Nárok na dovolenku počas skúšobnej doby
Prosim Vas, viete niekto poradit?1.10 nastupujem do novej prace, mala by som mat asi narok na 6 dni dovci ak som dobre pocitala. Kedy si ju mam vycerpat ak som vlaszne do konca roka v skusobnej dobe? Dakujem
Po súhlase s nadriadeným môžeš čerpať aj počas skúšobnej doby. Ja som nastupovala 15.11 a riadne som čerpala dovolenku medzi sviatkami.
Dohodni sa s nadriadenym. Ja som nastupila 1.6. a hned 14.7. som mala 2 tyzdne volna - to bola ale uz zaplatena dovolenka pol roka, pri pohovore s tym bol ok
Budes si ju cerpat medzi sviatkami,tak ako ostatni,kedze zvycajne vo firmach byva vtedy celozavodna.
U nas je celozavodna a bezne sa to pouzije prave tam,ak je menej dni tak sa pouzije uz z novej dovolenky.
@anonym_autor ak ti zamestnávateľ vyhovie (reálne máš nárok na čerpanie dovolenky až po odpracovaní 60 dní), môžeš ju čerpať ešte tento rok. V opačnom prípade sa ti presunie do roku 2026.
@anonym_587cdc ako vážne? Na základe akého §?Skúšobná doba sa predlžuje o PN, nie o dovolenku. Pretože zákon hovorí, že skúšobná doba sa predlžuje o prekážky na strane zamestnanca. A to je PN. Ale dovolenka nie je prekážka na strane zamestnanca.
Takže skús neposkytovať nesprávne a zavádzajúce informácie.

@anonym_autor ak ti v práci dovolia, tak môžeš mať dovolenku aj počas skúšobnej doby 🙂. Zákon to nijak nezakazuje.