Negatívne postoje k zamestnaniam: Prečo sme takí kritickí?
Preco ste negativny v otazkach o zamestnani?
Vzdy ked sa riesi nejake zamestnanie, tak same negativne odpovede. Preco? Ved tam pracujete. Napriklad predavacky beru ako podradne, ale plus, ze maju zlavu na tovar nenapise nikto.
Ucitelky ako sa zle spravaju rodicia, ale maju dovolenku navyse.
Casnicky ze su vnimane ako nevzdelane, ale maju tringelty.
Kucharky ako pracuju v teple, ale maju vysoke platy.
Pokracovat by som mohla aj dalej.
To co su za zvasty toto...pomoc. Nepi tolko. Naozaj.
Je to sposob manipulacie aby si nevyzerala ze nieco mas nezasluzene. Najvacsi dovod pre rozhorcenie je ked ma niekto nezasluzenu vyhodu
@anonym_autor v akých obchodoch majú predavačky zľavy? Kde majú kuchárky vysoké platy? Konkretizuj
@anonym_autor veľmi divne píšeš, čo má napr.vzdelanosť čašníčky spoločné s tringeltami? Alebo predavačky, že podradnosť a zľava na tovar???
Odhliadnuc od toho , vieš toho dosť málo o iných zamestnaniach.
@anonym_autor v akých obchodoch majú predavačky zľavy? Kde majú kuchárky vysoké platy? Konkretizuj
@anonym_911c9d Sa nedockas, to pisala nejaka unudena skolacka, co este v zivote ani euro nezarobila. Zlatanina roka. Na smiech.
Tiež neviem v ktorom obchode majú predavačky zľavy, známa robí vedúcu v obchode a nemá zľavu žiadnu. Ani keď robí odpis potravín nesmie si vziať žiaden tovar po záruke skonzumovať inak vyhadzov 😅 ja som zdravotníčka a v práci ma nútili ostávať dlho aj po skončení pracovnej doby.. sedieť a dvíhať telefóny alebo si nájsť robotu, už som musela aj upratovať žeby upratovačka ktorá je zato platená nemusela chodiť 🤦
Kde je dobrá robota a podmienky, že sa ňou môžem pochváliť ? Momentálne po materskej idem upratovať vchody, kašlem celé zdravotníctvo.
To nie je negativita, každý ti povie akurát tak pravdu ako je tam na prd. Robota by ešte bola ok, plat sa dá niekde dohodnúť ale tí zamestnávatelia čo požrali celú múdrosť sveta čo ťa mäkkú za ho.no a čakajú, že nebudeš mať ani svoj život ale budeš žiť len tým čo ti dajú robiť.. osobná skúsenosť z 3 zamestnaní samozrejme
známy dal výpoveď v automobilke. po 18r. Už nevládal ťahať roky 3zmeny. Odrazilo sa mu to na zdraví.
Pretoze,svoju pracu nemaju radi,je malo ludi,co ma pracu ako oddych,relax a na vypnutie hlavy a zaroven je spokojny s platom.
@anonym_autor baví ma, ako si ľudia predstavujú ľahko prácu influencerov. Ani za milión by som ju nechcela robiť.
@anonym_autor nadpis nekoreluje tému a diskusiu. Ja vnímam negatívne názory na povolanie hlavne od celkovo primitívnej spoločnosti a spoločenskej nálady. Predavačka, upratovačka, kuchárka=podradná práca a chudera. Kaderníčka, kozmetička, manikérka= nízko inteligentná baba, murár, stavbár, elektrikár =hlupák, nízko inteligentný, bez rozhľadu a kultúry, nevzdelanec. Doktor, právnik, veteriná, zubár r=to je pojem a niekto. 😃
Fakt primitívne myslenie. Aj minule som sa tak dočítal tu v diskusii, že murár určite nečíta a nechodí do divadla
@anonym_autor baví ma, ako si ľudia predstavujú ľahko prácu influencerov. Ani za milión by som ju nechcela robiť.
