icon

Oplatí sa pracovať ako opatrovateľka v Rakúsku?

Dnes o 12:54

Ahojte, oplatí sa ešte v dnešnej dobe práca opatrovatelky na turnusy? Dva týždne tam ,dva týždne doma. Alebo je to už prezitok z čias vysokej nezamestnanosti? Zaujímali by ma aj skúsenosti žien, ktoré tam pracovali, či je to vždy o prebalovani starých ľudí a podobne..

anonym_e0b21e
Dnes o 13:33

Kamosky to robia roky, su zvyknute a tolko by na sk nezarobili. Navyse 2 tyzdne neminu ani cent. A praca je to rozna, nie vzdy prebalovat, podla stavu konkretneho cloveka. Na vychode takto chodi vela zien, najma starsich.

anonym_30aed2
Dnes o 15:51

@anonym_autor oplatí sa podľa toho, akú máš inú alternatívu…

oriesocek
Dnes o 18:54

Poznám veľa žien čo chodilo, chodí…. Aj kamoskyna mama už chodí dlhé roky… už je aj nejaké 2-3 roky na dôchodku, ale stále opatruje v Rakusku. Ďalšia opatrovala do cca 70 a ďalšia dokonca do 74. Ak mas dobrého klienta a doma ta nečakajú malé deti, tak je to cesta… ti klienti vedia byt rôzny. S jedným známa vstávala už rano pred 5:00, keďže on ju už vtedy potreboval…. U ďalšieho nemusela skoro nič robiť, iba spoločnosť, ešte aj obedy objednávali…

anonym_725f32
Dnes o 20:01

Ja som chodila, bola som v dvoch super rodinách. Boli to chodiaci muži. Bola to dovolenka, nie práca. Nuda za veľa peňazí. Naopak, od ženy som odišla predčasne, v jednej rodine som sa otočila na opätku, keď som videla, že moja izba je v pivnici. Mohla som si vyberať, ovládam jazyk slovom, aj písmom. Ale agentúra ťa dá tam, kde práve potrebuje. Choď, je to super skúsenosť. Ak by si nebola spoko, žiadaj výmenu rodiny.