Oplatí sa pracovať ako opatrovateľka v Rakúsku?
Ahojte, oplatí sa ešte v dnešnej dobe práca opatrovatelky na turnusy? Dva týždne tam ,dva týždne doma. Alebo je to už prezitok z čias vysokej nezamestnanosti? Zaujímali by ma aj skúsenosti žien, ktoré tam pracovali, či je to vždy o prebalovani starých ľudí a podobne..
@anonym_autor oplatí sa podľa toho, akú máš inú alternatívu…
Poznám veľa žien čo chodilo, chodí…. Aj kamoskyna mama už chodí dlhé roky… už je aj nejaké 2-3 roky na dôchodku, ale stále opatruje v Rakusku. Ďalšia opatrovala do cca 70 a ďalšia dokonca do 74. Ak mas dobrého klienta a doma ta nečakajú malé deti, tak je to cesta… ti klienti vedia byt rôzny. S jedným známa vstávala už rano pred 5:00, keďže on ju už vtedy potreboval…. U ďalšieho nemusela skoro nič robiť, iba spoločnosť, ešte aj obedy objednávali…
Ja som chodila, bola som v dvoch super rodinách. Boli to chodiaci muži. Bola to dovolenka, nie práca. Nuda za veľa peňazí. Naopak, od ženy som odišla predčasne, v jednej rodine som sa otočila na opätku, keď som videla, že moja izba je v pivnici. Mohla som si vyberať, ovládam jazyk slovom, aj písmom. Ale agentúra ťa dá tam, kde práve potrebuje. Choď, je to super skúsenosť. Ak by si nebola spoko, žiadaj výmenu rodiny.

Kamosky to robia roky, su zvyknute a tolko by na sk nezarobili. Navyse 2 tyzdne neminu ani cent. A praca je to rozna, nie vzdy prebalovat, podla stavu konkretneho cloveka. Na vychode takto chodi vela zien, najma starsich.