icon

Návrat do práce po dvoch rokoch na rodičovskej dovolenke

foolie
1. feb 2016

Prosim o radu ako napisat ziadost zamestnavatelovi ak sa chcem predcasne vratit do prace t.j. po dvoch rokoch ako ju mam formulovat a co ma obsahovat ake udaje dakujem

tutubi
1. feb 2016

Forma a údaje nie sú nejako stanovené, v zákone je o tom len jedna veta
http://www.zakonypreludi.sk/zz/2001-311 - je to paragraf 166, odsek 3
Ja som písala, že by som rada informovala, že vtedy a vtedy končím rodičovskú dovolenku a od konkrétneho dátumu nastupujem späť do práce. Pridala som tam, že termín som si dohodla so šéfom, lebo mi bolo trochu hlúpe ich len informovať 🙂.

foolie
autor
1. feb 2016

@tutubi dakujem lenze mne konci rodicovska 11.2.2017 a nastupit chcem uz 1.3.2016

macamac
1. feb 2016

@foolie tak máš najvyšší čas
cca mesiac pred nástupom by mal byť zamestnávateľ najlepšie písomne oboznámený s tvojim nástupom

zuz02
1. feb 2016

To nevadi, ze ti konci rodicovska az o rok. Nikde nie je napisane, ze musis byt doma s dietatom. To je len max.cas, co ti stat prispieva na rodicovsky. Takze ak sa potrebujes vratit do prace z akehokolvek dovodu, tak mozes. Len si to v prvom rade musis dohodnut so zamestnavatelom. A pisomne preto, aby si ty mala doklad o tom, ze si ho informovala.

mimik79
1. feb 2016

@foolie asi by som najskor telefonicky alebo osobne sa porozpravala o tom ze sa chces vratit, ten papier je uz len taka formalita, hoci mne to ani nebolo treba, len som sa dohodla ze kedy by som chcela nastupit, tiez to bolo este pred ukoncenim rodicovskeho

tutubi
1. feb 2016

@foolie To nevadí, hlavne aby si bola dohodnutá so zamestnávateľom, že sa plánuješ vrátiť a aby mal pre teba prácu a miesto, na ktoré môžeš od 1.3.2016 nastúpiť. To písomné oznámenie prikazuje zákon, ale je to na dohode teba a zamestnávateľa.

foolie
autor
1. feb 2016

@mimik79 volala som už som sa dohodla nakoniec som to napísala že oznamujem a zaroveň žiadam o nástup do práce z RD dňa 1.3.2016 🙂

foolie
autor
1. feb 2016

@macamac už som sa dohodla aj dnes som poslala papier 🙂 a Ďakujem