icon

Pendleri pracujúci v Čechách a test PCR

tina5959
10. nov 2020

Ako je to s tzv.pendlermi keď pracuje v ČR a ma trv.pobyt na Slovensku? Ma prac.zmluvu, čítam že aj nejake Povtrdenie od zamestnavatela treba. Len neviem- či musi mať aj PCR test zakaždym ked prechadza cez hranice zČR do SR. a opačne.
Či môže prisť normalne, čiže nemusi do karanteny a dať si tu urobiť ten antigenovy test? Prípadne kde sa dá informovať ? Lebo ja už som z tohto jeleň.

tina5959
autor
Autor odpoveď zmazal
nelca84
10. nov 2020

@tina5959 pendleri sa maju testovat kazde 2 tyzdne, informacie pocuvam dookola z radia, telky, na dennikoch citam, mam pocit, ze uz aj z chladnicky na mna vybafnu, ako to, ze su pred tebou take utajene?

tina5959
autor
10. nov 2020

@nelca84 Ano počula som, že budu testovať aj na hraniciach. Že test bude platiť 2tyždne. Ale odkedy.?Zatial netestuju.A ked chce ist teraz domov?

mogaa
10. nov 2020

@tina5959 test bude treba každé 2 týždne(čiže 1test má platnosť na 2týždne), takže vždy keď budeš doma pôjdeš do najbližšieho centra kde sa robia antigénový test......ono záleží či chodíš na týždňovky alebo aké máš turnusy....na vybraných priechodoch sa to bude dať urobiť ale za nejaký poplatok(tuším10-15eur)teda antigénovými testami alebo prídeš rovno s PCR testom

tina5959
autor
Autor odpoveď zmazal
mogaa
10. nov 2020

@tina5959 každý štát si určuje vlastné podmienky.....na Slovensku bude stačiť ten antigénový test a ten si vie v najhoršom prípade dať urobiť na hraniciach(cena by mala byť cca10-15eur)....Česi si určili vlastné svoje pravidlá.....nemajú tam nejakú výnimku pre pendlerov?

mlska19
10. nov 2020

Zatial staci pracovna zmluva,pendleri do CR sa netestuju.Taky je aktualny stab,ci sa to zmeni,uvidime.Chapem,ze je v tom uz chaos,a myli sa ti aj s Ukrajinou,Polskom,Rakuskom,Madarskom

79viktoria79
10. nov 2020

@tina5959 od 15.11

halci
11. nov 2020

@mlska19 ahoj, nevies ako je to s Rakuskom? treba neg.test po prichode na Slovensko? dakujem

mlska19
Autor odpoveď zmazal
mlska19
11. nov 2020

@halci Ak tam pracuješ, tak zatiaľ bez testu a bez karantény (ak si bola iba v Rakúsku).