Oplatí sa ostať na ďalšom dočasnom kontrakte?
Mne sa kontrakt končí koncom toho roka, mojej kolegyni o niečo skôr a vedúci kancelárie jej povedal, že zmluva sa automaticky predlžuje o ďalší rok. Novú zmluvu zatiaľ nemá, ani nič nepodpísala. Neviem prečo, ale mám pocit, že ak sa rozhodnú s nami ďalej spolupracovať , predĺžia nám zmluvy o ďalší rok. Kolegyni končí zmluva už tento mesiac.
Chcela by som si vziať neskôr hypotéku a nemyslím si, že to bude v takom prípade možné.
V novej práci by mi zrejme tiež dali len dočasnú zmluvu, ale aspoň by to malo nejakú perspektívu do budúcnosti. Ako to vidíte vy?
Predtým som zvykla občas nadčasovať, aby som spravila na šéfa dobrý dojem a mala dobré výsledky,
Skoda, ze sa mi pokazila🔮😂 Nikto ti tu s urcitostou nepovie, ci predlzia alebo nie, kym to nebude na papieri. Navyse nerozumiem, ma nieco tvoja zmluva spolocne s kolegyninou, ze pises v mnoznom cisle? Ohladom zmluvy povedal to o predlzeni k jej zmluve alebo vseobecne? Ako ak mam byt uprimna pochybujem, ze to teraz mieril aj ku koncu tvojej zmluvy ved to este je pol roka, za ten cas sa toho vela moze zmenit. Ja by som si urcite hladala TPP, ako vidim ty uz pol roka sa tym trapis, takto nikdy nebudes mat istotu, ci dostanes aj na dalsi rok.
V niektorej praci dostanes hned TPP, v inej 2x1 rok a potom TPP … ono ty vies, aka je to firma, ci tam chces ostat atd … ja mam tiez teraz zmluvu na rok. Ci dostanem predlzenie, neviem. Ale chcem ostat v tejto firme … tak si pockam. Skus sa nestresovat a sonduj aku mas hodnotu na pracovnom trhu… a ako ta tlaci hypo… niekedy sa oplati pockat niekedy nie … je prilis vela variabilnych. Hypo s rocnou zmluvou je problem a aj riskantne…
kolegyňa mala 2x na rok, potom dostala na neurčito - a 1/2 roka na to výpoveď 🤦♀️
kolegyňa mala 2x na rok, potom dostala na neurčito - a 1/2 roka na to výpoveď 🤦♀️
@biba_18 Vypoved jej dala firma?
@anonym_autor jop. boli sme v šoku, že na jakého frasa jej dali na neurčito aby ju 1/2 roka na to prepustili. bol to pre nás fakt šok ...
@biba_18 Takže clovek nema nikdy istotu, ani ked je na neurcito

Ano, je to bezne, ze aj druhu zmluvu dostanes na rok.
Ano, samozrejme, ze to bude problem ak chces zrovna ziadat o hypo, s takou zmluvou to takmer naisto neprejde.