@anonym_bcb081 ja by som napríklad nerobil herectvo. Každý na nich nadáva, že cirkusanti a 💩 robia. Ja si myslím, že je to drina, učenie textov, hranie rolí a emócií
@anonym_autor nadpis nekoreluje tému a diskusiu. Ja vnímam negatívne názory na povolanie hlavne od celkovo primitívnej spoločnosti a spoločenskej nálady. Predavačka, upratovačka, kuchárka=podradná práca a chudera. Kaderníčka, kozmetička, manikérka= nízko inteligentná baba, murár, stavbár, elektrikár =hlupák, nízko inteligentný, bez rozhľadu a kultúry, nevzdelanec. Doktor, právnik, veteriná, zubár r=to je pojem a niekto. 😃
Fakt primitívne myslenie. Aj minule som sa tak dočítal tu v diskusii, že murár určite nečíta a nechodí do divadla
@anonym_1029c6 to ako si rozpísala pre a proti je dosť primitívne a scestné. Neviem kto dnes takto už zmýšľa keď pomaly všetci sú vysokoškoláci a murár sa vyvažuje dnes zlatom. Ženy si kaderníčky veľmi považujú a nepoznám jednu hlúpu. Kuchárky boli a vždy budú panie kuchárky a čašníčky - kto tak nezačínal? Každý sme boli radi ak sme si takto mohli privyrobiť a veľa ľudí vie aká je to náročná práca.
Upratovačky a predavačky sú dnes vychytané džoby pre vyhoretých funkcionárov s titulmi. No a s elektrikárom si už úplne zabila. Nepoznám jedného človeka okrem teba, ktorý by tvrdil že môžu byť hlúpi. Toto čo tu predostieraš je čisto tvoja optika sveta možno z rokov 1960-1980. Dnešný svet je iný a prím hrajú podľa mňa práve tí ktorých si označila za podradných (remeslá a manuálne pracujúci) .
@anonym_1029c6 to ako si rozpísala pre a proti je dosť primitívne a scestné. Neviem kto dnes takto už zmýšľa keď pomaly všetci sú vysokoškoláci a murár sa vyvažuje dnes zlatom. Ženy si kaderníčky veľmi považujú a nepoznám jednu hlúpu. Kuchárky boli a vždy budú panie kuchárky a čašníčky - kto tak nezačínal? Každý sme boli radi ak sme si takto mohli privyrobiť a veľa ľudí vie aká je to náročná práca.
Upratovačky a predavačky sú dnes vychytané džoby pre vyhoretých funkcionárov s titulmi. No a s elektrikárom si už úplne zabila. Nepoznám jedného človeka okrem teba, ktorý by tvrdil že môžu byť hlúpi. Toto čo tu predostieraš je čisto tvoja optika sveta možno z rokov 1960-1980. Dnešný svet je iný a prím hrajú podľa mňa práve tí ktorých si označila za podradných (remeslá a manuálne pracujúci) .
@anonym_bcb081 máš problém čítať s porozumením?Ja to netvrdím, píšem, že tak to vnímam v spoločnosti a od okolia 🤦 Aj tu na koni
@anonym_bcb081 máš problém čítať s porozumením?Ja to netvrdím, píšem, že tak to vnímam v spoločnosti a od okolia 🤦 Aj tu na koni
@anonym_1029c6 nestretla som sa s takým vnímaním.
@anonym_1029c6 nestretla som sa s takým vnímaním.
@anonym_bcb081 ja som sa stretol. Ale nechápem, že si ma oslovila v diskusii s tým, že píšem scestne a primitívne. Nikde to netvrdím, že ja mám takéto názory na zamestnanie🤦 Práveže tvrdím, že to len primitív má takéto názory
@anonym_autor lebo zlava na tovar, prazdniny, tringelty atd. nevyvazia to co ta praca s nizkym platom obnasa. Ved logicky. Ak by tie profesie boli atraktivne tak by sa o nich ludia bili a pochvalovali si ich. A nemali ich len ako poslednu moznost. Ved ktory rodic sniva o tom ze z jeho dietata bude pradavac, ucitel alebo casnik? Takeho nepoznam.
