD? Nemali mi tu dovolenku preplatit? Alebo mi ju automaticky presunuli???? Mam v tom totalny chaos, nerada by som o nu prisla. Viete niekto poradit?

zalka
21. okt 2014

@nikina17 dovolenka neprepadla, a vznikol ti nárok na dovolenku v roku 2012 krátenú o dni na RD, tiež dovolenka za rok 2013 krátená o dni na RD, a tiež dovolenka za rok 2014 krátená o dni na RD ... bez presných dátumov začiatku konca MD, len takáto odpoved je možná.
A dovolenka sa ti presúva až na koniec RD kedy ju môžeš vyčerpať alebo v prípade skončenia PP ti bude preplatená napr.

nikina17
autor
21. okt 2014

@zalka dakujem velmi pekne 🙂 teraz presne z hlavy neviem tie datumy, ale tak aj tato odpoved ma velmi potesila. Skocim asi este za mzdarkou a opytam sa jej, preco je to tak na tych vypl. paskach, mozno ide prave o to kratenie a nie cerpanie a nech mi rovno aj povie, ze na kolko dni mam narok, aby som potom pri skoneceni RD vedela. Dakuje za odpoved 🙂

nikina17
autor
21. okt 2014

@zalka hlavne, ze mi ta dovolenka neprepadla, len toho som sa bala 🙂

zalka
21. okt 2014

@nikina17 neprepadla .. ak napíšeš presné dátumy neni problém vyrátať počet dní dovolenky

nikina17
autor
21. okt 2014

@zalka ok, ak ta to nebude obtazovat a bude sa ti chciet na to pozriet, budem rada. Napisem ti to IP, ale asi az podvecer ked budu detvaciky hajat, lebo teraz by som to asi v klude nepozrela. Velmi pekne dakujem 🙂

zalka
21. okt 2014

@nikina17 rado sa stalo