Odišli by ste zo stabilného zamestnania?
Odisli by ste z dobreho zamestnania s dobrym sefom a kde mate na starost veci ktore viete dokonale ale uz je to stereotyp do druheho rovnakeho zamerania s tym ze si bude treba nastudovat X dalsich veci ale nic co by sa nedalo zvladnut a s urcitou moznostou rastu ci uz platovo ci uz zaradenim? Za aku sumu? Mne ponukaju zo 900€ ale co ak mi v terajsom ponuknu rovnaky plat? Musim sa rozhodnut do tyzdna 🙂
@hiro nie nikdy. Zvlast teraz, ked je kriza a sekaju sa stavy. A nikdy nevies ake to bude inde, aby sa nestalo, ze budes ľutovať. Na pohovore pekne spievajú ale ked je vtacek polapeny… Mne sa stalo iks krát ze mi na pohovore firma do oci klamala a zahmlievala.A tiez som nechala stabilnú robotu lebo stereotyp. A bola to chyba.
A este, ze sa musis rozhodnúť do tyzdna. To o niečom svedčí nemyslíš? Uz jednajú pod nátlakom , do takej firmy by som nesla co vydiera a este tam ani nie si
@barborachors Oni ma lakaju uz niekolko rokov. A samotny projekt na ktory by som isiel ma mozno 20 rokov a bude pokracovat urcite dalsich 10... Je to vyvoj softveru pre take vacsie zdravotnicke zariadenia.
@barborachors kríza? Práveže už berú hocikoho, kto je ochotný robiť. Je akútny nedostatok ludi
Potrebuju ta cim skor, preto ten plat a tyzden na rozhodnutie, prezistila by som za ten tyzden ako su spokojni ostatni zamestnanci a hlavne ti, co pracuju dlhsie 5 rokov a viac v novej firme, podla toho by som sa rozhodla, moze to byt dobra praca a aj nemusi…ako nas sef hovori, mrkni co im parkuje vo dvore, ale nie sefovi, ale zamestnancom a podla toho zistis ako sa maju…
Skus sa porozprávať s terajším šéfom, možno o Teba zabojuje zvýšením platu. Držím palce, rozhodnutie je na Tebe, ci túžiš po zmene. Nie každý má rád stereotyp.
odpovedaj si na otazku, ci ak by ti sucasny zamestnavatel ponukol navysenie platu tak...ostal by si? je teda plat primarna motivacia?
ak plat, tak by som sa rozhodla podla toho 🙂 ak ta necaka vyrazny posun karierne, kompetencne a mas sa v aktualnej firme relativne ok, tak ja by som ostala, ak mi zvysia plat
Ja by som si skúsila vybaviť taký skúšobný deň alebo viac. Jasné, môžu to na teba pár dní hrať ale to už prekukneš reálne aké to tam je.
@petamich Ved to neviem, laka ma ze sa naucim sa nove/ine veci a postupy. Som rozhodnuty tak na 80%. Ale na druhu stranu to bude poprask, mam tu cez 100 tisic riadkov kodu co som napisal za posledne 4 roky - nezdokumentovaneho a bude to treba niekomu vysvetlit aby v tom pokracoval za 2 mesiace...
@fairyy To by bolo blbe sa vracat. Jedine tak na inu poziciu a projekt.
Mne sa pozdavaju obe veci. +900 eur + nieco nove. Ale ked nie si rozhodnuty na 100%, vypytaj si kludne este +200 aspon
Poznas tu firmu alebo niekoho,kto tam pracuje? Najskor by som si preverila firmu a ich firemnu kulturu.
