Oznámenie tehotenstva zamestnávateľovi - doklad
Ahojte!
Poprosila by som o radu. Som 19tt.chcem to oznámiť aj zamestnávateľovi. Moja otázka by bola či si mám o tom vypýtať neaké potvrdenie odneho a či je potrebné doložiť tehotenskú knižku. Za odpovede vopred ďakujem
presne tak. ja som tiez davala prvu a druhu stranu (aby bolo vidno termin porodu)
Ja som pisala oznamenie a dokladala som original potvrdenia od lekara, ktore som mala vyslovene len na ucely oznamenia zamestnavatelovi.
A nic som neposielala, dala som si podpisat prevzatie potvrdenia.
Ďakujem vám 🙂 v knižke nemám napísaný termín. Asi si vypýtam od lekára potvrdenie. Ďakujem ešte raz!
Čím skôr, tym lepšie.... lebo ked už je oboznámený o tehotenstve, nemôže vás prepustiť...
Ja som to musela poštou poslať, lebo moja šèfka bola nenormálna osoba, ona by mi nepodpisala prevzatie 😂
Ja sa zas bojím toho že neuznajú že som im poslala poštou.☹ ani ja nemám ľahkú úlohu, vedúca sa podpichuje do všetkého
Toho sa bojím aj ja.... Ešte jedna otázka, nie som v tom doma 😀 potvrdenie mi môže vystaviť len gynekológ, alebo sa uznáva aj od obvodného lekára?
@evittam
Mne kopiu tehotenskej knizky neuznali, chceli original peciatky, tj. samostatne potvrdenie. Ale inac im to bolo fuk, problemy nemienili robit.
@otazka24
Napis oznamenie, pridaj kopiu knizky a informuj zamestanavatela a pokial si PN, aj tak ta zatial nemozu vyhodit, ak by ti tu kopiu neuznali. Hlavne im nedaj priestor na prepustenie tym, ze nastupis po PN do prace a nebudes to mat doriesene.
Pravne si tehotna a vztahuje sa na teba ochrana az po pisomnom oznameni.
@livka16
Ano, tak.
Dala som si to potvrdit osobe, ktoru som povazovala za priamu nadriadenu a az po RD som zistila, ze vsetko je inak. (Az vtedy mi dali podpisat naplne prace a tam mam uvedenu inu osobu😉, ale aj tak vzdy pri vsetkom vyzaduju podpis prave tohto cloveka.)
V kazdom pripade, zisti si, komu to odovzdat.
@demetria Hotovo, kedze nase HR ma asi 20 ludi, tak som zasla hore, a povedala trainee, ktora je za pultom, ze chcem podat pisomne oznamenie o tehotenstve, ze chcem na kopiu nejaku peciatku od nich a meno, tak zavolala kompetentnu osobu, ta mi bez problemov podpisala prevzatie oznamenia a dala mi tam peciatku firmy. A ako som sa neskor dozvedela, tak rozposlala moje oznamenie ale uz bez prefotenej tehot. knizky dalsim kompetentnym osobam - mojim nadriadenym. Takze to mam z krku🙂
Baby prosim pomozte mi ako mam zamestnavatelovi oznamit tehotenstvo. Som este len na zaciatku v 5 tyzdni, ale chcem to oznamit cim skor pretoze sa bojim vypovede. Bojim sa aj, ze ak donesiem pisomne oznamenie aj s dokladom od doktora odmietne mi kopiu podpisat a tym padom nie som chranena. Neviem ani komu to vlastne odovzdat. Pracujem v obchode a môj priamy nadriadeny je veduci, no na zmluve je manazer. Mam to poslat doporucene na adresu filialky alebo na centralu mzdarke? Budem potom na 100% chranena? Ďakujem
Prosím vás ak da dnes žena oznámenie zamestnávateľovi že je tehotná, môže jej dať dnes okamžite skončenie pracovného pomeru? Nie z dôvodu tehotenstva, už to planoval. Je tam už nejaká ochranná doba keď doniesla dnes papier že je tehotná?

Ja som napisala oznamenie o tehotenstve podla vzoru+ som dolozila prednu stranu tehotenskej knižky (prefotenù), poslala som to doporucene zamestnavatelovi. Aby.som mala doklad o tom, že som to poslala. http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/zamestnanie/p...