icon

Odmietla som pracovnú ulohu

tara
15. sep 2022

Ahojte, ak mi viete poradiť, tak poprosím o radu. Pracujem v zdravotníctve. Nie ako zdravotník, ale v administratíve. V podstate mám na starosť dátové analýzy. Včera si ma zavolali na poradu, že budem pomáhať pri inventúre. Inventúre na ambulanciach aj na oddeleniach, takže ide o zdravotnícky materiál. Keďže inventúry spadajú pod ekonomické oddelenie a pod zákon o účtovníctve, tak som im povedala, že ja s tým nesúhlasím. Je to priveľká zodpovednosť a práca nadčas každý deň až do decembra. Mám dve malé deti, svojej roboty viac než dosť a len preto, že nemajú ľudí, resp. všetci to odmietajú, lebo vedia čo ich čaká, tak oslovili napríklad mňa. Preto sa chcem poradiť, s tými čo sa vyznajú, mám nárok odmietnuť túto inventúru, nakoľko ani nepatrím pod ich oddelenie, nie som poucena o povahe výkonu ani nič podobné. V pondelok máme k tomu ešte sedenie, ale napísala som vedeniu email, že si to najprv premyslim, nakoľko mám k tomu výhrady.

taynee
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
15. sep 2022

@tara u nas sa tak kazdorocne vykonava inventarizacia majetku. Nikto to nechce robit, veduci pracovnici su z toho automaticky oslobodeni, tak to hadzu na tych, ktori sa z toho nevedia vykrutit. Ale nikdy to nikto od nas nechcel ako nadcas. Robi sa to v pracovnej dobe.

mogaa
15. sep 2022

@tara ak máš v zmluve uvedené v prac.náplni aj činnosti podľa pokynu nadriadeného, tak ano, máš to robiť ak ti to určí tvoj nadriadený a je jedno že to spadá pod iné oddelenie....

deti95060810
15. sep 2022

možno mimo tvojej otázky, ale radšej si to ešte premysli, lebo pri najbližšom "vyhadzove" budeš na papieri napísaná prvá.... Ak je šéf ješitné , urážlivé hovädo tak radšej ustúp...

samuelson35
15. sep 2022

Je dobré určiť si hranice, lebo ti budú povinnosti pridávať stále. Dobre, že si povedala, že nesúhlasiš, ak však máš obavy o miesto skúste nájsť nejaký kompromis (napr. nadčas len 2-3x týždenne) prípadne finančnú kompenzáciu ak o ňu stojíš. A potom zaťať zuby a vydržať to.
A s tou výpoveďou pre porušenie prac. disciplíny ako píše taynee to nie je také jednoduché, do toho sa zamestnávatelia nehrnú, je to napadnuteľné v tomto prípade.

samuelson35
Autor odpoveď zmazal
taynee
Odpoveď bola odstránená
pragmaticka
16. sep 2022

Nesúhlasila by som s tým v žiadnom prípade. Na zacaitaku mojho pracovného života to tiež skúšala na mňa jedna firma, ze mam okrem mojej práce občas podľa potreby vypomôcť na recepcii firmy. Noo určite ze nie!!! Odišla som! Inak pravidelne dostávame odpovede od našich švajčiarskych kolegov (hierarchicky veľakrát pod nami) ze to nespadá do ich náplne práce... Švajčiari sa s týmto neseru... 😂😂
A do budúcna pre všetkých,nie je potrebné vyjednávať len plat, pracovnú dobu, benefity ale pozor aj na popis práce!!

taynee
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
16. sep 2022

U nás tiež prebiehajú inventúry. Zadelia tam ľudí z jednotlivých oddelení, nie sú tam len ľudia z oddelenia MTZ. Pravdupovediac, každý rok sa každý modlí, aby nebol určený 😂 U nás to vyjde vo Vestníku, takže nie je to len tak, že by sme mohli len tak odmietnuť. A je to na niekoľko dní, vždy sa to nejako zvládne.

taynee
Odpoveď bola odstránená
ibrunova
16. sep 2022

@taynee asi tak

samuelson35
Autor odpoveď zmazal
tara
autor
16. sep 2022

@mogaa áno, je to tam napísané. Toto by ma nikdy nenapadlo. Predtým som robila 14 rokov u jedného zamestnávateľa a nikdy som sa s tým nestretla. Človek očakáva, že v štátnej správe to bude lepšie a je to zas len o Tom, kto je vo vedení. Uvidím v pondelok, ako to celé dopadne, ale varovali má, že ak to neodmietnem, tak o rok sa to zopakuje a dovtedy prídu ďalšie "výpomoci"🥺