@hiro to je len aktualny cudny pocit sa vratit naspat ak bude nieco zle, z mojho timu odislo vela programatorov po rokoch vyskusat nove, ine, nepoznane hlavne vyjst zo stereotypu, mali tu potrebu a vsetci sme to respektovali, v IT svete je to bezne...a vratili sa zatial 5ti po par rokoch...vyskusali a zacitili potrebu sa vratit a zvolnit
Co na to hovori tvoja zena? Nepoznam sa, ale manzel ma podobnu dilemu. Nakoniec ostal v "starej" praci. Lebo to, ze je profik v danej oblasti, znamena, ze ho uz nic neprekvapi, vie problem vyriesit rychlejsie ako ktokolvek vo firme. A preto vie, ze vzdy k 16.00 vie byt doma a venovat sa rodine. A chce byt s detmi. Nie sa ucit nove procesy v novej firme, zvykat si na noveho sefa, ktory moze mat neadekvatne poziadavky na pracovny fond, plus novy projekt a nove vyzvy, ktore naburaju rodinny harmonogram. Toto je uz otazka na teba, ci chces viac klud a cas na svoje konicky.
@marca12 Ano, poznam viacerych ludi a v podstate som uz v nej aj pracoval pred rokmi (aj ked je to teraz ine oddelenie a asi aj mozno samostatna firma).
@pbra40 Presne tak to aj ja vidim... Prave to ked sa to dozvedia a ponuknu mi v starej rovnaku sumu tak ma porazi. Zena hovori ze nech urcite idem. Ale ona je ako tu na Konikovi X inych - vkuse sa chce niekde posuvat :D
@barborachors ty si neabsolvovala teraz pohovor vsak?
do týždňa sa rozhodnut je uplne normalne, toto nie je robota za pasom, kde pritakas na pohovore.....
osobne sa mi 900eur vidi malo ako narast platu,ak potrebuju niekoho surne, suhlasili by aj s vacsim.....
podla foto nie si junior, takže si si kludne mohol zapytat viac
v tomto veku predpokladam vsak, ze plat je dolezity, no benefity zacinaju prevysovat plat.....
mas tam benefity co stoja "zato"? su lepšie ako mas?
Ja by som isla bez vahania
V sucasnej firme je to fajn, ale ked tam zostanes dalsich 10 rokov - budes mat sancu posunut sa?
Je to prave o tych novych skusenostiach a ocividne ta to laka.. skus zistit ake to tam je ak tam este niekohi poznas a pripadne zvazit, ci este nevypytas viac ale ja by som ask nevahala.. este aj zena ta podporuje,tak to uz co je za znamenie 🙂
Ahoj, ja ti odpoviem z druhej strany ako HR v IT firme 🙂 Ak je plat tvoja primárna motivácia tak tam nechoď. Ak si si vypýtal o 900€ viac a bez mihnutia oka súhlasili, tak si si vypýtal málo a veľmi pravdepodobne si aj súčasnej firme platovo dosť podhodnotený oproti tomu akú máš cenu na trhu. Ak ťa neoslovil projekt, technológie a firemná kultúra natoľko že by si išiel bez váhania (a plat by bol len príjemný bonus), tak ja na tvojom mieste by som si skúsila vyjednat vyšší plat v súčasnej firme ak som tam inak spokojná. Ak by som spokojná nebola a odísť by som chcela tak ci tak, určite by som ešte na par pohovorov išla a poobzerala sa čo je v ponuke 🙂
Otázka je, čo chceš ty a nie tvoja žena, hod si mincou, keď a nevieš rozhodnúť
@hiro predpokladám, že keď o teba v súčasnej firme stoja a budeš k nim úprimný, ponúknu ti aj vyšší plat aj zmenu stereotypu - aspoň vyhliadkovo. V predošlej práci som bola svedkom dvoch takýchto pokusov-myslim podobné dôvody, ako strata motivácie a pod. Jedného kolegu ukecali zvýšením platu a zmenou kompetencií, druhého nechali ísť. Ten druhý vystriedal 2 zamestnania (šikovný chalan, len mal smolu že prišiel covid a zrušili mu projekt) a nakoniec ho aj tak stiahli naspäť na inú pozíciu ako bol predtým a samozrejme za iný plat. Takže obom sa to vyplatilo a teraz sú spokojní. Držím ti palce

@hiro čiže platový nárast o ďalších 900 eur?