icon

Oplatí sa teraz zamestnať v gastre/cestovnom ruchu?

24. okt 2021

Ahojte...taká otázka.
Oplatí sa mi v tejto situácii zamestnať v gastre/cestovnom ruchu/hotelierstve?
Minulý rok, jak prišiel lockdown v marci, tak sme dostali v hoteli všetci výpovede, a v našom meste to tak bolo skoro všade, potom hľadali ľudí.
Potom zase prišiel lockdown a všetko sa opakovalo.
Keď sa ale teraz ľudia očkuju,som čakala,že sa to bude zlepšovať, no príde mi to skôr ako zhoršenie situácie.
Pracujem teraz v obore,ktorý mi nesedí, nebaví ma tá práca, demotivuje ma, robím ju len, aby som mala proste príjem, no rada by som robila niečo, čo ma baví.
Preto ak je tu teraz dakto,kto v tomto obore robi, oplatí sa to?
Či hľadať niečo úplne ine?
Ďakujem

janai1
24. okt 2021

Ja robím v hoteliertsve, aj počas korony, no len u nás nikoho nevyhodili počas lockdownov

mogaa
24. okt 2021

záleží kde sa zamestnáš a čo chceš robiť....reštiky budú fungovať aj v čiernych okresoch, len budú len na výdaj jedla....takže kuchárov bude treba ale čašníkov už nie...teda minimálne nie v plnom počte....

gabika0825
23. nov 2021

Presne ako tu bolo písané… záleží aj akú má stabilitu ten zamestnávateľ… ak sa zamestnáš v nejakej gastro sieti, tak si myslím že by nemal byt problém.. známy takto pracuje robí za barom a je v jednej nemenovanej sieti reštaurácií v BA a hovoril aj že ich zamestnávateľ neprepustil a ani neprepusti ak by bol aj lockdown a museli by zavrieť. Ale ak chceš robiť u nejakého súkromníka, ktorý má jednu reštauráciu a ledva ju ťahá tak určite do toho neísť. Hlavne si treba vybaviť zmluvu tpp nie žiadne dohody ako to v gastre byva väčšinou. Vtedy ostaneš bez peňazí aj bez odstupného v príprade že by si už bola mimo skusobky a vyhodil by tá, kvôli hromadnému prepúšťaniu. Čo sa týka hotelov neviem tam nemám nikoho ani ja nemám skúsenosť so zamestnaním v hoteli čiže to si treba zistiť obvolat a informovať sa priamo tam čo by s tebou bolo ak by museli zatvoriť. Veľa šťastia 🙂

gabika0825
23. nov 2021

Ešte dodám že ja osobne by som teraz nešla ani na tpp lebo v skusobke tá môže prepustiť aj bez udania dôvodu zo dňa na deň čiže žiadne odstupné a ani plat…