@anonym_1029c6 presne, jeden zubar u nas v meste, same 3-4 na zakladnej, ale otecko mu vybavil skolu, tak ju nejako dochodil :D a poznam tak inteligentnych muzov s prehladom a spickovymi jazykmi bez vysokej skoly a robia dakde vvzahranici na stavbach :D
@anonym_1029c6 presne, jeden zubar u nas v meste, same 3-4 na zakladnej, ale otecko mu vybavil skolu, tak ju nejako dochodil :D a poznam tak inteligentnych muzov s prehladom a spickovymi jazykmi bez vysokej skoly a robia dakde vvzahranici na stavbach :D
@anonym_8616a3 ja som tu nedávno čítal, že je nemožné aby bol robotník zdatný napríklad v jazykoch, umení alebo znalostiach histórie. Ževraj nerobme si ilúzie o inteligencii robotníka 🤦 Kamarát bol robotník viac ako 25 rokov, precestoval celý svet, ovláda angličtinu, nemčinu, arabštinu, ruštinu a taliančinu. Mohol by písať cestopisy. Fakt len primitív môže takto posudzovať ľudí
Ľudia jednoducho radi hodnotia iných. Poukazujú na ich nedostatky a kritizujú ich, aby sa sami cítili lepšie.
ja by som povedala, ze z casti za to mozu napriklad retazce.. neviem ako u Vas ale u nas co velky retazec,.. ci Kaufland, Lidl, Billa.. co sedi za tou pokladnou.. co clovek to tragedia - to su normalne ludia s postihnutím.. skor mentálnym.. strasne dlho im to trva, nevedia ratat, vyjadrovat sa... alebo potom dochodcovia, ktori by uz rozhodne pracovat nemali..tato vzorka robi vizitku takmer vsetkym predavacom.. No a casnicka.. ja vnimam casnicku ako mladu babu/chalana bez vzdelania.. nie nie su hlupi ale nemaju vzdelanie.. a kazdy jeden na tu pracu kyda.. preco maju podmienky ako maju.. co sa týka kuchárkov.. tak tam sa s tymto nestretávam, ak vsak ide o pomocnú kuchárku, alebo silu v kuchyni to je uz ina kava.. proste je to tak, taketo prace nerobia mozgoví atleti.. ine je opravar, robotnik, mechanik, elektrikár, stavbár.. to su ludia, ktorí maju uznanie, a musia rozmyslat.. ale s takými sa moc v obchode nestretnete...
ja by som povedala, ze z casti za to mozu napriklad retazce.. neviem ako u Vas ale u nas co velky retazec,.. ci Kaufland, Lidl, Billa.. co sedi za tou pokladnou.. co clovek to tragedia - to su normalne ludia s postihnutím.. skor mentálnym.. strasne dlho im to trva, nevedia ratat, vyjadrovat sa... alebo potom dochodcovia, ktori by uz rozhodne pracovat nemali..tato vzorka robi vizitku takmer vsetkym predavacom.. No a casnicka.. ja vnimam casnicku ako mladu babu/chalana bez vzdelania.. nie nie su hlupi ale nemaju vzdelanie.. a kazdy jeden na tu pracu kyda.. preco maju podmienky ako maju.. co sa týka kuchárkov.. tak tam sa s tymto nestretávam, ak vsak ide o pomocnú kuchárku, alebo silu v kuchyni to je uz ina kava.. proste je to tak, taketo prace nerobia mozgoví atleti.. ine je opravar, robotnik, mechanik, elektrikár, stavbár.. to su ludia, ktorí maju uznanie, a musia rozmyslat.. ale s takými sa moc v obchode nestretnete...
@anonym_b27b4b u nás v Kaufl. ani v Lidli vôbec nesedia za pokladňou dôchodci, alebo ľudia s postihnutím. Nie sme hladová dolina, stred. SK, od krajského mesta sme asi 25 km.
@anonym_autor a ty vieš, že dostať normálnu zmluvu v gastre je často zázrak?? Dajú minimálku a 20 hodín na zmluvu a zvyšok je na čierno. Minimálne odvody....

Kuchárky majú čooo? Vysoké platy? to si odkiaľ nabrala.